Loading...

Sunday, August 16, 2015

Review... Throwback Cafe Klebang Restu, Chemor

Assalamualaikum....morning...
Dah sarapan ke kwn kwn bloggers?
Pagi ni bukan nak citer tentang sarapan tau.
Pagi ni nak citer tentang satu cafe yang baru dibuka di klebang restu, chemor.
Dekat je dengan umah...dekat taman sebelah.
Macamana tau kedai ni?
Sebenarnya tau dari group fb IPOH IPOH AJE.
Memandangkan dekat dengan umah so kita g review.



*3 pilihan sos untuk chicken chop*


Intro kedai dia.....decoration simple dan dorg guna barang barang lama.
Simple dan nice....selesa.
Tak ambil plak pic dalam kedai....hihi.
Menu diberikan dan tgk banyak pilihan.
Selain western ada nasi juga.
Tp malam ni kami try chicken chop. Sebab ape?
1. Kebetulan dorg buat promo chicken chop + air (fruit punch @ teh o ais) RM10.
2. Atas recommended kwn kwn dalam group ipoh ipoh aje.

Sebenarnya sy ni jarang makan chicken chop biasa lamb chop atau beef.
Tp kali ni kita try.
Ada 3 pilihan sos yang ada: Mushroom 🍄 (mushroom dia banyakkkk),  black pepper dan madagascar.
Memandangkan husben suap anak so dia pilih mushroom dan sy amik yg rare iaitu madagascar. Sy memang suke try yg pelik pelik....hihi.
Untuk side dishes pula kami amik cheesey fries.
So kita tggu....sesi menunggu xde lama sgt, xde cepat sgt...just nice.
Ok...makanan dah sampai....cheesey fries xdan amik pic sbb anak dah xsabar nak makan...hihihi

 *sy punya.....sos madagascar*

*husben punya sos mushroom*

 *si kecik ni makan chessy fries*

*pilihan air kami...satu fruit punch dan satu teh o ais*

Berapa bintang nak bagi???
Bagi sy dan husben makanan yg kami makan memang sedap.
Portion dia pun just nice.
Memang kenyang makan.
Nt nak try nasi dia pula insyaAllah. 
Dan kos kami makan semalam?? Hanya RM24.
Rasanya sangat berbaloi.....dengan sedap dan layanan yg best.
Jadi buat kawan kawan yg memang berada di perak dan seluruh malaysia amnya dan di ipoh khususnya sy recommended kedai ni.
Ni bukti kami berpuas hati



Hihihihihi...nampak bukti tak?
Semua licin....hihihi.
Sy bg LIMA BINTANG....yeayyy...mmg puas hati makan semalam.
Ok jom nt tggu review kedai lain di ipoh ya.


Marsha, 
Travel mama
JJCM mama
Shaklee mama
Master Coordinator 2016


5 comments:

  1. Hurmmm boleh cuba nie.. insyallah kalau singgah ke sana nanti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time Traveller..

      Sangat berpatutan harga dan makanan sedap.
      Wajib cuba ya...😉😉

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Hai. Assalamualaikum, maaf nak tanya.. ada kerja kosong tak dekat throwback cafe ni? Ngee saya harap sangat puan give response ^^ terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf baru perasan...sy tak pasti boleh ke throw back cafe ni tanya. Sebab dia tak iklan pun sepanjang g makan kat sna.
      Maaf yer lambat reply..huhu

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...