Loading...

Thursday, March 10, 2016

MAPS Ipoh

Assalamualaikum....kwn kwn semua sihat ke?
Maaf lama tak updated.
Dah hampir 2 bulan kot kan.
Nak publish tp gambar tak transfer.
Jd ter gantung gantung dah keje nak updated blog.
Tambahan 2 minggu lepas ada ujian 1.
Jadi quite busy sikit.
Jangan marah tau...I'm back....hihihi

Ok ni nak cerita tentang MAPS.
Ala taman tema yang akan dibuka bulan 6 ni di Meru, Ipoh, Perak.
Nampak mcm ala Universal Studio.
Macam excited je.
Tiket pun dah beli....beli annual pass lagi.
Yang lebih spesel rezeki dapat beli annual pass utk org Perak.
Alhamdulillah sgt.

Masa beli tu tgh promotion.
Dorang buat promotion utk harga tiket.
Ni dia promotion nya....


Jadi masa nak beli tu kan buy 3 free 1.
Kami bertiga je pun.
Jadi combine dengan famili lain yg perlukan lg 1 tiket.
Alhamdulillah Allah permudahkan...syukur :)
So lepas bayar kami diberikan tiket sementara dan akan buat pada 1 Mac keatas.
Kad sebenar ala ala ic ada gambar tau....hihihi
Ni kad sementara....


Tu 3 tiket dah dalam genggaman....hihihi
Kata dorang boleh masuk hari-hari tapi limit sehari skali je.
Oklah kan dari limit beberapa kali je....hihihi

Ni muka happy kami....hihihi


Nt kita sambung ye....:)

Marsha 
Shaklee Mama 
Master Coordinator 2016

Sunday, January 31, 2016

Sentapppp


Baru sebulan guna
Ooohohoiiiii
Sentap hati ibu
Ganas betul anakanda
Terpaksalah ibu jahit sebelum sekolah isnin

#terobekjumaat


Alhamdulillah selamat jahit dan selamat esok dibawa ke sekolah....hihi



Marsha
Shaklee Mama 
Master Coordinator 2016

Tuesday, January 26, 2016

Membesar Bagai Johan!!!

Ingat tak kisah pokok Applemint saya kat SINI?
Ia dah membesar bagai johan.
Nah tgk....


Daunnya pun lebih besar dari sebelum ni.
Ni tgk


Besar kan?
Ni kutip sbb nak buat air minuman.
:)



Marsha
Shaklee Mama
Master Coordinator 2016
013.933.7697

Saturday, January 23, 2016

Filing buat Anak Dara

Assalamualaikum....maaf lama menyepi.
Kekangan kerja lately.
Pastu ditambah dengan kurang sihat sikit tu yang bertangguh-tangguh update blog...hihi
Maaf ampun dipinta ya...:)

Malam ni nak share sikit sumthing yang telah buat anak kesayangan.
Memandangkan balik je sekolah buku bertaburan dalam beg.
Ada yang berlipat dan ada yg pembalut dah mula nazak...huhu
Memula tu tgk kat fb style tagging ikut warna.
Dah lama encik suami suh buat dah siap beli sticker dah.
Namun, si isteri belum berkesempatan...hihihi

Jadi last wiken baru berpeluang nak realisasikan impian...hihi
Tapi bukan style tagging but filing.
Pun idea ni dapat kat fb dari seorang ibu juga.
Akhirnya siap....taraaaa


Lagi kemas kan?
Anak pun takde lah rasa susah.
Satu subjek keluarkan satu file.
Buat ibu-ibu boleh lah cuba cara saya ni.

Pssstttt.....
Dah 2 hari anak saya kemas buku sendiri tau.
Terkejut saya....mungkin sbb senang dia nak kemas.
Alhamdulillah...:)

Sharing is caring :)

Marsha
Shaklee Mama
Master Coordinator 2016
013.933.7697

Saturday, January 9, 2016

Bell Palsy....pulih dengan Shaklee


Assalamualaikum....arini nak share satu testimonial.
Meh baca...



BELL PALSY

alhamdullilah

2 oct 2015

Saya bangun sebelah muka da jatuh

Xbole senyum
Mata x bole tutup
Air mata mengalir macam menangis
Sakit
Rasa tegang je

Dr sahkan saya diserang bellpalsy
Bukan STROKE
tapi kelemahan sebelah otot muke

Saya di steroid

Punca UNKNOWN
Tapi maybe sebab saya menyusukan dan baru lepas bersalin

Saya tidak mengambil sebarang steroid lagi selepas tu..

Consume SPECIAL DOSE vivix
Dan consume
Omega guard
Bcomplex
Vitamin E
dgn extreme

Saya juga menjalani fisioterapi

Alhamdullilah selepas 90hari
Saya diberi kesempatan SENYUM kembali

Share la
Saya izinkan
Kalau ade ahli keluarga / sahabat handai yg mengalami berikan support
Ia bukan mudah seperti dijangka

Saya dan sahabat #bellpalsy sahaja yg tahu apa yg kami rasa..
Actually its more to self confidence / esteem
Tapi serius is MANIS untuk diingati
Dalam calender kehidupan
Hadiah dari Allah
Harap ia menghapus dosa2...

#copypaste



Marsha
Shaklee Mama
Master Coordinator 2016
013.933.7697
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...