Jom Klik Nuff

Pelawat Setia Ibu

Monday, April 7, 2014

Cuti cuti Malaysia Mac 2013 (Legoland & Hello Kitty Land)

Assalamualaikum...morning all
Maaf sebab lama tak update blog
Bz lately...tp blog ni tak kan terkubur...insyaAllah.
Ok...arini nak share crita masa cuti sek aritu
Ke Johor Bharu....1st time ke JB.. i like!!
Layan pic k...=)

Bonding time...yeay....





Masa ni baru je masuk LEGOLAND....kat luar amik pic trademark..kat dalam amik dengan maskot Lego Movie...hihi



Ni game yang 1st rasmi....Driving School for 6yrs ke atas.
Kalau untuk 5yrs ke bawah pun ada tapi keta dia lagiiii cute!!
Jom layan antara game yang kitorang naik....
Erm..roller coaster segala spesis roller coaster
Si kecik & abahnyer yang naik..ibu x sanggup..hahahaha








*Teamwork abah & anak


 *Ready nak tgk movie lego 3D

*Naik kuda mainan

 *like a princess






*Dekat miniature 100% dari LEGO....sangat kagum

Memang sangatttt puas hati g LEGOLAND ni..salah satu sebab...

Semua game dia satu family boleh main....sangat puas hati.
Makanan dalam tu pun sedap.
Kalu nak makan ibu suggest makan kat stall dekat roller coaster naga tu,
Banyak.....sangat murah hati.
Ok esoknya nak g HELLO KITTY LAND...next entry ya..

Bye....assalam...=)

Saturday, January 25, 2014

5 th Day in SEOUL

Assalamualaikum uollsss....hihi
Selamat pagi hari minggu....=)
Ok pagi ni nak sambung cerita travel lagi...yang ke seoul tu.
Hurm...terpikir nak buat TRAVEL LOG la....ok x?...=)
Ok macam biasa kami turun bfast jam 7 pagi waktu seoul...kat msia kul 6 pagi.
Jam 8 pagi kami bergerak ke sekitar seoul untuk melawat tempat barangan kosmetik juga stadium di busan.
Ok kat bawah ni la bas kami sepanjang di seoul ni..pemandunya peramah.


Pic kat bawah ni chef kat hotel tempat kami menginap...
Juga sporting..hihi


Oleh sebab malam semalam snow turun dengan lebat
Pagi ni masih ada lagi snow tapi gerimis mengundang..
Jom layan video simple ni...hihi.
Abaikan wartawan tak bertauliah tu...hihi


Kemudian tempat pertama kami ialah ke tempat ginseng...
Kami diberi pendedahan tentang ginseng korea
Kat dalam tempat ginsng tu tak dibenarkan amik pic...so xde pic..huhu
Kemudian kami ke tempat brg2 kosmetik
Tp sbb xberminat sgt so xamik port sgt..hahaha
Kemudia kami ke stadium....stadium satunya2 di seoul.....best sgt berpeluang melawat ke sini







Lps tu kami lunch kat Restoren Turki yag ada itewon..
Itewon ni kawasan muslim tau..jadi banyak makanan halal kat cni.
Makanannya marbeles!!!
Kemudian kami solat di satu2nya masjid di sini.
Masjid yang sangat indah...alhamdulillah...

         Ok nantikan last day ye....
Sayonara...=)

Friday, January 17, 2014

Teman blogging & key in data baru... En Z

Alhamdulillah...bonus shaklee bulan Disember lepas dapatlah ai beli teman blogging  & key in data baru....ye ke key in data??? kikiki.
Mula2 hampir nak grab miss Ipad Air.
Bila berdouble2 pikir ai grab encik Z.
Sebabnya encik Z ni water resistant...lg ringan...lagi nipis.
Senang nak bawak sana sini.
Alhamdulillah....puas hati guna.
Boleh berblogging & key in data secara aman.
Siap register YES lg
Sebab kat sek line yes je yang ok...so setel.
Ni la encik Z ai.....moga ia berkhidmat dengan baik...amin.
Oh full name encik Z...Experia Z Tablet...hihihi.

Monday, January 13, 2014

4th Day in SEOUL

Assalamualaikum...........
Mesti kawan2 dok tggu2 sambungan crita travel ni kan?
Jom2...meh nak citer lagi...dah masuk hari ke 4..hihi.
Ok pagi2 kul 8 pagi waktu korea kami siap2 breakfast di hotel.
Pastu gerak ke tempat pembuatan makanan PALING POPULAR di korea iaitu kimchi.
Kami diberi penerangan mcmn kimchi dibuat dan boleh buat sendiri...best btul!!












 Kemudian kami ke tingkat bawah untuk try pakai pakaian kebangsaan korea..iaitu HANBOK.
Maaf gambar kami sekeluarga senget....nt edit later..hihi





Kemudian kami dibawa ke tempat ginseng...diberi penerangan secara jelas.
Oh ya...yang bagi penerangan tu orang Malaysia tau...so mmg faham...hihi



Ok..kemudia kami singgah di KYONGBOK PALACE...
Istana di seoul.....kat sni banyak buat pengambaran citer2 lama2 zaman2 dulu.
Memang tempatnya besar dan menarik....jom layan pic...



Kakak dan kawan baiknya....E'ien













Lepas tu kami dibawakan CITY HALL...kat cni kami jalan2 kat tali air kecil....
Masa ni kakak lena dibuai mipi..jadi kakak ditinggalkan di atas bas dengan beberapa org kwn2 yang xmahu turun...jap je dlm 10 minit je diberi masa...hihihihi






Lewat petang sikit sebelum dinner...kami dibawa ke SEOUL TOWER....cantik betul
Diberikan masa setengah jam kat cni...
Kitorg pusing2....g kat padlock....tempat org bercinta tunaikan impian.
Banyakkkkkk sgt....comey....

















Lepas tu kami dibawa makan malam ke restoren halal di Itewon...
Makan makanan india malam ni best.......kul 8 mlm dah sampai hotel.
Kul 10 malam....kami turun bawah main snow....malam tu snow turun lebat...alhamdulillah merasa snow turun..alhamdulillah diberi kesempatan...seronok kakak main snow...=)




Ok lps main snow naik bilik then zzzzzzzzzz.....sambung next day k...=)

New Passion!!

New Passion!!
Jom Kita Ber CD!!!!

My Hobby..(^_^)

My Hobby..(^_^)

I Wish.....I Wish...

@ Make cupcake for my frens
@ Success finishing Master

@ Nak holiday ke Sandakan & Tawau
@ Mau jejakkan kaki ke Negara Kangaroo
@ Mau beli DSLR sendiri...:)
@ Mesin Jahit & Mesin Jahit Tepi