22.9.14

Menggapai Bintang #3

Shaklee...bukan hanya semata produk.
Bukan semata nak jual aje.
Dengan asbab Shaklee ikatan ukhwah kami bertambah erat.
Sebenarnya Marsha tak pernah cerita lagi bestnya buat Shaklee selain dari produk, bonus dll.
Ada lagi selain semua tu. Salah satunya ialah group support.
Semalam adalah sesi coaching offline yang daku dan sideline shaklee bergabung bersama 'mak shaklee' kami Master Nur izzati. Setiap dari 'anak cucu shaklee' kami hadir bersama-sama untuk isi ilmu didada dan juga nak ambil aura master. Alhamdulillah 2 orang anak hadir semalam.
Marsha naik KL dari Ipoh semata-mata untuk kelas ni. Memang berbaloi. Tq buat encik suami yang sudi layan wife dia ni temankan ke KL. Oh ya klas coaching offline ini diadakan di HQ Shaklee yang baru di bangunan Pinnacle Sunway di Tingkat 9. Hq yang sangat selesa dan besar.
Tentatif klas ialah:

- Sesi Memperkenalkan diri
- Esell
- Cara dapat bonus ( Kiraan bonus dll)
- Tips Pelaris
- Kuasai pemasaran facebook
- Sharing


 *Bersama anak shaklee yang join klas*



Marsha pun sharing semalam serba sedikit. Tq mommy bagi peluang. Alhamdulillah.
Klas kami diakhiri dengan nyayian lagu 'baik-baik sayang' dari wali band. Terharu sebab bait2 ayat tu sangat touching. InsyaAllah akan buat di ipoh pula. Doakan ia dipermudahkan Allah...amin.




Sebelum nyanyian lagu wali band tu ada cabutan bertuah dari Master Izzati. 
Apa marsha dapat??
Taraaaa....stok 6 bulan tu....hihi

Ni la 'mak shaklee' Marsha. Income dia dah 5 angka tau. Sangat humble orangnya. Marsha tengah folo rapat2...hihi


Kalau kawan2 berminat nak tau lebih lanjut tentang produk shaklee boleh ke GOBOK SUPPLEMEN marsha ni. InsyaAllah marsha akan consult yang TERBAIK untuk semua.

Jungle Trekking & Rafting di Tasik Banding

Serius pengalaman yang tak boleh diganti.
Dalam Malaysia pun ada aktiviti BEST tau.
Tak perlu tunggu ke luar negara....hihi.
Asalnya suami ada send satu offer...siap cabar tanya ada berani tak?
Okeh so ku sahut...hihi
Maka bermula la aktiviti kami bertiga...ha..tak pasal2 Anith kena involve skali...hik hik.
Offer ni dari Lakeside Inn Tasik Banding, Gerik, Perak.
Harga asal RM450 semalam untuk bilik mengadap tasik, bfast untuk 2 orang, Jungle trekking untuk 2 orang dan rafting untuk 2 orang jadi RM250. Okla kan.
Sampai dalam hampir menginjak jam 2.30 petang.
Check in dan set jam 3 petang untuk jungle trekking.
Dapat bilik mengadap tasik yang ada beranda lagi.


*Bilik mengadap tasik...bestt*

Dah lama tinggal ni aktiviti ni semenjak kawen.
Dulu sbb memang budak forest mmg biasa.
Sekarang dah KURANG biasa...hahaha.
Selama 45 minit duration naik turun.
Naik tu ok lagi turun mak ai curam....banyak kali gak terduduk. Kan kurang biasa...hihi.
Tengah2 trekking jumpa tapak2 gajah yang baru.
Adoi seriau pun ada tapi tahan je la sambil berdoa moga trekking kami dipermudahkan.
Alhamdulillah dapat tamatkan dengan jaya...bersama anak gadisku....semangat betul dia.


Lepas tu jam 4 kami terus jalankan aktiviti water rafting.
Ingat ke rakit tu MODEN.
Sekali rakit buluh...adoiii....dah rasa takut.
Takut apa?? Macam2....takut apa yang ada dalam tasik. Takut terbalik (dalam 280 kaki).
Dah la den tak pandai swimming...suami pandai...alhamdulillah.
Sebenarnya den fobia air...huwaaaa!!!
Tapi kuatkan semangat sebab ada suami.
Gadisku hanya naik bot walaupun dorg kata xpe naik.
Sayang anak ooo....bukan senang nak dapat sorang pun.
Alhamdulillah dapat habiskan jugal 1 jam.
Rasa seronok juga walaupun takut.
Tangan ngan mulut lenguh...mulut lenguh sebab membebel kat suami...haha. Penakut kan wife dia ni...ampun.
Alhamdulillah rasa seronok walaupun takut.

Release stress sebab menghayati keindahan yang Allah cipta ni.
Kalau kawan2 ada yang berminat aktiviti lasak boleh datang sini.
Sanngat besttt....walaupun penakut...haha.
Malam tu lepas dinner kita semua tido awal..penat..hihi
Esoknya tengahari kami check out.
Pengalaman yang amat berharga.
Lepas ni tak tau bila lagi nak naik rakit tu...hahaha


Kembara Turki Day 9 - Day 10 (Istanbul-Malaysia)

Alhamdulillah akhirnya sampai ke entri terakhir jelajah Uthmaniyyah kami.
Rasa rindu menggamit....bila lagi nak datang sini.
Flight kami jam 3 petang waktu turki dan insyaAllah akan tiba jam 7 pagi waktu Malaysia.
Ok sebelum kami ke airport...sempat lagi kami jalan2.
Lepas breakfast kami jalan kaki dari hotel ke mini arturk sebuah tempat yang banyak replika bangunan bersejarah macam ala2 kat terengganu tu. Ala lupa nama...huhu.
Kat sini kami tengok bangunan2 kawasan yang belum kami cover.
Turki ni besaq orang kedah kata...hihi.
Jom layan gambar kat mini arturk ni.
Maaf pic pusing2...huhu

























Kami pusing kat sini dalam dekat 2 jam jugak la.
Jam 11 nak checkout.
Jadi kul 10 kami keluar balik ke hotel untuk checkout.
Oh ya masuk mini arturk ni ada bayaran 10 lira seorang.
Tapi yang bestnya souvenir kat sini lagi murah dan berbaloi dari tepi2 jalan.
Apa lagi habiskan USD...hahaha.
Untuk famili dan kwn2 kat Malaysia.
Tepat jam 3 petang kami depart dan selamat sampai di bumi Malaysia jam 7 pagi..alhamdulillah.
Itulah serba sedikit....sedikit ke ye??? hahaha
Pengalaman kami dibumi Turki ini.
Plan nt nak terjah lagi pergi kawasan yang belum cover lagi.
Moga Allah permudahkan urusan dan murahkan rezeki.
Next travel next year...sekarang ni cukup sekali setahun dulu.
Ada rezeki lebih insyaAllah up lagi...hihi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...