Loading...

Wednesday, January 11, 2017

SERUM MUKA MAWAR TERBAIK DARI ZEETA


 SERUM MUKA MAWAR TERBAIK DARI ZEETA


Assalamualaikum WBT

Apa khabar semua?
Diharap semua senantiasa ceria 
Marsha sangat-sangat ceria sekarang sebab ditemani bau-bauan mawar
My favorite....hihihi
Dengan bantuan serum muka yang diekstrak dari mawar membuatkan Marsha happy.

Bila bercakap tentang mawar ni
Sebenarnya Marsha nak share satu review produk yang diamanahkan oleh Zeeta Official kepada Marsha.
Ni dia.......SERUM MAWAR ZEETA

Comel kan?? 😉

Ok jom kita tengok serba sedikit tentang Serum Mawar Zeeta ni..

APA ITU SERUM MAWAR ZEETA?

Serum Mawar Zeeta, pasti ramai wanita kenal dengan produk jenama Zeeta ini.
Ia adalah produk keluaran Zeeta yang sampai kini meniti di bibir-bibir pengguna.
Serum Mawar Zeeta adalah serum muka yang sangat menyegarkan dan masa yang sama membantu menyelesaikan beberapa masalah terutamanya kulit dan juga pelega stress.
Sudah mencecah usia empat tahun, ternyata serum mawar kekal menjadi killer produk syarikat Richnine Resources.
Tahun demi tahun, meski sudah menghasilkan tujuh produk kesemuanya, Magis Aura Serum Mawar Zeeta tetap masih dalam top produk dari segi jualan.
Sebanyak 50,000 sehingga 80,000 botol serum terjual dalam tempoh sebulan dan kini pasarannya melebarkan sayap sehingga ke Singapura dan Brunei. Banyak kan yang dah terjual?
Bahan utamanya ialah bunga mawar itu sendiri yang diekstrak.
Bunga mawar memiliki kandungan sitral, sitronelol, geraniol,linalo, nero, eugenol, feniletil, alkohol, farnesol, nonilaldehida. 
Kandungan tersebut berfungsi sebagai penetralisir racun, menghaluskan kulit, melancarkan sirkulasi darah, dan lain sebagainya


KELEBIHAN SERUM MAWAR ZEETA 


Bunga mawar sudah tentunya banyak kelebihan yang kita belum tahu.
Banyak kelebihan Serum Mawar Zeeta ni tau....antaranya ialah:

  • Semburan getaran aura mawar
  • Memberi kesegaran serta merta
  • Menyembuhkan luka dengan cepat
  • Sembur dengan kerap untuk kesan menakjubkan
  • Mengekalkan keanjalan kulit wajah
  • Mengecutkan dan menghilangkan jerawat
Banyak kan kelebihan mawar sebenarnya?
Ok jadi Serum Mawar Zeeta ni adalah salah satu cara hilangkan jerawat yang bertandang di kulit wajah.
Ia juga dikenali sebagai serum jerawat...ha....ohsem
Jadi kalau cari cara menghilangkan jerawat, gunakan Serum Muka Mawar. Pasti okey...hihi
Serum Mawar Zeeta ini bukan sahaja untuk jerawat tau malah ia dikenali sebagai serum antipenuaan yang membuatkan pengguna tampak lebih muda dan bertenaga.

Buat yang ada masalah mengantuk di pejabat, Serum Mawar Zeeta ni adalah produk menghilangkan mengantuk. Jadi ia adalah salah satu petua menghilangkan mengantuk di pejabat.
Rasa lesu letih atau tak bermaya je cepat-cepat spray ke muka dan ia adalah cara segarkan muka dengan cepat.


CARA GUNA SERUM MAWAR ZEETA

Cara guna Serum Mawar Zeeta ni senang je....
Semburkan ke wajah seberapa kerap yang korang mahukan untuk kesegaran yang berpanjangan.
Paling best lepas mandi...rasa segarrrr sangat-sangat....hihi



TESTIMONI TERBUKTI SERUM MAWAR ZEETA


Seperti yang kita tahu, Serum Mawar Zeeta ni dah terjual di serata Malaysia dan sudah sampai ke Singapura dan Brunei.
Jadi semestinya banyak testimoni dari pengguna Serum Mawar Zeeta ni.
Marsha share beberapa testimoni ya...







Haa....bestkan baca testimoni-testimoni dari pengguna Serum Mawar Zeeta ni.
Lelaki pun boleh pakai tau bukannya khas untuk wanita sahaja.
Kalau ada yang bermasalah kulit berminyak, Serum Mawar Zeeta adalah serum muka untuk kulit berminyak.


CARA BELI DAN ORDER SERUM MAWAR ZEETA

Bagi Marsha, Serum Mawar Zeeta ini adalah serum muka yang bagus dan murah.
Kelebihan dia kita dah tahu tapi harganya berapa murah tu???

Hanya RM20 sahaja (70 ml)

Ok kalau berminat dengan produk Serum Mawar Zeeta ni korang boleh dapatkan dengan harga RM20 sebotol 70ml tak termasuk postage RM6.

Cara beli pun senang je...hanya whatsapps ke nombor 019-220 9069 / 013-330 8583 untuk proses yang lebih pantas atau boleh komen PM di FB atau instagram Zeeta Official di bawah:

Instagram: @zeetaofficial
Website: Zeeta Official


Jadi buat yang berminat jangan lepaskan peluang ni okey....hihi

Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Thursday, January 5, 2017

SAPS Ibu Bapa - Cara Mengetahui Keputusan Anak-Anak Secara Online

Assalamualaikum WBT

Nampaknya ni entry PERTAMA tahun 2017 ni..alhamdulillah.
Arini Marsha nak sentuh dan share serba sedikit tentang satu aplikasi laman web yang amat membantu Ibu Bapa untuk mendapatkan keputusan peperiksaan anak-anak paperless.
Untuk kemudahan para Ibu Bapa, terutamanya yang sibuk bekerja.
Kementerian Pelajaran Malaysia telah mewujudkan satu laman web khas untuk Ibu Bapa mengakses keputusan peperiksaan bulanan, pertengahan tahun atau akhir tahun anak-anak mereka.
Juga peperiksaan yang penting seperti UPSR,PT3 dan SPM.

Asyik bercerita tentang SAPS Ibu Bapa je ni. Tp apa SAPS Ibu Bapa itu? Kenapa anak-anak dan ramai orang bercakap mengenai saps ibu bapa ini? Sebelum bercerita lanjut, baca dulu artikel ini sampai habis. Semoga ianya bermanfaat untuk semua ibu bapa di Malaysia terutamanya.

Sebagai ibu bapa, kita sangat perlu untuk menitik beratkan pendidikan anak-anak. 
Pendidikan yang terbaik untuk anak-anak dapat menjamin keterusan masa depan mereka di dalam era globalisasi yang mencabar ini. 
Bagaimana untuk memastikan anak-anak kita sentiasa berada dalam keadaan terbaik dalam pembelajaran mereka?
Bagaimana memastikan anak kita terus cemerlang dalam pelajaran dan dalam masa depan mereka?

Menurut pakar, antara cara terbaik memastikan kecemerlangan anak kita adalah dengan sentiasa memantau keputusan peperiksaan mereka. 
Ya, sebab keputusan peperiksaan mereka merupakan cerminan kepada prestasi pembelajaran mereka. 
Jadi, kita perlu sentiasa memastikan keputusan peperiksaan anak-anak kita berada pada keputusan yang terbaik!
Oleh itu sesibuk mana pun kita perlu luangkan masa untuk mengetahui keupayaan anak-anak kita dalam pembelajaran supaya kita dapat memperbetulkan apa yang tidak betul.

Bila kali terakhir anda cek keputusan peperiksaaan anak anda dan bila kali terakhir anda suami isteri berbincang bersama demi memastikan kecermalangan anak-anak? Tak pernah? 
Jangan macam itu, sila ambil berat dengan pendidikan anak-anak. 
Oh ya, mungkin dulu susah untuk dapat tengok keputsan anak-anak, sekarang da mudah boleh cek secara online! 
Senang kan? Boleh guna smartphone akses dimana sahaja.




Sistem SAPS ini merupakan sistem yang agak baru diperkenalkan. SAPS atau Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah dirangka bagi menjalankan fungsi sebagai pusat pengumpul, penyimpan dan menganalisis data peperiksaaan dalaman setiap sekolah di seluruh Malaysia.
Sistem ini berfungsi hanya di atas talian ( online ) yang boleh dicapai oleh pihak tertentu seperti KPM, JPN, PPD, sekolah dan ibu bapa mengikut keperluan masin-masing.
Penyediaan pusat data yang berpusat ini memberi kemudahan dan boleh digunakan oleh pihak KPM, JPN dan PPD untuk membuat perbandingan, analisis ataupun mengenalpasti kelemahan yang ada untuk diperbaiki dan memabantu Ibu Bapa untuk mengakses maklumat yang diperlukan.
Kementerian Pelajaran Malaysia telah membuat satu sistem online bagi membolehkan ibu bapa membuat semakan keputusan anak-anak melalui online. Sistem ini adalah sistem SAPS Ibu Bapa yang direka bagi membolehkan keputusan peperiksaan diakses dengan mudah untuk pelajar tahun 1 hingga tingkatan 5.




Sebelum wujudnya sistem semak keputusan peperiksaan SAPS ibu bapa ini, ibu bapa perlu ke sekolah setiap kali habis musim peperiksaan untuk memeriksa keputusan anak-anak. Ibu bapa perlu bertemu guru kelas, membuat appointment dengan guru, dan hal ini sangat memakan masa dan tenaga.
Ada diantara ibu bapa yang tak mempunyai masa langsung untuk berjumpa guru dan hanya mengetahui keputusan melalui anak-anak.
Jadi tiada perubahan yang ibu bapa boleh nilaikan dan ini juga akan memberikan kesan negatif kepada anak-anak kelak.

Sistem SAPS ini juga dikenali sebagai SAPS NKRA Ibu Bapa, singkatan kepada Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS), dan NKRA ialah National Key Result Area. Sistem ini dicipta oleh kerajaan bagi memudahkan penyimpanan data mengenai sistem pendidikan dan taraf pendidikan Negara kita.
Jadi buat ibu bapa yang belum tau, kita boleh mengakses keputusan peperiksaan anak-anak kita hanya dihujung jari sahaja.


Untuk memeriksa secara online sila klik di sini → 

SAPS Ibu Bapa - Semak Keputusan Peperiksaan.


p/s: Anda digalakkan menyemak keputusan peperiksaan anak anda melalui laman web ini kerana tidak akan terjadi masalah website down atau terjadi Laman tidak dapat diakses. Klik sahaja link tadi dan ikut arahan untuk menyemak keputusan peperiksaan anak melalui SAPS NKRA Ibu Bapa. Jika anda menggunakan website official atau website lain, ia akan menyukarkan proses semakan kerana server tidak dapat menampung pengguna yang banyak dalam satu masa. Jadi melalui website yang saya cadangkan, insyaAllah tiada lagi isu frust sewaktu menyemak keputusan peperiksaan anak-anak dan ia memudahkan kerja kita lagi insyaAllah.

Oh Ya, Saps Semakan Ibu Bapa boleh diakses melalui online, dan keputusan-keputusan yang boleh ibu bapa dapatkan daripada sistem ialah keputusan-keputusan setiap peperiksaan, dari murid darjah 1 hingga keputusan murid tingkatan 5. Selain itu, keputusan UPSR, PT3 dan SPM juga akan diupdate ke dalam sistem SAPS NKRA ini.

Apabila anda sudah boleh menyemak keputusan anak anda pada bila-bila masa di mana jua, sila terus prihatin dan lebih ambil berat tentang pendidikan mereka. 
Jadikan kelebihan teknologi ini satu batu loncatan kepada kita mendidik anak-anak. InsyaAllah, tidak akan berlaku lagi perkara seperti anak sorok keputusan peperiksaan, anak tipu tandatangan buku rekod, anak tercicir dalam pelajaran dan pembelajaran dan lain-lain perkara tidak baik.
Dan akhirnya kita dapat memantau anak-anak kita dengan lebih teratur untuk masa depan mereka kelak.


Psstttt............Sila share artikel ini semoga ia membantu lebih ramai orang lebih tahu mengenai SAPS Ibu Bapa online ini dan boleh semak keputusan peperiksaan anak-anak mereka hanya secara online.



Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Wednesday, December 28, 2016

Tanya SATU soalan.....😍😍😍

Assalamualaikum WBT

Selamat petang semua....😊😊😊
Buat apa tu?
Tengah tea time ke?
Marsha tengah tunggu encik husben balik kerja.
So amik kesempatan untuk blogging jap...hihi

Hmmmm 3 hari lagi nak masuk 2017
Pejam celik pejam celik
Kejap je masa berlalu
Akan merindui 2016
Dan akan tempuhi 2017 dengan tabah
InsyaAllah.....Aamin.

Bak kata kawan-kawan BU
Jom kita audit diri
Jadi sempena beberapa hari 2016 berlabuh
Marsha bagi peluang untuk korang
Peluang apa tu???
Haaaaa......

Marsha bagi korang tanya SATU soalan
SATU soalan je tau
InsyaAllah Marsha akan cuba jawab
Mana tau kita boleb berkenalan bagi yang belum kenal Marsha secara personal

Jommmmm....masuk 1 Jan 2017 dah tak valid ye....hihihi




Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Tuesday, December 27, 2016

Bedak Ruam Bayi (RBP) Untuk Masalah Kulit Terutamanya Bayi


 Assalamualaikum WBT

Arini Marsha nak kongsikan satu produk yang khas untuk yang mengalami masalah kulit iaitu Bedak Ruam Bayi atau nama lain dia Ruam Bayi Powder.
Produk ini telah melegakan pelbagai jenis penyakit kulit seperti Ruam pada bayi, Eczema dan Psoriasis.
Pernah dengar kan?
Buat yang tak pernah, meh Marsha kongsikan serba sedikit tentang Bedak Ruam Bayi ni.



Info Bedak Ruam Bayi :

  • Bedak ini dihasilkan daripada 100% tanah liat yang mengandungi mineral semulajadi.
  • Ia mengandungi mineral semulajadi yang bertindak menyerap segala kotoran dan toksik yang terdapat pada kulit.
  • Cepat meresap dalam kulit. Kulit terasa sejuk dan lembut .
  • Satu bekas tahan agak lama. Selalunya saya guna beberapa bulan.
  • Walaupun ia tidak semahal produk-produk lain, Alhamdulillah setiap kali sapu ruam atau penyakit kulit anak-anak kita semakin berkurangan.
  • Bebas Paraben dan juga bahan-bahan kimia berbahaya.
  • Selamatlah anak-anak anda terutama yang masih bayi, sebab kandungannya dari 100% bahan semulajadi seperti tanah liat putih dan air galian yang telah ditapis secara khusus.
  • Ruam Bayi Powder ini sememangnya sangat menjadi pilihan ibubapa untuk bayi mereka terutama masalah berkaitan ruam. Ramai yang cakap berbaloi, murah dan berkesan! Banyak testimoni pelanggan yang sangat berpuas hati. Alhamdulillah!
100% semulajadi serta sunnah nabi S.A.W. Ini kerana ia salah satu cara Nabi SAW mengubati penyakit kulit seperti yang terdapat di dalam Hadith Sohih di atas yang membuktikan Nabi S.A.W. menggunakan tanah liat mengubati penyakit kulit dan lain-lain penyakit.


Ok Marsha juga nak kongsikan tips untuk mengenalpasti Bedak Ruam Bayi Original & Tiruan.
Sebab ramai yang mengambil cara singkat melalui cara yang tidak betul.
Antara ciri-ciri produk TIRUAN ialah:
  • Ruam Bayi Powder (RBP) tidak pernah menukar packaging baru kepada nama Bedak 'Asma.

Jadi kalau tengok pakaging berlainan tu memang confirm lah yang TIRUAN sebab yang ASLI tak pernah tukar pakaging dia.
Harap para pengguna dan bakal pengguna dapat mebezakan yang mana ASLI dan TIRUAN ye. 
Pastikan Bedak Ruam Bayi ORIGINAL atau Ruam Bayi Powder ORIGINAL baru beli 😍😍😍


Jom kita tengok beberapa testimoni pengguna yang berpuas hati dengan Bedak Ruam bayi ni:










Untuk melihat banyak lagi testimoni dari pengguna boleh ke FB Bedak Ruam Bayi tau 😍😍

sumber: FB Page Bedak Ruam bayi (RBP)



Okey untuk keterangan lanjut tentang Bedak Ruam bayi (RBP) ni boleh rujuk maklumat dibawah ye:

NO TELEFON: HQ EN. HAFIS 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran ) & 
PUAN NURUL 017 623 9935 ( Produk Owner)


Marsha
Part Time Blogger Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Tips Mengenalpasti Minyak Herba Asma Mujarab & Kebaikannya

Assalamualaikum WBT

Buat readers yang setia membaca blog yang masih bertatih walaupun usia agak lama.
2009-2016 dah 7 tahun usianya...masih muda rupanya, baru darjah 1...hihihi
Ok tak nak melalut dah
Misi arini ialah nak memperkenalkan satu produk yang Marsha rasa dah lama meniti di bibir-bibir terutamanya pengguna-pengguna iaitu Minyak Herba Asma Mujarab.

Sekarang ni banyak timbul Minyak Herba Asma Mujarab yang TIRUAN.
Bahaya kan bila keluar barang-barang TIRUAN ni.
Bukan pakaian atau tudung je.
Minyak pun ada yang TIRUAN dan ini adalah perbuatan yang sangat tidak bertanggungjawab oleh pihak-pihak tertentu.
Kesan nya mungkin kurang berkualiti dan mungkin akan memberikan kesan negatif pada pengguna.
Sangat-sangat bahaya kan...huhuhu
Jadi pagi ni Marsha nak kongsikan sikit Tips untuk mengenalpasti produk TIRUAN ni.

Antara ciri-ciri produk TIRUAN:

  • Jika ada yang mendakwa Minyak Herba Asma Mujarab ini di bawah keluaran syarikat SDN. BHD. Maka ianya adalah produk tiruan & bukan dari ramuan rahsia tradisional Pakcik!
  • Gunakan tanpa was-was , kandungan bahan-bahan yang halal dan selamat digunakan untuk semua peringkat usia.
  • Setiap botol produk yang Original mempunyai Hologram, QR Code & Nombor siri. Kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya anda mendapat produk yang tidak asli.
Ni lagi ciri-ciri untuk mengenalpasti produk ASLI atau TIRUAN berbentuk gambar dan mudah difahami.





Jadi harap tips yang Marsha kongsikan ini dapat membantu untuk mendapatkan Minyak Herba Asma Mujarab yang ASLI atau ORIGINAL.

sumber: FB Minyak Herba Asma Mujarab

 Sedikit info tentang Minyak Herba Asma Mujarab ini:



KEBAIKKAN MINYAK HERBA ASMA MUJARAB .
  • Mencairkan kahak yang terperangkap yang menyebabkan lelah.
  • Mengeluarkan kahak yang mengganggu sistem pernafasan.
  • Memberi kelegaan kepada sistem pernafasan.
  • Membantu mencegah gigitan serangga berbisa.
  • Mengatasi masalah sakit gigi.
  • Atasi masalah senggugut.
  • Masalah sakit urat.
  • Masalah luka.
  • Mengatasi kembung perut.
  • Mampu hilangkan stress.
InsyaAllah dengan izin Allah Minyak Herba Asma Mujarab ni membantu melegakan penyakit diatas.

Cara penggunaan Minyak Herba Asma Mujarab adalah seperti berikut :

- Batuk dan lelah 
: Sapu di tapak kaki,labu,betis,bawah pelipat,dada depan belakang menyeluruh,leher dan tengkuk serta bawah dagu.

- Selsema
: Sapu sedikit di dalam hidung,atas hidung hingga ke ubun ubun

- Demam
: Sapu seperti batuk tetapi turut sapu di dahi

- Sakit gigi
: Sapu pada gigi yang sakit dan juga pipi

- Kembung perut dan sembelit 
: Sapu di perut,pinggang serta tapak kaki dan labu betis

- Luka pembedahan
: Lap.kering bahagian luka dan sapu minyak di atasnya.

- Sengatan berbisa,benjol,lebam dan sakit urat 
: Sapu di tempat sepatutnya...

- Migrain:
: Sapu keliling dahi, tengkuk dan leher. 

- Bisul
: Sapu pada tempat bisul

- Sakit pinggang dan lenguh lenguh 
: Sapu ditempat yang lenguh dan sakit..

- Cirit birit
: Sapu di bahagian bawah perut.

- Senggugut
: Sapu ketika datang haid dan ketika sakit di bahagian bawah perut.
Bestkan? Dan Minyak ni memang dah digunakan oleh ramai pengguna.
Pengguna sangat-sangat berpuas hati.
jom kita tengok TESTIMONI dari pengguna Minyak Herba Asma Mujarab ni:


Okey Marsha rasa itu serba sedikit info-info penting  Minyak Herba Asma Mujarab.
Untuk yang berminat nak order atau ingin mengetahui keterangan yang lebih lanjut boleh RUJUK maklumat di bawah ye..

NO TELEFON: HQ EN. HAFIS 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran ) & 
PUAN NURUL 017 623 9935 ( Produk Owner)

Boleh juga berhubung dengan pengedar Minyak Herba Asma Mujarab dan boleh dapatkankan malumat pengedar dari HQ Minyak Herba Asma Mujarab sendiri.

 
Marsha Part Time Blogger 
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...