Loading...

Monday, December 5, 2016

Minyak Yu Yee Cap Limau Bukan Hanya Untuk Bayi tapi Pilihan Sekeluarga Marsha

 Assalamualaikum uolsss....
Sihat ke semua?? Hope semua sihat yer ☺☺☺☺
Dah masuk Disember kan?
Rasanya ni post kedua bagi bulan ni.
Bulan terakhir 2016 & will missed everything☺☺

Okey sebelum pergi lebih lanjut lagi
Marsha nak tanya ni
Ada tak korang badan berangin??
Salah makan tak leh, lewat makan pun xleh
Nt angin terus serang sampai tak boleh nak bangun
Kalau ada meh nak seppppp.....hihihihi

So, apa yang korang buat bila dah kena serang camtu??
Marsha gunakan Minyak Yu Yee Cap Limau
So far, minyak ni je yang sesuai dengan Marsha
Macam mana kata sesuai?
Sebab lepas letak area tempat berangin, ketulan angin tu mengecut
Then....sendiri keluar
Cara macamana tu faham faham sendiri lah yer.....hihihi

Mesti ramai tertanya tanya kan...
Minyak Yu Yee Cap Limau ni bukan untuk baby je ke?
Aishhh....mak baby, ayah baby, kakak baby, abang baby semua boleh
Kalau sesuai untuk baby sangat sangat sesuai lah untuk semua
Ye dak??...hihihi

So, Minyak Yu Yee Cap Limau ni memang ada dirumah dan dalam handbag.
Sebab serang boleh je kena bila bila masa dan di mana mana sahaja....hihi
Pastu Minyak Yu Yee Cap Limau pun Marsha applykan kat anak
Dia guna sejak baby lagi sampai sekarang
Tambahan bau Minyak Yu Yee ni best.....☺☺

Ragu ragu dengan Minyak Yu Yee Cap Limau??
Tak perlu dah sebab Minyak Yu Yee Cap Limau ni dah konfem halal.
Dah disahkan JAKIM dan setiap botol dan tin luar pun ada logo HALAL.
(pakaging dia spesel sebab botol diletakkan dalam tin kecil)
Tengok ni Marsha folo husben g outstation pun bawak Minyak Yu Yee kegemaran Marsha ni.
Dari anak turun ke mak....okla kan...hihihi
Jom g bau Minyak Yu Yee cap Limau ni.....BESTTT...☺☺





Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2017

Friday, December 2, 2016

Tak Popular??? Tapi 6 Blog Ni Yang Pasti Berguna Untuk Anda

Assalamualaikum semua.....sihat ke?
Hope semua sihat yer disamping yang tersayang.
Kalau kita gugel kita tengok penggunaan media sosial amat femes dari kalangan kita dari anak anak ke ibu bapa atau yang bujang trang tang tang...betui tak?? 😘
Tau dak kita sendiri ada pelbagai website atau blog yang lebih bermanafaat dari media sosial?
Meh sini Marsha nak share serba sedikit info-info untuk pengetahuan umum
Jom kita tengok.....

Pada tahun 2014, terdapat lebih kurang 1 billion website dan blog. Korang  pasti terkejut bukan? 1 billion bersamaan dengan 1000 juta, sejuta ada sebanyak seribu kali. Kalau website dah banyak sangat, mesti susah nak cari website yang berguna untuk kita bukan.

Disini Marsha nak share beberapa website atau blog dalam Malaysia yang sangat berguna tetapi ramai orang tidak tahu. 6 website yang anda wajib lawati tetapi ramai yang tidak tahu akan website2 ini. Website yang dinyatakan telah memberi manfaat kepada kita walaupun tak popular...hihi


1. Jawatan kosong



Government.my menyediakan lebih 10,000 jawatan kosong sektor awam yang khusus di Malaysia. Laman web atau blog ini menyediakan banyak peluang-peluang pekerjaan baru. Di samping itu website ini menyediakan pelbagai info dan isu semasa yang berkaitan. Jadi buat kawan-kawan yang ingin mencari kerja di sektor awam eloklah sentiasa masuk ke website ni ye ☺

2. Jawatan kosong kerajaan


Laman web  JawatanKosong.co ini pula lebih fokus kepada mereka yang mencari jawatan kosong dalam sektor kerajaan dimana jawatan ini gajinya lebih lumayan, terjamin dan sudah pastinya senang nak buat loan betul? Akan tetapi kerja kerajaan ni sudah pasti bukan senang nak apply, orang kata kena guna kabel tak tau la betul ke x sebab kita ni kerja blogger je. Tapi apapun cuba yer sebab rezeki tak kan tersalah alamat. Betul tak?? ☺

3. Kerja Kosong


Kerjakosong.co pula merupakan portal pekerjaan dimana portal ini menghubungkan majikan dengan pekerja. Dalam portal ini, majikan boleh submit dan publish tawaran kerja kosong terus kepada mereka yang berminat. Jika anda mencari pekerja, atau anda ingin mencari pekerjaan yang gaji tinggi, sila lawati portal ini dan bookmarknya sekarang. Kiranya website ni mesra majikan dan pekerja ☺

4. Saps Ibu Bapa


Eh, apa benda ni saps ibu bapa? Haaaa! Laman web ini sangat berguna pada waktu musim persekolahan terutamanya semasa musim persekolahan. Ia adalah laman web untuk ibu bapa semak keputusan peperiksaan anak-anak mereka. Anda boleh semak keputusan peperiksaan semudah dengan isikan no kad pengenalan anak dan nama penuh. Saps adalah singkatan kepada sistem analisis peperiksaan sekolah dan dibangunkan oleh KPM.
Kat sini ibu bapa boleh cek keputusan peperiksaan bulanan dan tahunan secara online. Mudah bukan?

5. APDM

Laman web apa APDM ni? Okay APDM ni pula ialah laman web untuk cikgu-cikgu macam Marsha mengisi data-data murid seperti kehadiran, mata pelajaran dan lain-lain. Sistem ini juga dibangunkan oleh KPM demi memajukan sistem pendidikan sekolah Malaysia. APDM bermaksud aplikasi pangkalan data murid. Jadi segala maklumat murid akan diisi secara lengkap dan memudahkan pelajar memohon kemasukkan kemana-mana institusi melalui maklumat yang ada dalam APDM tersebut.

6. Hrmis2

HRMIS ini merupakan aplikasi dalam talian yang dikenali sebagai Sistem Maklumat Pengurusan sumber Manusia ataupun dalam bahasa inggerisnya Human Resources Management Information System. Aplikasi ini digunakan oleh setiap penjawat awam untuk permohonan cuti mahupun mengemaskini maklumat peribadi mereka dari semasa ke semasa.

Diharapkan agar pengenalan kepada 6 website yang berguna tapi tak popular ini membantu pembaca sedikit sebanyak. Share dan sebarkan kepada rakan-rakan semoga ianya bermanfaat kepada semua. :)

Jadi mulai harini Marsha harap semua boleh cuba menggunakan website-website yang Marsha share kan ni terutama buat ibu bapa yang ingin mengetahui keputusan peperiksaan anak-anak dan juga kawan-kawan yang tengah mencari kerja samada di sektor awam, kerajaan ataupun swasta.
Moga sharing kali ni bermanafaat buat semua ya.
Sharing is caring 😘😘😘

Marsha
Part Time Blogger
Review Blogger
Shaklee ID shoot to Master

Tuesday, November 29, 2016

Cara Update Blog Guna IPhone


Assalamualaikum semua 😘😘
Sekarang ni bersiaran di Johor Bharu.
Kebiasaan bila cuti sekolah Marsha & anak mmg akan follow husband outstation.
So arini di sini lah kami 😊😊😊

Pagi ni nak share dengan kawan-kawan macamana nak update blog on the go dengan Iphone
Kalau pengguna Iphone mesti dah faham kan punya siksa nak update blog pakai apps
Banyak yang tak friendly Iphone sbb Iphone pun tak friendly...hihihi

Biasa pun mmg akan buka blog via safari then updated macam kat dekstop dan mmg lambat...huhuhu
Ok meh nak share apps yang buat masa ni membantu Marsha update blog
Rasa senang bila ada apps ni



Ye ni apps dia...
Nama BLOGUMA
Lebih senang dan praktikal



Jadi kawan-kawan yang pakai Iphone boleh cuba ya
Sharing is caring 😘😘😘


Marsha
Part Time Blogger
Review Job Blogger
ID Shakler shoot to Master 2017



Thursday, November 24, 2016

'Rumah Baru' untuk Si Dia


Assalamualaikum moninkkkkk...hihihi
Sihat semua kan?
Tak sihat jangan lupa rest dan yang penting makan ubat.
Marsha doakan kwn kwn sihat senantiasa.
Semalam punya cerita...kira terobek la ni.

Dah lama survey 'rumah baru' untuk anak anak bulus
Kena betul betul pilih sebab nak guna lama kan
Dan untuk keperluan 3 ekor kucing
Saiz , material & harga memang jadi ukuran

Dan 2 hari lepas Marsha tetiba terima sms dari RHB bank.

RM0.00 RHB: Exclusive offer just for you! Get 15% OFF at Lazada till 14/12/16 with RHB Credit & Debit Cards. Use promo code xxxxx. Visit website for T&C

Allahuakhbar...Allah tau kami tengah mencari rumah anak anak bulus dengan harga yg murah sikit.
Ok sgt dapat diskaun 15%
Syukur alhamdulillah.
So semalam terus beli.
Ni ha rumah baru dorang




3 tingkat supaya dorang selesa nak berlari lari
Alhamdulillah rezeki anak bulus
Ngam ngam offer dari RHB untuk Lazada.
TQ RHB Bank 😘😘😘

Doakan mereka membesar dengan sihat yea
Aamin


Marsha
Part Time Blogger
Review Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator



Wednesday, November 23, 2016

New Family of Mine ❤️❤️❤️


Assalamualaikum....,
Morning korang!!!!
Apa khabar arini? Hope semua sihat yer 😘😘

Alhamdulillah bagi anak Marsha sebab ibu dia dah agree nak bela kucing yang dah lama diidamkan...hihi
Bukan main suka dia tau.
Ibu setuju pun sebab ada pet hotel kat umah
So nak travel takde probs...hihihi

Last sunday...we got 2 kitten
Teacher anith kasi free
Seronok bukan main dia
Skrg kucing biasa pun org jual tau paling koman rm200 seekor
Dapat free mmg alhamdulillah sgt sgt...hihihi



Ni la ahli keluarga kami yang baru
Nama belum decide lg sebab yg sekor tu macam jantan
So tunggu dia besar sikit dulu
Doakan dorang membesar dengan sihat ye
Rutin ibu pun dah berubah 😆😆


Marsha
Part Time Blogger
Review Service Blogger
Shaklee ID shoot to Master



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...