14.12.14

Mulakan SARAPAN dengan Collagen Powder

Alhamdulillah hari ni bersiaran awal sedikit di OPIS MAYA.
Dah selesai semua checklist pagi ni jadi boleh masuk opis awal..hihi
Ok seperti biasa ku breakfast dengan satu sachet Collagen Powder yang dibancuh dengan segelas air putih.

Mesti ada yang tertanya-tanya kenapa la sibuk sangat nak amik kolagen ni??

Hahaha...actually umur daku dah 32 tahun...jadi untuk kekal sihat dan awet muda haruslah top up kolagen yang dah hilang....btul tak??
Nak tau tak KESAN BURUK kalau kolagen dalam badan dan kurang??
Meh tengok ni...


Ok...pilihan daku ialah Shaklee Collagen Powder.

Mengapa daku pilih Shaklee Collagen Powder ni?? Bukan sebab ku SID Shaklee tau...tp ada banyakkk sebab. Jom kta tengok apa kandungan Shaklee Collagen Power ni.


SUMBER UTAMA SHAKLEE COLLAGEN POWDER 




  • Kolagen dari sisik Ikan Merah (Red Snapper Scale)
  • Ekstrak biji CAMELLIA JAPONICA
  • Estrak PFAFFIA
  • Elastin dari kolagen ikan
  • Vitamin C
  • Vitamin B
  • Ekstrak Kekerang
  • Lactobacillus acidophilus
PERBEZAAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER dengan Kolagen lain di pasaran?

Kita tau banyakkkk produk kolagen di pasaran. Macam2 brand kan? Jom kita tengok perbezaan SHAKLEE COLLAGEN POWDER dengan kolagen yang lain.
  • Mengandungi 4000mg kolagen Sisik Ikan merah (Red Snapper Scales) - boleh menahan tekanan sehingga 20 paun , ia bertelur dan hidup dengan bebas di lautan dalam, menjadikan ia sumber kolagen yang sangat lasak 
  • Berat molekular 1000 Dalton - Mudah diserap oleh badan secara menyeluruh dan meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
  • Sangat lasak dan elastik
  • Kepaduan sel yang amat tinggi
  • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
  • Jisim molekul yang rendah.




Apa Kehebatan Shaklee Collagen Powder ni?
  • Mengekalkan kelembapan kulit
  • Mengekalkan keanjalan kulit tegang,dan yang paling best boleh melantun bila dicubit.
  • Mengekalkan elasticity kulit
  • Sebagai pelincir bagi sendi 
  • 100% tulen, semulajadi, selamat,tiada perangsang, tiada gula, tiada pengawet dan pewarna
  • Sangat mudah larut dalam air
  • Awet muda
  • Baik untuk mata (Mata lebih sihat kurang rabun)
  • Mengelakkan tulang menjadi rapuh.

Haaa....sebab tu la Shaklee Collagen Powder jadi pilihan. Bukan semata kolagen tau. Kolagen terbaik dan dipatenkan. Bukan calang2 punya...hihi


Berapa lama nak nampak kesan??


Ianya bergantung pada individu...kalau kulit tak bermasalah sangat dalam seminggu dah nampak perubahan. Kalau kulit sangat bermasalah, Shaklee claim penggunaan selama 8 minggu secara KONSISTEN akan nampak perubahan.




Kalau berminat nak mencuba boleh tengok blog biz daku di SINI

Sebab bulan ni ada PROMO Buy 3 FREE 1
Memang berbaloi...=)
See yaaa....=)

10.12.14

Cara Ukur Saiz Bangle yang TEPAT...jom baca

 

Assalamualaikum. Hari ni nak share sedikit sebanyak tentang satu aksesori wanita ni. Seperti lelaki dan kereta, wanita dan aksesori pula memang tidak dapat dipisahkan. Menyentuh mengenai jenis-jenis aksesori pula, It could be necklace, earing, bangles and etc. Jadi, untuk entri kali ini, topik utama adalah BANGLES.Pasti ramai yang masih tidak tahu bagaimanakah cara untuk mengukur saiz bangels agar muat dipakai tangan anda. Adakah begitu penting untuk mengetahui cara mengukur bangles? Well, memang sangat penting untuk diingatkan bahawa saiz bangles yang terlalu kecil akan menyakitkan tangan anda ketika proses pemakaian dan jika saiz terlalu besar pula, bangles tersebut akan melurut jatuh. .

 
How to Measure Bangles Size


Langkah pertama adalah dengan mengambil pembaris panjang dan ukur panjang tangan anda seperti gambar di atas.




Kemudian, ukur diameter (sebelahdalam) bangles anda menggunakan pembaris. Dan bandingkan dengan ukuran tangan anda sebentar tadi.

Langkah terakhir, rujuk carta di atas ini untuk menentukan saiz bangles wanita yang tepat untuk anda. Semoga bermanfaat!


9.12.14

IKEA oh IKEA

Assalamualaikum...morning.
Ikea...the most wanted place buat pecinta deko atau yang nak masuk umah seperti daku nih....hihi.
Kesana unplanning....hanya folo suami ada training kat Damansara....jadi lepas hantar suami kat tempat training, kami berlima ( adik lelaki, adik perempuan, adik ipar dan Anith drop by di IKEA sementara nk pick up hubby balik kul 5 ptg....seharian jugaklah...hihihi
Kata unplanning, jadi main redah je la...window shopping...hihihi.
Tapi memang mengujakan bila ada dalam IKEA tu...kalau lah duit main petik jari je...waahhhhhhhh....heaven...hihi.
Kitorg kat dalam IKEA tu dari kul 940 pg - 1 ptg. Lama gak tu....penat kaki jalan....hihi
Daku survey rod langsir & blind curtain je.
Yg lain tak survey pun tgk2 je.
Meh layan pic






Ni je pic yg amik kat sana....hihi.
Lepas layan mata kita layan perut....haaa
Mealball, Turkey & Popia...amikkk...haha


Rasa turkey tu boleh la...tapi sedap ayam biasa lagi....hahaha. At least merasa gak makan Turkey...hihi. Ni je lunch kitorang tapi kenyang. Lepas tu g pusing the curve & terus pick up suami...hihi. Plan nk g melawat tapak lagi kat IKEA ni. Pergi ngan suami pula. Nantikan next entry ya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...