30.10.14

Teater SEDAR

Assalamualaikum....huk huk..batuk sebab blog banyakkk sawang...hihi
Maaf buat yang selalu singgah
Sebenarnya sekarang tengah bizi menanda exam PT3 plus kerja2 key in memacam..hihi
Kita layannn aje...nama pun kerja kan??..hihi
Ok ni sharing....saya ada HOBI baru
1st time nih....layan TEATER....mmg best la....al kisahnya hari jumaat lepas
Kitorang tengok teater yang dipersembahkan oleh Badan Budaya Perak bertajuk SEDAR.



Meh saya share dulu sinopsisnya:

'SEDAR' mengisahkan masyarakat yang berlaku disebuah warung. Ia menceritakan keruntuhan moral seperti Mat/Minah rempit, Mat Fitt, pembuangan bayi, gadis bohsia, pemuda kecewa, dan dipaparkan juga soal ketuhanan, kematian, kasih sayang, semangat, budi bahasa yang digabungkan menerusi lakonan dan puisi berunsurkan komedi untuk santapan rohani kita bersama'

Ni saya amik betul2 dari pamplet yang telah diedarkan.
Penceritaan dia memang best dan tak boring.
Bayangkan cerita ni 2 jam tau.
Sebab ianya berunsurkan komedi.
Jom layan gambar.....






Esok insyaAllah kami sekeluarga akan ke cerita Teater yang kedua iaitu Teater Muzikal Kaduk.
Nt saya buat review yaa...stay tune!!

22.10.14

The Maze Runner - Review

Assalamualaikum.
Maaf agak delay update blog.
Agak busy lepas PT3 ni.
Sibuk menanda skrip PT3.
Ok..arini g jgk layan wayang.
Sebab dapat FREE 2 tiket untuk birthday.
Birthday 28 Oktober 2014 ni dan tiket tu kena reedem sebelum 1 Nov 2014 ni.
Sebenarnya saya ni members Club Movies


TGV...Best gak dapat 2 tiket & 1 set regular pop corn serta soft drink.
So sbb TGV Kinta City ni banyak citer yg ser dikala ini jadi kami pilih citer THE MAZE RUNNER.

Star?? Bagi 5 star.
Jalan citer yang best dan asik sepraiss je.
Tak dan nak rasa sleepy.
Tak ada unsur ganas dan adegan cium2.
Alhamdulillah cerita suci murni.
Mmg best la...recomended.
Buat yg belum tgk lagi wajib tgk.
Novel pun ada citer ni.
Idola saya dalam citer ni ialah pelakon utama dan lg sorg sebagai maze runner.
Jom layan gambar...



Buat yg nak tgk cepat tgk k.
Nt dah xde kat wayang dah.
Sbb citer ni dah lebih 2 minggu kot.
Pasti puas hati..insyaAllah.


#ps: Ada lagi 2 tiket free lom reedem. Tggu citer best sbb valid date lambat lagi..hihi

15.10.14

Betul kata pepatah Malang Tidak Berbau

Sekelip mata berlaku
Semua dah aturan dari Allah
Ku redha....apa ni mukadimah sayu je ni
Gini citernya...semalam dalam kul 3 lebih balik dari sekolah
Kuar je keta nak jalan masuk dalam blok rumah
Zaappppp......kaki disinggahi satu benda...tgk kaki dah bertelur.
Ya Allah sakitnya tuhan yang tau.
Dan ia datang dari orang yg tengah mesin rumput jarak 100 meter.
Orang yang mesin rumput tu g cari kat tempat kejadian apa yang terbang.
Rupanyan skru sebesar anak jari tangan.
Ya Allah kalau kena anak xtau la...anak depan sikit je.
Syukur kena diri ini....rela tahan sakit.
Si pelaku pun dah minta maaf sebab mmg tak sangka jauh tu.
Saya dibawa oleh penyelia kuarters dan bos si pelaku ke klinik.
Alhamdulillah hanya luka dan bengkak xde crack tulang dll.
Doktor bagi ubat dan bandage kaki.
Dapat MC 2 hari.

Jadi berehatlah secukupnya...moga kaki ini cepat sembuh.
Nikmat sihat ditarik sekejap...alhamdulillah.
Moga diri ini kuat.
Tq buat suami bagi support & jaga diri ini hari ni.
Love u.....=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...