31.1.15

PANASONIC Breadmaker FREE??

Alhamdulillah...bersua kembali kita.
Tajuk macam GEMPAK je kan?
Memang ponnnn.....mmg betui dapat Breadmaker FREE.
Tapi tak join mana2 contest pun..hihi.
Sebabnya.....ku REEDEM point CC suami.
CC tu memang buat beli brg2 shaklee.....guna CC & bayar terus.
Jangan utang aa....bahaya...hihihi.
Ok berbalik cerita breadmaker ni.

Alkisahnya....IMPIAN nak baking atau MEROTI ni timbul dah lama.
Timbul bila tengok sahabat2 alam maya meroti & baking.
Jadi ku simpan impian nak memiliki breadmaker sendiri.
Makan roti yang dibuat sendiri segar....wah....BESTTT.
Tadi sebenarnya g Ipoh Parade nak cari 'Window Glass Sheet'
Sebab dapur malam2 kalau dari luor nampak direct.
Memula cari kat parkson tapi dah tak ada.
Cuba nasib di DIY dan alhamdulillah ada.
Sambil tu beli skali BENTO Anith & bekas buat sos.
Pastu kami g makan then tersinggah di SEN Q.

Niat memula kami nak servey je mesin basuh yg 2 in 1 tu.
Saja nak tengok harga nak membajet...hihii.
Jadi pas survey nak balik terlalu area promo ahli Ladycard.
Nampak lah breadmaker ni dengan harga RM799.
Teringat point CC...so kami cek dan lepas untuk amik breadmaker ni dengan FREE.
ALhamdulillah....cuma masa tu stok kat kedai xde jadi dorg akan hantar by Isnin ni.
Wah tak sabarrrr...............terima kasih buat en suami belikan.
Another wish list become true....TQ ALLAH.

Ni ha breadmaker nya.....gambar ihsan google na...hihi





30.1.15

Bila pening fikirkan bekal anak ke sekolah...akhirnya SELESAI

Alhamdulillah....hari Jumaat PENGHULU segala hari.
Buat ibu2 khususnya mesti pening nak PIKIRKAN menu bekal anak2 sekolah.
Setahun ada 365 hari...hari persekolahan 70% dari setahun.
Kalau menu yang sama nanti anak akan rasa boring...btul x?
2 minngu lepas.....jalan2 blog BEN ASHARI tertengok iklan.
Satu iklan ni amat menarik hati...
Iklan buku bekal anak ke sekolah dari Chef Azian.
Konsep BENTO...wahhhhh saya memang sukaaa...
Sebab nak SIGN ORI dari Chef saya wassap Chef sendiri untuk order.
Sy GRAB 2 biji buku resepi yang berlainan.
Ni bukunya.......................



Alhamdulillah 2 hari selepas tu selamat sampai depan pintu rumah dihantar oleh encik pos laju.
Memang berbaloi sebab semua menu simple sangat sesuai utk bekal.
Tapi kalau nak guna untuk makan tengahari pun ok.
Semangat dok umah sendiri masak.
Sekarang en somi pun tak miss bawak bekal...hihi

Tq Chef Azian.......alhamdulillah.

28.1.15

Impian jadi Kenyataan

Alhamdulillah...akhirnya impian jadi kenyataan.
Support kuat dari MENTOR dan Kawan2 sideline akhirnya dapat buat seminar di Faizworld Training Centre.
Hasil gabungan 5 speaker dari pelbagai negeri PASTINYA dalam 1 Group.
Walaupun kami berlainan Mentor tapi kami semua macam adik beradik.



Terima kasih buat PM Cery dan Master Izzati kerana memberi support yang kuat kepada kami.
Berminat untuk menghadiri seminar ni?
Hubungi saya seperti nombor di atas.
Khas untuk susur galur JUTAWAN.

Jumpa nanti di Faizworld Training Centre
Belum tau dimana lokasi Faizworld? Ok dibawah ada alamat & pic bangunan Faizworld Training Centre.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...