Loading...

Sunday, August 16, 2015

Rahsia kulit cantik wanita 30-an

Assalamualaikum...
Holaaa.......hihihi
Ok...ok....mmg Marsha dah masuk 3 series pun...hihi
So entry kali ni nak share sedikit rahsia kecantikan wanita 30-an like me..hihi
Biasalah bila memasuki 3 series ni banyak perubahan yang berlaku.
Antaranya ialah kulit mula ada kedutan, kulit lembik (tak anjal), jeragat, tona kulit pun tak sekata dan akan nampakkan kukit kita kusam.
Bila nampak kusam maka nampak lebih TUA malah lebih TUA dari umur.
Seram tak???....hihihi
Jadi wanita wanita 30-an seperti sy kena banyakkan makan buah-buahan dan juga sayur-sayuran. Ulam-ulaman pun lagi bagus.
Lagi satu banyakkan minum air putih atau air masak.
Tapi.....sebanyak mana pun buah-buahan yang kita ambil kita masih memerlukan vit c tambahan dari supplemen.
Sebabnya kandungan vit C dalam buah-buahan akan berkurang selepas dipetik.
Jadi pilihan marsha yang terbaik ialah Sustained Released Vita C yang mengandungi Vit C yanv diperlukan oleh badan dan juga 120 mg bioflavonoid (25% bioflavonoid diekstrak dari anggur, lemon dan oren).
Ia mampu meningkatkan keberkesanan Vit C dalam tubuh kita, mencegah inflamasi,  menentang infeksi bakteria dan menentang radikal bebas.
Uniknya pelepasan Vit C setiap satu jam sekali dan badan kita akan dapat menyerap Vit C secara maksimum.
Satu tablet Vit C = 7 1/2 biji oren.
Marsha pun ambil Collagen Powder Shaklee yang juga mengandungi Vit C di dalamnya dari ekstrak jagung.
Marsha suka makan buah dan suka makan sayur tapi supplemen tambahan pun marsha ambil utk top up kekurangan nutrien.
Alhamdulillah sekarang ramai puji kulit bersih walaupun tak bermekap...hihihi 



Marsha

SID Shaklee
Travel Mama
JJCM Mama

4 comments:

  1. As-salam Marshaliza,

    Wah.. bestnya kulit bersih walau tanpa mekap.. Salam kenal ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm hanis....salam kenal juga.
      Alhamdulillah hanis dengan izin Allah juga...moga ukhwah berpanjangan ya...☺☺

      Delete
  2. tasha pernah nk try produk ni.. tapi biasa la student .. nk study pun duit tak ckup apatah lagi nk beli produk mcm ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tasha untuk student akak cadangkan vita c..konsisten vita c pun kulit cun..cuma kesan dia ambil masa sikit tp berkekalan....nt akak singgah blog ya..=)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...