Loading...

Monday, August 25, 2014

Kembara Turki Day 7 (BOLU-ISTANBUL)

Alhamdulillah...hari ke 7 sudah....kami masih berada di hotel yang best di Bolu.
Cuaca yang sejuk hujan rintik2 buat kami menggigil kesejukan.
Bangun packing dan bersiap serta bersarapan.
Hari ni kami nak pulang ke Istanbul....penjelajahan kami hampir ke penamat.
Destinasi kami hari ni terus ke Istanbul untuk sambung menjelajah di sana.





Perjalanan kami mengambil masa dalam 4 jam juga.
Sampai ke Istanbul elok2 makan tengahari.
Sepanjang jalan kami tengok ada pak cik yang berniaga di tengah2 jalan yang jem.
Lepas tu kami melintasi selat Bhosphorus yang memisahkan benua asia dan eropah. Sangat kagum!!
Setelah sampai kami terus ke Galata Bridge untuk makan tengahari.
Makan tengahari kali ni kami makan lauk ikan.
Jom layan gambar.









Setelah selesai makan kami dibawa naik cruise merentasi selat Bhosphorus.
Subahanallah view yang sangat indah.
Kami di bawa menyusur sebelah benua Eropah dan juga benua Asia.
Memang sangat best naik cruise dan dijamu dengan teh epal (minuman wajib di turki)












Namun ada tragedi yang berlaku semasa turun dari bot. Akibat dari kecuaian sendiri kebetulan bot pun tidak diikat kaki terkehel dan tersembam dengan Anith skali. Kaki terseliuh dan Anith luka....huhu. Setelah situasi reda dan kaki dah dituam ais oleh kawan satu rombongan kami meneruskan perjalan iaitu shopping di SPICE MARKET. Tapi rasa kesian dekat orang yg jaga bot tu sebab dimarahi tuan dia...huhu



Selesai shopping kami terus dinner dan check in hotel. Alhamdulillah hotel sangat selesa iaitu di Hilton Garden Hill Hotel. Ni ha hotelnya...

Kami bermalam 2 malam disini...alhamdulillah....
Ok sambung next entry...=)


6 comments:

  1. Seronoknya jalan-jalan. NAk nak berjalan kat tempat orang, banyak boleh belajar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu siti banyak belajar benda baru tapi Malaysia masih dihati...hihi

      Delete
  2. Nampaknya sudah panjang siri melancong ke Turki. Teringin hendak bawa keluarga percutian ke luar negara. Setakat ini didalam negara sahaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. As salam marsha
      http://www.bidadarigojes.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blogger-award.html?m=1

      Delete
    2. Akuboimed...marsha dulu start dalam negara juga...tak pe slow2..ni marsha baru start melangkah ke luar.

      Delete
    3. Wslm bidadari gojes....wah nmpknya dah dinominate jap marsha terjah k...:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...