13.1.14

4th Day in SEOUL

Assalamualaikum...........
Mesti kawan2 dok tggu2 sambungan crita travel ni kan?
Jom2...meh nak citer lagi...dah masuk hari ke 4..hihi.
Ok pagi2 kul 8 pagi waktu korea kami siap2 breakfast di hotel.
Pastu gerak ke tempat pembuatan makanan PALING POPULAR di korea iaitu kimchi.
Kami diberi penerangan mcmn kimchi dibuat dan boleh buat sendiri...best btul!!












 Kemudian kami ke tingkat bawah untuk try pakai pakaian kebangsaan korea..iaitu HANBOK.
Maaf gambar kami sekeluarga senget....nt edit later..hihi





Kemudian kami dibawa ke tempat ginseng...diberi penerangan secara jelas.
Oh ya...yang bagi penerangan tu orang Malaysia tau...so mmg faham...hihi



Ok..kemudia kami singgah di KYONGBOK PALACE...
Istana di seoul.....kat sni banyak buat pengambaran citer2 lama2 zaman2 dulu.
Memang tempatnya besar dan menarik....jom layan pic...



Kakak dan kawan baiknya....E'ien













Lepas tu kami dibawakan CITY HALL...kat cni kami jalan2 kat tali air kecil....
Masa ni kakak lena dibuai mipi..jadi kakak ditinggalkan di atas bas dengan beberapa org kwn2 yang xmahu turun...jap je dlm 10 minit je diberi masa...hihihihi






Lewat petang sikit sebelum dinner...kami dibawa ke SEOUL TOWER....cantik betul
Diberikan masa setengah jam kat cni...
Kitorg pusing2....g kat padlock....tempat org bercinta tunaikan impian.
Banyakkkkkk sgt....comey....

















Lepas tu kami dibawa makan malam ke restoren halal di Itewon...
Makan makanan india malam ni best.......kul 8 mlm dah sampai hotel.
Kul 10 malam....kami turun bawah main snow....malam tu snow turun lebat...alhamdulillah merasa snow turun..alhamdulillah diberi kesempatan...seronok kakak main snow...=)




Ok lps main snow naik bilik then zzzzzzzzzz.....sambung next day k...=)

3 comments:

  1. Replies
    1. Ana Solehah...seronok dia...dan best kecik2 dpt g main salji..maknye dah tua baru dpt g..hihi

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...