Loading...

Sunday, November 6, 2016

Trolls.....ceria dan berwarna - warni

Assalamualaikum.....apa khabar semua???
Harap semua sihat senantiasa dan dilimpahi rahmat....Aamin.
Arini nak review satu movie kartun yang latest - TROLLS





Dah lambat dah sebenarnya tapi semalam barulah ada masa satu family untuk layan movie.
Alhamdulillah still the best time for us.
Bayangkan orang dalam panggung hanya 5%....hihihi
Agaknya dah lambat sangat then cuti lama kot...hihihi

Ok berbalik pada movie ni
Kisah mengenai 2 makhluk yang berbeza tetapi mempunyai matlamat yang sama iaitu inginkan keceriaan.
Makhluk pertama iaitu TROLL adalah makhluk comel yang berwarna warni penuh keceriaaan.
Senantiasa menyanyi dan menari....mempunyai suara merdu dan kuasa tersendiri.
Mempunyai rambut tocang yang comey.



Ok makhluk kedua ni namanya BERDEN dan agak hodoh.
Makhluk yang suram dan penuh kemarahan dan hanya akan gembira bila memakan TROLL di hari istimewa iaitu TROLLSTICE.
(Itu adalah kepercayaan mereka dari nenek moyang mereka)


Kisah ni bermula apabila putera makhluk BERDEN sepatutnya akan memakan puteri TROLL yang bernama POPPY untuk mendapat keceriaan telah terkubur kerana makhluk comey TROLLS telah lari jauh dari Pohon TROLSS. Cef yang sepatutnya memasak telah dibuang negeri dan menjadi dendam selama 20 tahun dan ia berjanji akan mencari TROLLS tersebut.

Setelah 20 tahun berlalu dan Puteri Poppy menjadi dewasa dan membuat parti paling KUAT, CERIA dan MERIAH telah mengundang kehadiran cef BERDEN yang diusir tinggal ke dalam hutan.
Dan beberapa rakan puteri Poppy telah diculik dan dibawa ke BERDEN utk dijadikan hidangan putera tersebut. Kemudian..............jeng jeng jeng......wajib tgk tau....hihihi.
Tak syoklah kan cerita sampai habis...hihihi




Yang nyata banyak pengajaran yang dapat melalui cerita ni.
Salah satu yang marsha suka adalah 'KEGEMBIRAAN SUDAH ADA DALAM DIRI KITA'
Hmmmm....dalam panggung asik nak menari je sebab lagunya best-best.
Dah la ada suara Justin Timberlake plak tu...hihihi

Okay.........g tengok tau....recomended...:)




Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2017

6 comments:

  1. aik..mcm rupa troll dlm cerita elsa.

    ReplyDelete
  2. tengok kat panggung wayang ke? aku suka cite gini, tp mcm kurang promosi jer... huhuhu

    btw, nak ajak mu join giveawya ni haaa.....

    hahahaha

    http://mashitahmamat.blogspot.my/2016/11/giveaway-by-ceriteraibublogspotcom.html

    ReplyDelete
  3. tengok upin ipin jeng jeng jeng la next week... 24 nov kuar panggung..hikhikhikhik

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...