Monday, August 31, 2015

Jumpa MENTOR 5 Angka

Assalamualaikum....nak share kisah terobek sabtu malam.
Dating on the spot dengan mentor dalam Shaklee.
Ni lah mak shaklee saya.
Dia bonus 5 angka tau.
Doakan saya pun success seperti dia one day.
Amik aura Master Coordinator.... Amin.
Oh ya, dating di Thumb's Cafe.
Reviewnya tentang cafe ni later tau....hihihi



Marsha
Shaklee Mama
Master Coordinator 2016

Air Bersih Pilihan Saya

Psttt...korang....air kat umah okay tak?
Kita semua mesti dambakan air yang bersih untuk seharian kita kan?
Terutamanya untuk minum dan masak.
Nak share water filter yang saya guna dah 2 tahun lebih.
Water filter ni unik sebab boleh dibawa kemana sahaja dan tak perlu guna elektrik.
Namanya GET CLEAN WATER PITCHER
Pitcher? Yes ia memang jag air tetapi ada penapis aka 'filter'.
1 filter boleh menapis 303 liter air atau 80 gelen air.
Best kan?
Rasa air pun bersih dan sedap.

Ni lah 'tuan' nya....



Kalau kawan-kawan berminat nak cuba boleh contact ye.
Satu set lengkap tak lebih dari RM500.


Marsha
Shaklee Mama
Master Coordinator 2016

013-9337697

Saturday, August 29, 2015

We Love Shaklee!!!!

Bersama pengguna setia Shaklee.
Dengan semua produk kegemaran mereka.












Saiful Nang (SN) pun suke tau....hihi

Marsha
Shaklee Mama 
013.933.7697 
Master Coordinator 2016 


Friday, August 28, 2015

Hancur kurang dari 10 minit?

Hari ni nak share sikit....
Buat ibu-ibu yang tengah preggy terutamanya.
Jika ada masalah HB rendah, suggestion ialah makan kerang dan bahagian dalam seperti hati dll.
Kalau rasa leceh, saya cadangkan mommies semua cuba VITALEA IRON FORMULA.
Ni dia tuan nya



Vitalea Iron Formula ni membantu mommies naik kan HB darah.
Kalau HB terlampau rendah risikonya tinggi dan boleh 'tumpah darah' semasa mengandung.
Bahaya tau....keselamatan ibu dan baby terancam.
Jangan main-main dengan HB rendah ni.
Dan yang saya jamin Vitalea Iron Formula ni natural kerana ia hancur dalam perut kita kurang dari 10 minit.
Kalau tablet iron lain?
Mommies try buat eksperimen tau.
Ni eksperimen saya untuk Vitalea.
Sebab tu saya boleh jamin.





Marsha
013.933.7697
Shaklee Mama
Master Coordinator 2016



Thursday, August 27, 2015

Tips Cantik # 3: Jerawat Batu KECUT dalam 5 hari

Jerawat batu..............kalau naik kat muka mesti rasa tak selesa kan?
Lagi tak best SAKIT...oooooo
Macam gambar kat bawah ni



Psttt....ada tips senang tau
Meh nak citer.....

Bahan-bahan:

1. 1 biji Vitamin E Comlex
2. Jarum

Cara-cara:
1. Cucuk softgel Vitamin E Complex.
2. Ambil sedikit minyak Vitamin E Complex dan letakkan diatas jerawat batu itu.
3. Biarkan kering.
4. Balance Vitamin E boleh simpan dalam bekas dan diletakkan dalam peti ais untuk kegunaan seterusnya.
5. Siap.


Senang kan??
Nah testimonial


Dalam 5 hari dah kecut.
Alhamdulillah.


Marsha
Shaklee Mama
Master Coordinator 2015

Wednesday, August 26, 2015

Hari Aktif dengan Performance Drink

Dulu dulu kalau bersukan atau buat aktiviti lasak 100 Plus memang WAJIB.
Tapi bila dah mula try ambil 'Pure Hydration Drink' ni saya mula jatuh cinta.
Tidak bergas, rasa oren yang menyegarkan serta balancekan air dalam badan kita walaupun masa tu kita kurang minum air.

Buat aktiviti lasak atau bekerja berat menyebabkan tubuh badan kehilangan nutrisi penting yang diperlukan. Jadi Performance Drink merupakan pilihan yang ideal yang berupaya membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan dalam badan dan juga memberikan tenaga kepada tubuh badan.

Mengapa Performance Drink lain dari lain?
Ia mengandungi OptiCarb yang membekalkan tenaga berpanjangan.
Ia terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.



Sape kenal Eli Bremer?
Pentathlete 2008 Olympian.
Ni dia tuannya....


Dia juga amalkan performance drink ni untuk bekalkan tenaga dan penghidratan yang sempurna semasa bersukan.
Saya pun dah cuba dan sebab itu saya jatuh cinta.


Marsha
Shaklee Mama
013.933.7697




Tuesday, August 25, 2015

Lexis Port Dickson Part 1: Bayar bilik murah dapat bilik paling mahal....alhamdulillah

Alhamdulillah journey kami sekeluarga ke Port Dickson bermula.
Patut check in jam 4 ptg tapi call minta early check in daoat kul 3.
Skali sampai jam 2 petang...alamak terawal sejam.
Camne ni.......
Hajat dihati nak je g round round pusing PD dulu.
Tapi husben cakap tak pe kita try tanya kot boleh check in awal.
So tugas husben lah masuk ke reception
Lama jugak lah menunggu dalam kete pelik jugak kalau x boleh check in awal confirm kejap je kan.....hihihi
Rupanya ada rezeki lain yang kami dapat.
Yes memang dapat check in awal....alhamdulillah.
Suprisingly bilik kami yang booking Deluxe Water Chalet diupgraded ke Premium Water Chalet.
Dari 1 katil Queen + 1 Day Bed dapat bilik 1 katil King + 1 katil Queen.
Alhamdulillah rezeki sangat kali ni dan momento buat kami sbb di hari anniversary kami.....alhamdulillah.
Meh layan pic dalam bilik ni









Bestkan view bilik dia...alhamdulillah rezeki dapat bilik luas.
Seronok golek golek...hihihi.
Lps check in kami rileks jap pastu g melata cari makan tengahari.
Aim kami ialah Cowboy Place...jumpa juga akhirnya.
Kedainya menghala Pantai Teluk Kemang.




Menunya simple kami makan set nasi kukus dengan 1/4 ayam panggang.
Ambil 2 set....alhamdulillah kenyang.
Reviewnya.....Nantikan entry COWBOY PLACE (klik cowboy place untuk link ke entry)
Dah kenyang kami melata lagi ke depan....ke Ostrich Farm tapi dah nak tutup. Esok kitorg decide datang balik.
Kemudian singgah ke Upside Down Muzium....sebenarnya ni orang perseorangan yang buat.
Sebab tak pernah tgk jadi kitorang masuk.
Rupanya semua terbalik dan kita just ambil gambar.
Layan beberapa gambar yang kitorg dah ambil kat sana.





Lepas ke Upside Down Muzium kitorg singgah satu kedai untuk cuba coconut shake dan mee bandung muar.
Lps tu direct balik hotel sebab masing-masing dah nampak katil...hihihi
Malam kitorg tak kuar pun just pesan room service order pizza.
Pastu penat punya pasal kitorg lena....hihihi


Ok sambung next entry ya....hihihi

Monday, August 24, 2015

Tips Mama Gojes # 1 : Pilih 'MAID' yang mesra alam, mesra kulit & mesra bajet

Dulu...pening juga bila tangan menggelupas bila basuh pinggan
Pening bila anak buat 'art' di baju dan dinding
Pening bila baju terkena minyak semasa makan
Pening bila kotoran degil tak mau hilang
Tapi SEKARANG tak lagi
Sebab dah jumpa MAID yang menjadi pujaan hati
Senang buat kerja
Tak renyah
Alhamdulillah

Hand Dish Wash dan Basic H yang Tidak ada Toxic, Semulajadi, Hypoallergenic, Tidak ada fosfat dan Biodegradable.
Pilihan Marsha untuk rumah Marsha

Marsha
Shaklee Mama
Master Coordinator 2016
Mama Gojes

Sunday, August 23, 2015

Teaser Anniversary Dating

21.8.2015.....alhamdulillah anniversary datang lagi.....hihihi
Biasa mmg kami plan travel yang special sikit.
Matta Fair bulan 3 aritu terrr beli voucher bilik kat Lexis PD.
Terrr beli okay....hahahaha.
Sebab nak cuba merasa kat Lexis ni memandangkan kita tau harga semalam agak pricey bagi saya yang biasa biasa saja orangnya...bukan orang senang.
Memula cam berminat nak try Grand Lexis sebab ada pool dalam bilik.
Tapi bila tgk rega promo Matta Fair pun rm500++ pastu biliknya bukan atas air so ku decide pilih Lexis dengan harga rm320 semalam tanpa bfast dan kami beli voucher bfast untuk sehari sahaja.
Bilik yg kami pilih pula paling murah janji atas air dan famili pun kecik je.
Jadi kami pilih Deluxe Water Chalet


Memula nak sambut lambat sikit sbb hujung ogos cuti lama sikit tapi kena extra charge rm100 semalam utk public holiday jadi tak berbaloi.
So kami booking minggu ni xpelah kejap pun janji merasa dan spend time bersama.
So the day is coming......hihihi
Jumaat 21.8.2015 its our anniversary day kami bertolak ke Lexis PD.
PD jadi pilihan kami tahun ni 2 sebab:
1. Lexis
2. Suami bgtau dia tak pernah sampai PD lagi.

So.....PD lah destinasi kami travel utk Anniversary....hihihi.
Kita sambung next entry ya sebab banyakkkkkk nak sharing.
So ni teaser dulu tau.....hihihi


Marsha
Shaklee Mama 
Master Coordinator 2016 
Travel Mama 

New Caira Madison from Sugarscraft

Adoyai.....
Lambat nau tgk group ss (sugarscraft lovers)
Terlepas citer ttg shawl baru sugarscraft.
Kali ni ss buat yg instant.
Senang nak pakai terus sarung.
Wah mcm berminat je....sebab instant kan.
Sarung je xyah belit bagai.
Mmg sesuai utk travel.
Biasa pakai ss Raaisya je bila travel.
Eh meh nak tunjuk rupa ss Caira ni.






Buat masa ni ss kuarkan 5 warna dulu mybe untuk tgk respon pelanggan.
Tapi yang bestnya inner kacuk.
Nampak nice sgt.
Bila jenguk website kuning je yang ada.
Mmg terlepas keretapi....huhuhu
InsyaAllah ada rezeki dpt try sehelai dua nt....insyaAllah.


Marsha
Mama Shaklee
Master Coordinator 2016
Sugarscraft Lovers

Saturday, August 22, 2015

Review - Me'nate Steak Hub

Salam petang dari Port Dickson
Petang ni nak citer tentang restoren yg jadi kontroversi dulu.
Ni dia.....hihihihihi


Disebabkan kontroversi tu lah saya memasang niat nk cuba makan di Me'nate Steak Hub ni pada malam jumaat lalu.
Cawangan yang dikunjungi adalah di setapak.
Masa sampai jam 9 malam orang dah mula crowded.
Alhamdulillah masih ada tempat untuk saya dan famili kecil saya.
Kami dapatkan meja dan terus ke bahagian daging untuk pilih daging.




Harga daging boleh tahan...harga dari RM40 hingga RM900++
Kami pilih striploin harga 70++, Lamb rack harga 60++ dan kids meal meatball.
Yang best nya harga daging tu dah included semua termasuk air free flow.
Macam macam jenis airnya.
Ok ni menu kat sana....kalau steak just g pilih daging pastu pilih cara masak je.
Yang lain-lain boleh order ikut menu.
Cara masak kami pilih medium well done.



Masa menunggu pun tak lama...memang servis tip top walaupun dah mula crowded. 
Dan akhirnya....yeayy dah sampai


Beef Steak buat suami, Lamb Chop buat saya dan meatball buat Anith.
Tapi pic meatball tak dan amik....hihihi.
Portion dia mmg besar...dan diservekan dengan sos blackpepper. 
Bila nak habis je tambah lg sos blackpepper...hihi
Sedap tak??? Ofkos lah sedap....LIMA BINTANG saya bg...hihi
Ok ni jumlah kami makan malam tu.


Kalau hari-hari kopak kot....kikiki
Ni sebab Anniversary Treats so okaylah pejam mata...hihihi

Marsha
Shaklee Mama 
Master Coordinator 2016 
Jjcm Mama

Vitamin WAJIB semasa travel

Assalamualaikum....pagi semua.
Alhamdulillah selamat sampai ke Port Dickson.
Last saya ke PD ni masa degree tahun 2006.
Sbb banyak amali buat kat sini. (Degree Perhutanan)
Suami plak cakap dia tak pernah sampai PD.
Pastu teringin nak try menginap di Lexis PD.
So, matta fair bulan 3 aritu beli kupon bilik Lexis PD.
Bukan Grand Lexis yg ada pool dalam bilik tu.
Permulaan kami try yg Lexis dulu chalet atas air.
Amik yang palingggg murah....masa tu promo dapat RM320/night utk bilik basic iaitu Deluxe.
Ok x mau citer sal travel kami lagi.....nak share vitamin yang mmg wajib saya bawa masa travel.
Yang lain tu ada saya skip tapi yang ni wajib.


Ni lah vitamin yang saya wajib bawa.
Vitalea - multivitamin untuk bg tenaga kepada saya dan suami.
Vit C - untuk tingkatkan imun semasa travel.
Ostematrix - legakan sakit badan, sakit belakang atau lenguh-lenguh semasa travel juga buang angin dalam badan.

Fokus pada kesihatan keseluruhan.
Vitamin anak? Ada....next entry ye...hihi

Marsha
Shaklee Mama 
Master Coordinator 2016 
013.933.7697 

Friday, August 21, 2015

Parent's Choice - Vitalea for Children

Assalamualaikum..morningg.





Anak saya, Nurul Iman Anith consume Vitalea for Children setiap hari.
Ni adalah multivitamin untuk kanak kanak 4 tahun keatas.
Ada pelbagai vitamin dari Vit A hingga D, mineral dan vitamin lain.
Berperisa anggur (sebab tu dia suka)
Manis secara natural dan tidak keterlaluan.
Yang best......boleh kunyah....hihihi.
Alhamdulillah anaj saya jarang demam atau selsema.
Aktif dan mudah menerima apa yang diajar disekolah.
Lebih ceria.
Ini pilihan saya untuk anak saya.


Marsha 
Shaklee Mama 
Master Coordinator 2016 

Success is an iceberg - Motivasi

Sebelum tidur, sharing sikit


Jumpa pic ni kat encik google.
Sangat deep.....


Marsha
Shaklee Mama
Master Coordinator 2016

Thursday, August 20, 2015

Slimming Set Shaklee - Kurus Tanpa Stress

Assalamualaikum....morning.
Dah breakfast kwn-kwn?
Kalau tak breakfast g cepat cepat tau.
Arini nak share tentang set slimming Shaklee.
Alhamdulillah set ni jadi pilihan ramai sebab fasa slimming sgt natural tanpa perlu diet tahap gaban.
Hanya dengan pemakanan seimbang dan juga minum air yg cukup.
Set ni adalah meal replacement waktu breakfast dan dinner.
Juga memberi tenaga dan untuk detox.
Membakar lemak dan kolestrol.
Jadual disertakan skali khas untuk customer Marsha.
Sesuai untuk lelaki dan juga wanita.
Efek selain turun berat badan, kulit jadi lembut lebih sihat bertenaga.
Slimming set pilihan mereka....


Marsha
Shaklee Mama
Master Coordinator 2016
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...