Loading...

Wednesday, September 30, 2015

Wanita VS Cantik

Rentetan dari SINI.

Wanita dan cantik tak dapat dipisahkan.
Walaupun apa berlaku wanita mesti nak kelihatan cantik terutamnya depan suami buat yg dah tak berstatus single....hihihi.
Kalau umur 30-an dah mula kedut sana sini mesti gelabah kan?
Samalah Marsha kat sini.

Marsha tau ramai kawan kawan bloggers pun nak awet muda kan.
Tak kiralah wanita atau lelaki.
Awet muda bukan cantik je tau tapi seluruh badan kita awet muda, badan pun energy macam orang muda lah...hihihi.
Sape tak nak kan?
Tapi nak awet muda janganlah short cut.
Cucuk botox, cucuk itu ini.....in the rest effect lagiiii scary tau.
Tak sanggup nak tengok.....huhuhu.

Sebenarnya bila kulit dah berkedut, bila kita nampak tua atau matang dari umur bermakna badan kita sudah kekurangan kolagen.
Kolagen dalam badan yang bantu kulit kita anjal dan elastik.
Salah satu penyebab kehilangan kolagen secara mendadak ialah STRESS.
Selain dari faktor matahari dan persekitaran.
Bahaya kan stress ni.
Bukan kolagen je hilang tapi boleh akibatkan penyakit lain.
Meh kita tengok apa yang jadi bila kolagen mula hilang.



Ok untuk top up kolagen yg hilang dalam badan kita marsha pilih satu item yg hot.
Collagen Powder dari Shaklee.
Kandungan utama dari sisik ikan merah yang tahan lasak di laut dalam.
Juga mengandungi vitamin C, vitamin B2 dan B6 dari ekstrak jagung.
Ada kolagen dari ikan...tengok ikan punya kulit licin kan??
Ekstrak kerangan laut.
Bakteria baik Lactobacillus acidophilus untuk jaga usus kita.
Kolagen juga ada ekstrak biji Camellia Japonica dan ekstrak Pfafia.




Bila konsisten, ni lah hasilnya....




Psst masuk majalah I-Sihat jugak tau...jemput baca



Kalau nak tau lebih lanjut boleh hubungi saya ye

Marsha
Shaklee Mama
Master Coordinator 2016
013.933.7697

6 comments:

  1. Hi Marsha...

    teringat saya dengan peseta AF.
    yup wanita vs cantik memang tak dapat di pisahkan.

    sedap rasa kolagen ni...saya suka tambah sirap F&N sket...boleh la cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Farah....

      Btul tu farah...tp sy suka plain....hihi

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...