Loading...

Sunday, September 6, 2015

Jambu Susu di Bagan Serai

Arini, otw balik kulim biasa husben akan kuar exit sebelum Bandar Baru.
Tapi terasa nak kuar exit awal lagi iaitu selama.
Jadi kami melalui jalan biasa ke kulim dari selama.
Lalu ikut bagan serai.
Masa lalu bagan serai kami tertengok ada stall kat tepi jalan juai something.
Buah.....kaler putih susu.
Husben cakap......yang, jambu susu...nak tak? Abg pusing.
Bila husben dengar isterinya nak terus beliau pusing kereta.
Alhamdulillah dah lama tak makan.
Bertahun dah rasanya.....akhirnya jumpa juga.


Putih susu kan warna dia.
Ni lah jambu susu yang saya bagitau tu.
Kata penjual, jambu susu ni baru start kat bagan serai ni.
Selonggok RM7 dapat 7 biji.
Mmg mahai sikit sbb jambu ni susah nak jumpa.
Buat kawan-kawan tengah mencari boleh cari area bagan serai otw dr jalan lama kuala gula atau taiping.
Dulu dulu pernah makan masa arwah FIL ada lagi.
Sekarang susah nak jumpa.
Alhamdulillah tahun ni rezeki saya.


Marsha
Shaklee Mama 
Master Coordinator 2016 
013.933.7697

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...