Loading...

Tuesday, August 25, 2015

Lexis Port Dickson Part 1: Bayar bilik murah dapat bilik paling mahal....alhamdulillah

Alhamdulillah journey kami sekeluarga ke Port Dickson bermula.
Patut check in jam 4 ptg tapi call minta early check in daoat kul 3.
Skali sampai jam 2 petang...alamak terawal sejam.
Camne ni.......
Hajat dihati nak je g round round pusing PD dulu.
Tapi husben cakap tak pe kita try tanya kot boleh check in awal.
So tugas husben lah masuk ke reception
Lama jugak lah menunggu dalam kete pelik jugak kalau x boleh check in awal confirm kejap je kan.....hihihi
Rupanya ada rezeki lain yang kami dapat.
Yes memang dapat check in awal....alhamdulillah.
Suprisingly bilik kami yang booking Deluxe Water Chalet diupgraded ke Premium Water Chalet.
Dari 1 katil Queen + 1 Day Bed dapat bilik 1 katil King + 1 katil Queen.
Alhamdulillah rezeki sangat kali ni dan momento buat kami sbb di hari anniversary kami.....alhamdulillah.
Meh layan pic dalam bilik ni









Bestkan view bilik dia...alhamdulillah rezeki dapat bilik luas.
Seronok golek golek...hihihi.
Lps check in kami rileks jap pastu g melata cari makan tengahari.
Aim kami ialah Cowboy Place...jumpa juga akhirnya.
Kedainya menghala Pantai Teluk Kemang.




Menunya simple kami makan set nasi kukus dengan 1/4 ayam panggang.
Ambil 2 set....alhamdulillah kenyang.
Reviewnya.....Nantikan entry COWBOY PLACE (klik cowboy place untuk link ke entry)
Dah kenyang kami melata lagi ke depan....ke Ostrich Farm tapi dah nak tutup. Esok kitorg decide datang balik.
Kemudian singgah ke Upside Down Muzium....sebenarnya ni orang perseorangan yang buat.
Sebab tak pernah tgk jadi kitorang masuk.
Rupanya semua terbalik dan kita just ambil gambar.
Layan beberapa gambar yang kitorg dah ambil kat sana.





Lepas ke Upside Down Muzium kitorg singgah satu kedai untuk cuba coconut shake dan mee bandung muar.
Lps tu direct balik hotel sebab masing-masing dah nampak katil...hihihi
Malam kitorg tak kuar pun just pesan room service order pizza.
Pastu penat punya pasal kitorg lena....hihihi


Ok sambung next entry ya....hihihi

4 comments:

  1. Dah lama tak pegi PD. Rindu pulak
    nak pegi..
    Terbaca perkataan nasi kukus..
    terus teringin nak buat.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...