Loading...

Monday, December 15, 2014

Mulakan SARAPAN dengan Collagen Powder

Alhamdulillah hari ni bersiaran awal sedikit di OPIS MAYA.
Dah selesai semua checklist pagi ni jadi boleh masuk opis awal..hihi
Ok seperti biasa ku breakfast dengan satu sachet Collagen Powder yang dibancuh dengan segelas air putih.

Mesti ada yang tertanya-tanya kenapa la sibuk sangat nak amik kolagen ni??

Hahaha...actually umur daku dah 32 tahun...jadi untuk kekal sihat dan awet muda haruslah top up kolagen yang dah hilang....btul tak??
Nak tau tak KESAN BURUK kalau kolagen dalam badan dan kurang??
Meh tengok ni...


Ok...pilihan daku ialah Shaklee Collagen Powder.

Mengapa daku pilih Shaklee Collagen Powder ni?? Bukan sebab ku SID Shaklee tau...tp ada banyakkk sebab. Jom kta tengok apa kandungan Shaklee Collagen Power ni.


SUMBER UTAMA SHAKLEE COLLAGEN POWDER 




  • Kolagen dari sisik Ikan Merah (Red Snapper Scale)
  • Ekstrak biji CAMELLIA JAPONICA
  • Estrak PFAFFIA
  • Elastin dari kolagen ikan
  • Vitamin C
  • Vitamin B
  • Ekstrak Kekerang
  • Lactobacillus acidophilus
PERBEZAAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER dengan Kolagen lain di pasaran?

Kita tau banyakkkk produk kolagen di pasaran. Macam2 brand kan? Jom kita tengok perbezaan SHAKLEE COLLAGEN POWDER dengan kolagen yang lain.
  • Mengandungi 4000mg kolagen Sisik Ikan merah (Red Snapper Scales) - boleh menahan tekanan sehingga 20 paun , ia bertelur dan hidup dengan bebas di lautan dalam, menjadikan ia sumber kolagen yang sangat lasak 
  • Berat molekular 1000 Dalton - Mudah diserap oleh badan secara menyeluruh dan meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
  • Sangat lasak dan elastik
  • Kepaduan sel yang amat tinggi
  • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
  • Jisim molekul yang rendah.




Apa Kehebatan Shaklee Collagen Powder ni?
  • Mengekalkan kelembapan kulit
  • Mengekalkan keanjalan kulit tegang,dan yang paling best boleh melantun bila dicubit.
  • Mengekalkan elasticity kulit
  • Sebagai pelincir bagi sendi 
  • 100% tulen, semulajadi, selamat,tiada perangsang, tiada gula, tiada pengawet dan pewarna
  • Sangat mudah larut dalam air
  • Awet muda
  • Baik untuk mata (Mata lebih sihat kurang rabun)
  • Mengelakkan tulang menjadi rapuh.

Haaa....sebab tu la Shaklee Collagen Powder jadi pilihan. Bukan semata kolagen tau. Kolagen terbaik dan dipatenkan. Bukan calang2 punya...hihi


Berapa lama nak nampak kesan??


Ianya bergantung pada individu...kalau kulit tak bermasalah sangat dalam seminggu dah nampak perubahan. Kalau kulit sangat bermasalah, Shaklee claim penggunaan selama 8 minggu secara KONSISTEN akan nampak perubahan.




Kalau berminat nak mencuba boleh tengok blog biz daku di SINI

Sebab bulan ni ada PROMO Buy 3 FREE 1
Memang berbaloi...=)
See yaaa....=)

4 comments:

  1. disebabkan xmampu nak miliki collagen, saya amalkan makan ulam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zizie zack....ulam mmg my favorite.
      Tak ada sayur lain pun layan...hihi

      Delete
  2. Bestnyaaaa dapat makan collagen powder yang mahal tuuuu :)

    ReplyDelete
  3. Nadratul...

    Kumpul duit nak try....mmg best sgt...hihi.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...