Loading...

Friday, November 28, 2014

Hello JB!! Doraemon Expo di City Square JB

Alhamdulillah sekarang ni di bumi Johor Bahru.
On the spot plan kerana tiket FREE expo Doraemon.
Alang-alang dah kat segamat kan.
Lagi 3 jam nak sampai JB.
Pas checkout dr Koptown hotel tu kami g lunch dulu dan tgh2 lunch tu suami try jawab kuiz Doraemon tu dari Line.
Alhamdulillah menang lagi 2 tiket
Memula plan nak tambah 1 tiket utk anak nanti kat expo tu tp Allah bag FREE tak perlu bayar...siap lebih tiket lagi satu. Dapat 2 space figurine.
Dalam kul 5 kami sampai ke JB dan trus check in Hotel Sentral kat JB.
Dalam kul 6 baru kami kuar g city square utk reedem tiket serta g expo.  Ni la tiketnya dan space figurine. Pada asalnya harga tiket:

RM25 Dewasa
RM15 Kanak-kanak

Jadi kami dapat tiket tu worth rm100.
Alhamdulillah.


Keseluruhan dalam tu ok. Kawasan luas sebab anak pun boleh berlari riang...hihi.
Org pun tak ramai sbb mybe expo ni dah start lama dah. Kat dalam tu dia tunjuk 100 alat2 magik doraemon. Pengenalan doraemon dr awal. Dulu Doraemon warna kuning dan ada telinga. Ada cerita di sebalik Doraemon yg warna biru dan tiada telinga.Layan pic k....















Kami dapat masuk kali kedua plak bila maskot Doraemon datang. Janji ada cop kat tangan mcm ni.



Dapatlah putri kesayangan bergambar dengan maskot. Maskot Doraemon serius comeyy!! Souvenir pun bli yg biasa2 je sbb agak pricey. Jadi bli untuk kenangan je.




Kalau nak ke Expo ni cepat2 tau. Last 4 Dec 2014 ni...se yaaa!!

2 comments:

  1. comelnya doraemon tu.. kalau adik ina tengok ni, mesti dia suka ^^ hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...