Loading...

Thursday, September 25, 2014

Liebster Award

Alhamdulillah baru berkesempatan untuk langsaikan 'hutang' Liebster Award dari Cikgu Faiz. Liebster award ni ala-ala award berantai untuk sesi perkenalan antara blogger.



Syarat2 yang perlu dipatuhi jika tercalon dalam Liebster Award ni alah:


  1. Senaraikan nama dan URL akan yang dicalonkan dalam Liebster Award ni.
  2. Jawab 11 soalan yang diajukan.
  3. Anda wajib mencalonkan 11 blog lain.
  4. Cipta 11 soalan anda sendiri & mereka yang tercalon wajib menjawab soalan yang diajukan.
  5. Maklumkan kepada 11 blog yang tercalon supaya mereka menjawab soalan itu.

Sekarang time untuk jawab semua 11 soalan yang diajukan.


  1. Kenapa korang suka berblog? - |Marsha suka berblog sebab anggap blog ni sebagai diari Marsha. Marsha suka sharing kegembiraan dengan kawan2.
  2. Macamana korang boleh terjebak dengan dunia blog? - |Marsha mula terjebak dengan dunia blog ni pada 2009. Masa tu masih belum kerja jadi decide nak sharing tentang cloth diapers.
  3. Tempat menarik yang pernah korang sampai.| Sebenarnya banyak tempat menarik yang Marsha dah sampai. Tak kira dalam negara atau luar negara semuanya best dan menarik.
  4. Apa haiwan kesayangan korang.-| Kucing. Tapi Marsha tak bela kucing sebab selalu travel.
  5. Bila stress apa yang korang selalu buat?-| Biasa akan keluar jalan-jalan atau tido...hahaha.
  6. Korang pakai handphone jenama apa? Apa yang menarik tentang handphone itu?-| Sekarang ni pakai samsung Note 2. Menarik tentang handphone ni ialah ia senang bantu Marsha dalam bisnes. Alhamdulillah dan ia hadiah dari hubby.
  7. Suka masak apa? - |Nasi Ayam
  8. Kenangan pahit yang korang pernah alami. - | Masa keguguran anak yang kedua. Sangat pahit rasanya.
  9. Suka selfie? Kenapa? - |Suka selfie dengan anak dan hubby je sbb dengan selfie kitorang boleh buat aktiviti bersama.
  10. Filem yang paling best pernah korang tonton? Kenapa? -|Filem2 kanak2 dan fiksyen. Suka sound effect dia..hahaha
  11. Apa yang korang suka tentang blog cikgu faiz? -| Blog Cikgu Faiz banyak info menarik dan cantik.
 Tiba masa Marsha TAG 11 orang kawan2 blogger...ni dia..
  1. http://ummi-ieraakmal.blogspot.com
  2. http://bidadarigojes.blogspot.com
  3. http://www.schanazri.com/
  4. http://missyati.com/
  5. http://nenektanjung.blogspot.com
  6. http://syahirbasharuddin.blogspot.com/
  7. http://syazdanny2329.blogspot.com/
  8. http://nazaraman.blogspot.com
  9. http://rosmizaali.blogspot.com
  10. http://lissadblog.blogspot.com/
  11. http://aienzunnur.blogspot.com/
Ok ni pula soalan dari Marsha:

  1. Apa nama blog korang? Nama tu ambil sempena apa?
  2. Kenapa korang suka berblog?
  3. Apa yang mesti korang ceritakan dalam blog korang?
  4. Sejak bila korang mula berblog?
  5. Makanan kegemaran korang?
  6. Bila time korang ber blog?
  7. Korang updated blog guna hp atau laptop? Kenapa?
  8. Korang suka travel tak? Tempat mana yang paling best dalam kenangan korang?
  9. Korang suka hiking?
  10. Apa yang ada dalam wallet, purse korang?
  11. Adakah korang suka saya?? Oh catchy ayat..hihi
Ok kawan2 semua yang di TAG tahniah yer.
Nak buat 2 lagi award Liebster ni...hihi

10 comments:

  1. Dah banyak org tag ni. hehe. nnti scha jawab, insya Allah

    ReplyDelete
  2. Salam kak Marsha..done :)

    http://syahirbasharuddin.blogspot.com/2014/09/liebster-award-siri-2.html

    ReplyDelete
  3. selamat berkenalan kak marsha :)

    ReplyDelete
  4. slmt berkenalan. anddd tq sebab tag. okey nak pergi jwb soalan ni..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...