Loading...

Monday, September 22, 2014

Kembara Turki Day 9 - Day 10 (Istanbul-Malaysia)

Alhamdulillah akhirnya sampai ke entri terakhir jelajah Uthmaniyyah kami.
Rasa rindu menggamit....bila lagi nak datang sini.
Flight kami jam 3 petang waktu turki dan insyaAllah akan tiba jam 7 pagi waktu Malaysia.
Ok sebelum kami ke airport...sempat lagi kami jalan2.
Lepas breakfast kami jalan kaki dari hotel ke mini arturk sebuah tempat yang banyak replika bangunan bersejarah macam ala2 kat terengganu tu. Ala lupa nama...huhu.
Kat sini kami tengok bangunan2 kawasan yang belum kami cover.
Turki ni besaq orang kedah kata...hihi.
Jom layan gambar kat mini arturk ni.
Maaf pic pusing2...huhu

























Kami pusing kat sini dalam dekat 2 jam jugak la.
Jam 11 nak checkout.
Jadi kul 10 kami keluar balik ke hotel untuk checkout.
Oh ya masuk mini arturk ni ada bayaran 10 lira seorang.
Tapi yang bestnya souvenir kat sini lagi murah dan berbaloi dari tepi2 jalan.
Apa lagi habiskan USD...hahaha.
Untuk famili dan kwn2 kat Malaysia.
Tepat jam 3 petang kami depart dan selamat sampai di bumi Malaysia jam 7 pagi..alhamdulillah.
Itulah serba sedikit....sedikit ke ye??? hahaha
Pengalaman kami dibumi Turki ini.
Plan nt nak terjah lagi pergi kawasan yang belum cover lagi.
Moga Allah permudahkan urusan dan murahkan rezeki.
Next travel next year...sekarang ni cukup sekali setahun dulu.
Ada rezeki lebih insyaAllah up lagi...hihi.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...