Sunday, July 29, 2012

8 Ramadhan at Penang

Alhamdulillah....arini dah 9 Ramadhan.
Cepat je dah seminggu dah berpuasa...alhamdulillah.... ^_^.
Ibu masih kat Penang...tp arini dah nak gerak balik Pengkalan Hulu...esok keje...T_T.
Arini plan nak jumpe kwn ibu & jalan2 area batu feringgi... ^_^.
Best jgk holiday bulan posa ni sbb xkalut nak cari makan tghr..cuma cr makan utk Anith je la...hehe.
Ok nak cte pasal semalam....semalam kami ke 2 tempat je.
Bukit Bendera & 1st Avenue Mall sbb ingat nak g Pagoda tp cancel sbb xlarat nak memanjat anak tangga yang tinggi iteww....hehe.
Kat Bukit Bendera, kami jenjalan & masuk OWL Museum yg baru kat atas tu.
Tiket masuk RM10/person utk adult je. Kanak2 below 12 yrs FOC.
Dapat free gift lg... ^_^





 *Koleksi kat Dinding

 *Us.... ^_^



 * Antara koleksi OWL yang ada kat muzium ni




Dah setel semua br la kami ke 1st Avenue Mall yang terletak sebelah Perangin Mall & KOMTAR.
G jenjalan je...pusing2. Xshoppin pape pun cuma beli Macaroon je sbb xpernah makan. Jd nak rasa utk berbuka....ni la macaroon yg ibu beli... 1/2 dozen RM24. Kecik2 je...mahal kan?
Tp sbb nak rasa, beli jgk....hehe.

* Cantik kan warna dia??... ^_^


Pastu balik rehat...ptg kul 5.30 kami ke PARAM blkg Hosp Pulau Pinang utk beli makanan berbuka.
Beli nasi kerabu, ayam percik, tauhu sumbat, cempedak grg & popia grg.
Alhamdulillah...semua hbs...x membazir (cempedak grg & popia grg buat sahur..hehehe).
Pas berbuka kami xkuar g memana...rilek2 je kat bilik.
Plan nak cari nasi kandaq beratuq tp xpela....postpone nt..hehe.
Ok nt ibu updated lg ye.
Selamat Bepuasa semua... ^_^

Saturday, July 28, 2012

HeroBurgerBakarPenang

Alhamdulillah.....ibu dah bersahur td....now ibu, abah & Anith ade kat Penang.
Tujuan?? Nak berholiday...xpe bulan posa pun. Janji HEPI!!.. ^_^
Balik dr sek, ibu balik kemas2 umah then gerak.
Alhamdulillah selamat smpi ke Penang semalam kul 3.30 pm.
Check in kat Rumah Peranginan Persekutuan PP....alhamdulillah bilik amat selesa.. ^_^.









After rehat2...kul 5 lebih kami keluar mencari Hero Burger Bakar.
Lokasi? Astaka belakang Stadium Bandaraya.
Alhamdulillah....kempunan ibu utk makan burger bakar akhirnya termakbul.
Review?? TERBAIKK!!! Layan pic....

* Ni stall depan kedai Hero Burger Bakar. Menu & harga siap ada skali... ^_^

 * Si kecik posing ngan burger yang diorder..hehe

 * Ni ibu punya... Double Trouble... Harga RM14.50

 Ni abah punya.. Solo Beef Patty... RM6.50

 * Juadah berbuka kami...kurma dpt free.. ^_^

Utk bulan puasa ni, Hero Burger Bakar bg diskaun RM1 utk setiap jenis burger yang dipesan samada nak makan di sana atau take away....alhamdulillah moga sentiasa dimurahkan rezeki....amin.
Sebelum balik e bilik, kami jenjalan ke Queensbay Mall.....besar jgk....then balik..zzzz...


 * Amik pic ms nak balik je....hehe





Wednesday, July 25, 2012

Progress Aset Kami

Alhamdulillah...dah lps 5 Ramadhan. Esok masuk hari ke 6 kita berpuasa.
Moga kita kuat tempuhi segala dugaan di bulan puasa ni....amin.
Nak citer....abah kan ade beli umah kat Ipoh.
Mmg kami plan nak settle down kat sn.
Aritu abah ade g tgk progress umah.
Alhamdulillah....dah naik tingkat ke 2 dah.
Layan pic ye....mood: xsabar nak tggu umah siap 2013 ni...hehe







Monday, July 23, 2012

F.L.O.W.E.R & V.A.S.E

Nak dijadikan cerita.....last week sek ibu ade banyak event.
So jumaat lepas ibu ngan kwn ibu, Nadiah kene cabut skirting.
Alang2 tgk bunga2 masih mekar kami amik bwk balik.
Sorang satu pasu....^_^
Petang tu trus ajak abah g beli vase utk letak dalam umah.
Akhirnya....hasil gubahan ibu:

Cantik tak vase ibu? Suke sgt2..hihihi.
Kalau gubahan tu memang xsantek sebab memang orang yang gubah tangan keras...hehe.
Ibu jadi minah bunge skrg... ^_^
Oh ya...sesambil tu layan Anith with her android....berbaloi rasa ibu beli.
Layanzzzzzzzzzzzzzzzz..............
Walaupun china mari....tp android ni mantap....tq to kwn ibu tlg belikan... *_~

Thursday, July 19, 2012

TEFAL from UK

Kwn2 mesti tau cookware brand TEFAL kan?
Kalau tgk harga dia kat Msia mmg RM dia membuatkan ibu terdiam xterkata....hehe.
Niat nak memilikinya mmg ada tp masih boleh bersabar..
Sehinggalah......junior ibu ms KOSASS dulu dok kat UK.
Dia ade offer set tefal dengan harga yang berpatutan.
So ibu order la 1set cookware TEFAL + 1 pc frying pan yang big size.
Setelah sebulan berlalu....naik kapal....hehe.
Brg ditunggu dah tiba depan pagar umah......dr UK-Msia-Umah.....hehe.
Ni brgnya...ms ni beli kat sn then junior ibu tukar masuk kotak lain. 
Ada 5 pc + Kuali besar jadi 6 pc.


Tadaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Br je smpi kul 3 td....fresh dari ladang... ^_^

Kotak kemek sikit.....tp alhamdulillah brg didalam selamat.... ^_^

Suprised 'gift' from my fren to Anith....comel... ^_^

Special 'gift' for me too.....hehe

Anith posing with her kitty & brg2 ibu....^_^



Bulan posa ni bleh rasmi....mood memasak makin mari.....kikiki......

Wednesday, July 18, 2012

Minggu Yang Sangat Penat... T_T

Alhamdulillah....arini dah last hari utk mggu ni ibu masuk sek kul 7 am balik kul 6 ptg.
Sungguh penat ya amat....tp ibu free kan mind...so alhamdulillah xstress sgt.
Saja share ape yg ibu buat smpi hari ni.

Isnin: Jadi AJK Pendaftaran APC sempena Hari Guru Peringkat Daerah.
Selasa: Meeting Guru & Handle tournament volleyball (perempuan) peringkat dalaman.
Rabu: Unit Beruniform & Handle tournament volleyball (perempuan) peringkat dalaman.
Seluruh Minggu: Guru Bertugas.

Nampak sikit je kan? Tp ibu dah sakit pinggang... T_T
Harap esok leh balik awai....nak spend more time with Anith.
Xsabar nak tggu next wiken....ade ape??
Nanti ibu updated k... ^_^.

Kwn2 doakan ibu kuat ye....amin.

p/s: Gembira sebab isnin lps dah dpt Surat Sah Lantikan....pasni tggu induksi plak.... ^_^

Sunday, July 15, 2012

Jenjalan Hari Minggu Bersama Tersayang

Happy weekend!!!
Kwn2 mesti ade g jenjalan kan weekend ni?
Ibu weekend ni turn kuar jenjalan with abah & anith.
Sebab last week dah balik umah Mak Tok Anith.
Next week pun sm....sebab every 2 weeks akan balik umah Mak Tok anith kat Kulim.
Sebab dah lama x ke Penang...so kami decided nak layan movie kat Sunway Carnivall Mall.
Layan cite?? ICE AGE 4....dah janji ngan Anith dah...hehe.
Kami ber3 kuar lps zohor & smpi kat tempat dituju dalam kul 3 lbh.
Then 1st thing yg kami buat....beli tiket wayang...alhamdulillah ada...hehe.
Pastu br la kami pusing2....ingat nak beli brg dapo je kat tesco tp ade benda yang yang xmasuk list terbeli...hihi.
Round punya round....at last semua dpt brg masing.
Ape yang dapat??

Abah: Dapat 1 beg silang & 1 helai kemeja utk jenjalan.
Ibu: Handbag sandang & baju sejuk.


Anith: Dapat set colouring Barbie. (Hasil dr belian dpt baucer rm20...tu yg beli set colouring Barbie..hehe)
Bukan main seronok dia....hehehe.



Nak dijadikan cerita....Parkson ade buat reedemed program...kira points yg terkumpul dpt beli set periuk Vision dengan harga yang berbaloi2....begitu juga Tefal. Yg Vision last 2/9/12 ni & Tefal last bulan 12 ni.
Hasil pembelian semalam dpt 22 points...sbb ibu Bonuslink Card Member. So perlu kumpul 10 setem je dr 15 setem. Dipendekkan cerita.....ibu redemed 1 brg Vision (Periuk 2.5 L) & 1 brg Tefal (Induction Cooker). Ni la barangnye:


Boleh la ibu mengumpul slow2...nak beli banyak2 memang xmampu...jadi kumpul duit la..hehe. Tp ok la ade program ni.....alhamdulillah...=). Kesimpulannya, kami semua happy & penat....hehe.

Thursday, July 12, 2012

AnItHdAhTaKsAbArTgGuTaB...hehe

Tajuk xleh blah kan???...hahahaha...
Sila tgk pic kat bwh:


Sebelum tu nak bgtau ni bukan IPAD atau Galaxy TAB.
Ni adalah android tab yang biasa je...yg made in China.
Ni la benda alah yg Anith tgh tggu skrg.
Skrg ni kat tgn abah...esok br abah bwk balik..hehe.
Android ni ibu pesan kat kwn ibu....kebetulan abg kwn ibu nak ke china.
Mcmn ibu leh pesan? Sebab ms g umah kwn ibu tgk anak kwn ibu main android ni.
Ms tu kwn ibu br balik dr Ghuangzou, China.
Nampak mcm ok...jadi ibu order seketul utk Anith.
Nak beli IPAD @ Galaxy TAB utk Anith mcm xsesuai sbb masih kecik lg.
Harga dlm RM3++ ....ok la utk android sbb android ni leh wifi.
Jadi abah ngan ibu pun leh guna...hehe. Cuma xleh masuk sim card je.
Alhamdulillah dah selamat ade kat abah pun.
Jadi Anith xsabar nak main... pastu IPAD tipu2 yang ibu beli (yg ada software abc) dia ckp ibu punya...hehe..
Anak ibu...anak ibu...sabo je la...^_^


Tuesday, July 10, 2012

Senamrobik 1 Murid, 1 Sukan, 1 Malaysia

Haluuuu!!!...
Sihat semua?? Ibu, Abah & Anith alhamdulillah sihat.
Arini adalah hari Satu Murid, Satu Sukan, Satu Senamrobik, Satu Malaysia.
So arini sekolah ibu jalankan senamrobik dr kul 8 am-9 am.
Semua sekolah dalam Malaysia bersenamrobik pg td tak kira sekolah rendah dan menengah.
Rasa best sebab senamrobik di selain dari mencergaskan badan, bleh release tension... ^_^.
Tp arini ibu balik lambat sebab ade meeting Kecemerlangan PMR...ssh ati bila teringat anak muridku..T_T.
Bila la nak siap folio KH ni...huhuhu.
Time free ni ibu nak release tension menconteng blog ibu ni...hehe.
Kepala masih rasa BEBAN...tp akan ibu buat sehabis baik.
Doakan ibu ye....amin...

*Gambar td pg xamik...lupa. Tp saya ade kembar di sek td....hehe*

Monday, July 9, 2012

Wawa's Wed...

Sabtu lps....7/7/12 ibu sekeluarga ke kenduri skuad rotu kami dulu iaitu wawa.
Sebab kat belah wawa kami xleh nak attend sebab jauh.
So, belah lelaki kami smpi...alhamdulillah.
Sempat la konvoi ngan nyak & mira.
Yg lain dah pegi time kat Klang aritu.
So layan pic:

 *Kami 2 family*


* Anith & Ain*

Friday, July 6, 2012

Fridge Magnet

Ibu sukaaaaaaaaaaaaaaa fridge magnet... ^_^
Now br nak mengumpul...tp lambat sikit sbb ibu kumpul bila g bercuti.
Lgpun...keghairahan baru di rasai...hehehe.
Dulu ms sekolah ibu suke kumpul setem...hehe
Ok nak cite...aritu ibu ade order custom made fridge magnet kat SINI.
Now arini dah selamat smpi ke tangan ibu & dah lekat kat fridge pun... ^_^
Teka mcmn agaknya custom made fridge magnet tu??
Layan pic k....


 *Parcel smpi td*

 * Ni la fridge magnet yg ibu kumpul...sikit je..*
Cuba teka yang mana br sampai td???



 * Haaa...betul la tu....ni la custom made nye.....gambar kami sefamily... ^_^*

Kalau kwn2 berminat nak buat gini jgk....jom la order kat link yg ibu bg td k....leh mengingati memories yg indah... ^_^
Harga? Amat berpatutan... RM30/4 pcs....jom..ape tggu lg...=)


Thursday, July 5, 2012

Event Rakit Berhias di Tasek Takong, Pengkalan Hulu

Ehem.....hehehe. Ibu nak updated event yg ibu join kat tempat ibu.
Event ni adalah Pertandingan Rakit Berhias...event ni once a year.
So ibu amik peluang ni join tgk mcmn rakit berhias tu.
Mana tau taun depan rezeki ibu dpt pindah dok dekat ngan abah... ^_^
Biasa kecik2 dulu kat kelantan tgk kereta berhias je..hihihihi.
So layan pic k...

 *Band sek ibu yg dijemput utk memeriahkan event ni waktu siang*





*Beberapa rakit yang bertanding malam tu*
 

* Three of us*
 
 *Both of my love*

 *rakit lg*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...