Loading...

Thursday, January 5, 2012

Holiday in 2011 with my BIG Family!! Pengkalan Hulu-Kelantan-Terengganu-Pahang-Melaka-Batang Kali - Pengkalan Hulu

Fuyoo!! Baca tajuk mcm best kan HOLIDAY??
Memang best sgt2...hihihihi
Ni holiday akhir tahun 2011 ibu bersama abah, Anith & juga family ibu.
Seronok bila adik beradik berkumpul...^_^
Dari Pengkalan Hulu kami bertolak balik Kelantan.
Tido semalaman then esok pg gerak ke Kuala Berang, Terengganu.
Jumpa lg BIG-BIG-BIG family kat sana termasuk atok, nenek, pak cik, mak cik & sepupu sepapat belah ma ibu.
Bermalam di chalet Kg Buloh...depan sungai je..hehehe.


Sebenarnya kat cni adalah event kenduri Pak Andak ibu.
Isterinya org Kuala Berang, Terengganu.
So rehat2...malam tu akad nikah & esoknya kenduri belah isteri Pak Andak.
After kenduri kami semua balik ke Jengka 5, Maran, Pahang utk prepared kenduri belah kami.
Mmg seronok bila berjumpa ramai2.
Banyak cerita wpun dlm ms yg sama semua tgh buat kerja utk kenduri esok hari.
Kenduri alhamdulillah success....semua lauk sedap...hehehe.
26 hb pg Ibu, Abah, Anith & Family ibu bertolak ke Melaka.
Ni br nak betul2 holiday...hehehe.
Sampai Melaka tengahari...cek in homestay kat Ayer Keroh.
Kuar g jalan2 lambat sebab tggu uncle ibu dtg homestay...dorg pun ade kat melaka..kebetulan..hehe.
Tp kuar pun xle naik pape pun sebab org ramai ya amat...smpi malam...huhu.
So, balik rehat kat homestay je.
Esoknya, kul 9 am kami kuar g bandar hilir.....alhamdulillah safely naik Menara Taming Sari & Cruise..hehe.


 # Dalam Menara Taming Sari





Yang tu je penting...yg lain mmg konfirm leh masuk kalau ramai pun..hehe.
Lps g jalan2....tempah nama kat baju....kami bertolak ke Coconut Shake Klebang yg sedap.
Puas hati akhirnya dapat jugak minum walaupun tapau..hihihi.
Kami minum coconut shake sambil ke Ayer Keroh masuk Zoo Melaka.
Kat zoo...3 jam kami dok sana....penat tp best!!
Pastu gerak ke cheras anta adik yg nurse tu then balik ke Jengka tido semalaman sebelum bertolak balik kelantan esoknya.
Esoknya pagi2 bertolak balik kelantan.....lusa petang plak balik pengkalan hulu.
Journey masih xhabis lg....30 hb tghr kami bertolak ke Batang Kali sebab 31hb adik ibu ade interview kat UPSI sampai petang.
31 hb petang tu kami naik Genting saje jenjalan....esoknya kami pulang balik ke Pengkalan Hulu.
Family ibu just drop je kami & dorg trus bertolak balik kelantan.
Walaupun perjalanan yg jauh & letih tp best...ending year 2011..^_^


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...