Tuesday, December 13, 2011

Alhamdulillah..Impian menjadi nyata....^_^

Alhamdulillah..
Syukur pada NYA sebab arini abah & ibu dapat berita gembira.
Impian kami nak mempunyai sebuah rumah kini menjadi nyata.
Sebab loan perumahan yang abah apply dah LULUS. 
Arini baru tau...alhamdulillah
Dah lega sgt2 & gembira 
Rasa nak melompat2 je..hehehe
Tp tapak pun xde lg.
Dijangka siap tahun 2013 insyaAllah
Abah & ibu just amik umah teres 2 tingkat je.
Tu je yang termampu.
Banglo xmampu la..hehe
Nt ibu dah keje, dah confirm plan ingat nak amik teres setingkat utk buat sewa je...=)
Layan dulu ye bakal umah ibu...gambar je la..hehe


Monday, December 12, 2011

A Pair of OWL for Anith

Tarraaaaaaaaaaaaaa!!!
Hasil ibu malam ni....paten tu ibu just lukis sdri tgk contoh dalam tenet.
Agak2 je...hehehe
Tp yang nyata jahitan ibu masih bengkang bengkok lagi
Insyaallah ibu akan improvedkan dr hari ke hari
Kene lembutkan tangan ni...hehehe.
Layan pic ye....






Bila siap Anith plak tido...hehehe
Tp dia siap cakap PINK kakak punya. BIRU abah punya..hehehe
Ok sekian utk malam ni...jumpe esok...^_~

Sunday, December 11, 2011

FELT CRAFT.. Hobi baru...^_~

Semalam ibu xupdated blog.
Ibu kurang sihat sikit..huhu
Sekarang masih selsema & batuk
Semalam balik umah MIL & ni br sampai umah
Esok abah keje, so balik kejap je
Semalam sebelum gerak balik Kulim ibu dapat barang belian ibu
Nak tau ape??
Hobi baru ibu ni....hehehe
FELT CRAFT...^_~
Ni la brg yg ibu dpt.....


*Starter Kit Felt Craft dr SUS Product*


* Brg2 yg dapat kat dalam*

Kalau kwn2 berminat dengan FELT CRAFT ni bleh la try starter kit ni. Harga just RM65 per box.
Kwn2 bleh klik SUS Product nt akan terus ke web dia...^_^
Banyak lagi brg2 utk buat FELT CRAFT dlm blog SUS tu... ^_~
Malam semalam kat umah MIL ibu trus la try buat ikut tutorial yg diberi.
Hasilnya..........

*Butterfly utk Anith*

*HP Strap love buat abah tp dah jadi milik Anith..hehe*

Bolehla kan?
Bleh ibu buat sdri mainan anak ibu.
Buat huruf @ abjad utk anith belajar nt...insyaallah..^_^
Nt ibu upload lg hasil TANGAN KERAS ibu tau.
Kene banyak improved lg.
Tangan keras lg...hehehe

Friday, December 9, 2011

S.E.L.S.E.M.A

Arini ibu & abah selsema + batuk + sakit tekak
Musim kot skrg
Jangkit dari anith sama...huhu
Anith pun xlega lagi batuk dia
Dah makin kurang makan
Agaknya x lalu makan kot...huhu
Mcmn nak buat suh selera Anith mcm dulu...huwaaa!!!
Kwn2 doakan kami ber3 cepat sihat ye..
Sayang kamoo semua!!
^_^

Thursday, December 8, 2011

Wishlist...

Morning!!
Moga pagi ni semua kwn2 ibu sihat & ceria.....amin.
Alhamdulillah syukur kepada-NYA kerana arini ibu masih disini dpt mencoretkan blog ibu yg xseberapa ni.
Arini nak cite pasal wishlist
Setiap org mesti ada yg dia nak capai/nak beli kan?
Ibu pun ade
Kalau kwn2 tgk kat bwh skali blog ibu ade wishlist ibu...^_^
Kali ni nak cite pasal wishlist ibu yg nak beli DSLR sdri tu.
Pikir punya pikir last2 ibu ingat nak amik DSLR yg compact je.
Sebab ibu nak guna utk personal je.
So tukar la wishlist ibu dari NIKON ke CANON
Nak beli yg YUNA tu..hehehe
Comel & gambar dia cantik
Boleh la guna utk personal...hehehe
Ni la si Tuan Punya Badan


Gambar cilok dr en google

Wednesday, December 7, 2011

Nasi Kerabu...

Alhamdulillah.....
Arini ibu puasa ganti
Seperti biasa abah temankan
TQ syg!! ^_^
Malam ni ada pasar malam
Dah request kat abah nak makan nasi kerabu nasi lebih....TAMAK tak??..hehehe
Kul 6.30 ptg td kami keluar g pasar malam beli nasi kerabu, sayur2 utk masak esok + coklat anith.
Jap je g pasar malam
Dah setel trus balik
Ngam2 ngan waktu berbuka...hehe
Alhamdulillah puas hati makan
Nasi kerabu pasar malam ni je yg jadi idaman hati
Yang lain xsedap...hehehe
Setiap hari Rabu je mmg makan Nasi Kerabu ni..hehe
Anith plak hepi tiap2 hari rabu dpt coklat edible image...2 minggu dapat angry bird
1 minggu lepas tu dapat spongebob
Mggu lepas dpt karakter burung comel yg selalu kene kejar kucing tu..ala lupe nama dia
Arini plak yg princess...hehehe
Layan pic coklat dia tp bukan pic arini tau
Pic arini xsempat amik dah selamat dalam perut..hehehe




Tuesday, December 6, 2011

Puasa sempena Hari Asyura

Arini 10 Muharam...
Abah & Ibu puasa hari kedua arini
Semalam start puasa
Tp semalam ibu sorg je puasa
Arini abah teman ibu puasa
Anith puasa jgk...puasa yang yok tghr bukak periok..hehe
Semalam rasa bertenaga
Arini rasa lemah sikit
Mybe sebab xsahur kot
Terlepas sahur...huhuhu
Arini utk berbuka ibu masak Ayam Padprik, Sayur Goreng, Telur Asin + Terubuk Masin Goreng.
Tggu masa nak berbuka jadi ibu updated & 'kemas' blog ibu yg agak2 bersawang ni..hehe
Kepada kwn2 yg berpuasa hari ni Selamat Berbuka ye.
^_^

Monday, December 5, 2011

Weekend di rumah..

Weekend ni abah & ibu bercadang nak relax kat umah je kemas2 rumah
Baju2 basuhan yg dah kering dah menggunung tinggi
Almari pulak dah penuh sebab baju lama2 yg xpakai banyak sgt
Mggu ni kami nak proses semuanya
Yg xpakai nak masuk kotak
Senang nak pindah nt..hehe

Hari sabtu kami xkemana2...just lepak2 kat umah je
Ibu buat nasi lemak ayam goreng utk lunch dibantu abah sebagai assistant chef...hehehe
Buat utk bleh makan waktu lunch & dinner
Alhamdulillah abah & anith sgt suker
Sampai licin nasi lemak dlm rice cooker...hehehe
Ptg kami ke pekan Baling...ada pasar malam
Kat pasar malam ibu beli ikan + buah lai je..pastu beli kentang grg yg putar2 tu utk anith.^_^
Malam plak lewat malam kami layan burger plak..banyak makan..hehe

Ahad...
Masih lepak2 kat umah
Abah & ibu memang xkemana2 weekend ni
Ongkos pun kureng..hehe.
Lunch....ibu buat ikan bakar + ikan masam manis
Lama tul xmakan ikan masakn sdri....kikiki
Kul 3.30 kami kuar g main boling kat pekan Pengkalan Hulu.
Ha....hulu2 kami pun ade boling tau..hehe
Baru 1st time tergerak nak g selepas 3-4 bulan dibuka.
RM2 satu game, RM1 sewa kasut boling
Td kami main 2 game total RM10..okla..hehe
Anith pun nmpak teruja..baru 1st time ibu bwk Anith ke tempat boling.
Yg pasti abah dah kalahkan ibu...tp ibu still strike!!..hehehe
Pas main kami g makan mee plak ilangkan penat main boling
Pastu g pejabat abah amik brg then balik
Malam plak kemas pakaian yg xpakai masuk kotak
Mak ai....4 kotak termasuk baju2 masa Anith baby dulu..hehehehe.
Dinner & rehat..^_^

Yg pasti... I had a great weekend with my family!!! Syg kamooo!!!!





Saturday, December 3, 2011

Ombak Rindu Mode....



Hahahaha....tajuk post xleh blah....kikiki
Tp betul...skrg semua org tgh dalam mode demam Ombak Rindu
Ibu pun sama
Tp hasrat nak tgk wayang tu terkubur kot
Why???
La...xkan la nak bwk Anith plak g layan cte jiwang?
Kang boring plak die xfaham cte..lain la kartun...hehehe
Novel ibu dah khatam dah
Terisak2 ibu layan novel...hehehe
Novel memang meruntun jiwa
Sebab tu mcm xsabar nak tgk movie dia plak
Tggu astro first la (harap2 ada la..huhu)
Ni tgh layan Masterchef Malaysia ni sambil2
Tiba2 teringat kat ombak rindu..hehe
K...bye!!!

Friday, December 2, 2011

Tentang Nurul Iman Anith

Chewaahhhhhhhhhh........tajuk mcm drama bersiri Tentang Dhia je kan?? kikikiki
Ni lain tuan empunya
Ni tentang Nurul Iman Anith
Mcm2 perkembangan anak ibu skrg:


Suka menyanyi
Suka mewarna
Sgt kreatif ( Suka rosakkan mainan dia...hehehe)
Suka membaca
Baca doa makan dah bleh dah 30% (akan diimproved lg)
Dah bahasakan diri KAKAK tp masih sasul adik jgk..^_~
Sgt syg abah & ibu... ^_^


Syg ini budak.....



Rentetan dari Interview SPP

Alhamdulillah syukur kepada-NYA ibu masih lagi bernafas di dunia ini.
Kwn2 sihat? Ibu harap semua kwn2 ibu sihat sejahtera hendaknya.
Dah agak lama blog ibu ni bersawang..mcm xde semangat nak blogging..huhu...T_T
Berkisarkan tentang interview tempoh hari..... Ibu di interview pada 22/11/11 jam 9.30 pg di Hotel Heritage Ipoh. Namun ibu g awal sbb takut kelam kelibut....hehehe. Sampai kat sn kosmate ibu, Ghazi dah lama menunggu sebab dia turn 7.30...tp kul 8 masih belum di interview. So boleh la ibu double cek balik dokumen2 yg perlu ada dgn kosmate ibu. Alhamdulillah semua completed....lega..^_^. Ok ni adalah ringkasan sesi interview ibu...:


Panel: Datuk Normah


Participant: 1 group (4 org)


Soalan:
1. Apa cara yg kita buat utk kawalan bilik darjah (bg pendapat masing2)
2. Apa yg perlu dibuat utk pastikan p&p menarik & murid tidak bosan?
3. Apakah yg menjadi tarikan di negeri Perak?
4. Siapakah Menteri Perlancongan?
5. Nama Sultan Perak.


Alhamdulillah..sesi interview group ibu xde yg fakta & x stress sgt. Lega sgt.


Skrg ibu menunggu result interview.
Kwn2 doakan moga ibu success ye....^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...