Loading...

Saturday, June 25, 2011

Sabun yang saya guna untuk basuh CD

Hola!!
Harap semua kwn2 ibu sihat....^_^
Arini ibu nak kongsi ngan kwn2 jenis sabun @ detergent yang ibu guna untuk basuh CD2 Anith.
Mula2 ibu ber 'CD' kan Anith..ibu guna sabun serbuk murah je....DAIA yg RM1 kotak kecik tu.
Tahanlah sebulan sebab amount sekali basuh 1/3 sudu je.
Ni rupa sabunnya....
Ni la DAIA RM1 tu...ibu guna yg pink tu
Lama jgk ibu guna....baunya fresh sgt.
Sabun serbuk biasa mcm FAB pun bleh guna...^_^
Kemudian, ibu bertukar ke PUREEN HAD yg liquid.
Sabun ni mmg recomended utk basuh CD...PUREEN ABD x sesuai tau kwn2 sebab ia ada enzim.
Jadi PUREEN HAD yang serbuk atau liquid dua2 bleh guna.

# Ihsan dari GOOGLE
Kemudian, al kisah PUREEN HAD ni susah nak dapatkan sebab xsemua supermarket jual detergent ni.
Ibu tukar lagi sabun.....pakai sabun KIDDIE WASH COSWAY...bleh beli kat stokis cosway terdekat.
So sampai sekarang ibu masih guna KIDDIE WASH COSWAY untuk basuh CD Anith..harga pun x semahal PUREEN HAD....hehe.

# Ihsan dari GOGGLE
So kwn2 boleh la gunakan jenis sabun2 yang ibu gunakan utk basuh CD anak.
Ada lagi detergent yang sesuai seperti Sabun Lunatots & Autumz Detergent..mmg diformulasikan utk basuh CD. Tp ibu belum try....hehehe.
Tp banyak2 detergent yang ibu suka ialah................

# Juga ihsan dari encik GOGGLE..hehe


Rockin' Green Detergent!!!
Sangat puas hati dengan performance..insert kene air karat pun bleh ilang.
Insert keras bleh jadi gebu balik...amat gumbiranya hati ini...^_^
Ibu try guna RGD ni lps ibu beli ms event GCDC...RGD ni from US.
Dengan adanya sabun ni ibu xrisau nak buat STRIPWASH lg....dah xyah pakai sunlight segala..hehe.
Oleh sebab sabun ni agak mahal..utk jimat ibu guna utk STRIPWASH je...tp mahal pun amount guna sket je...so masih jimat. 1 sampel pack tu ibu dapat basuh 5 kali CD. 1 kali dalam 10 pcs CD. Jimat kan??...hehe
Untuk basuh biasa ibu pakai KIDDIEWASH COSWAY....^_^
So skrg CD2 Anith dah segar & gebu....sangat suka.....hehe...


I ROCK WHEN I WASH MY CD's...^_^



2 comments:

  1. dulu sy pakai kiddiewash. laa ni dah tukar ke ecomax (dua2 dari cosway). sy rasa ecomax punya lg best dr kiddiewash :)

    ReplyDelete
  2. Lynn...ecomax yg botol putih tp mcm botol kiddiewash tu ke? Marsha pun ada...nt dah hbs kiddiewash leh try pakai ecomax plak...hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...