Loading...

Friday, June 3, 2011

Our Journey to Kuching, Sarawak...^_^ (Day 2)

Hari kedua....
Pagi2 lagi Abah, ibu & Anith keluar breakfast kat KAFE BUNDA.
Abah makan nasi goreng spesel & Ibu makan Mi Kolok....sedap...^_^
Baru 1st time ibu try mi kolok...mi dia ala2 mcm megi tp bukan megi...hehe.
Selepas perut dah kenyang, kami bertolak ke destinasi 1st iaitu Jong's Crocodile Farm.
Sampai dalam kul 10 pagi....mmg best sgt2 kat sana.
Dapat tgk buaya dr pelbagai spesis dengan dekat.
Bukan ibu xpernah tgk buaya...tp kat sni lain sket.
Kebetulan masa ibu pegi tu bleh dgr buaya menderam & dapat tgk buaya makan.
Fuhhh.............buaya2 kat ctu mmg besar punya...takut pun ada..hehe.
Ada skali ibu ke breeding area....wah rasa mcm dekat betul buaya punya life...gerun tp kagum...^_^.
Dalam kul 12.30 kami keluar...cari makan tp xjumpe kedai.
Jadi ibu beli makanan (Jajan ngan pulut udang) kat petronas.
Lps tu kami ke Org Utan Rehabilitation Centre kat Semenggoh.
Lepak2 dulu sementara tggu kul 3...sebab kul 3 baru org utan muncul....time makan..hehe.
Sementara tggu sampai kul 3 kami alas perut ngan makanan dibeli td..hehe.
Dlm kul 2.30 abah, ibu & Anith turun ke tempat guide utk diguide ke dalam kwsn yg berhutan sket utk lihat org utan makan.
Walaupun ujan renyai2 tp alhamdulillah dpt jgk tgk real org utan yang wild.
Kalau kat zoo kita tgk yg jinak je kan?..hehe.
Dalam kul 5 baru kami ber3 keluar & trus ke Kuching Waterfront.
Kat Kuching Waterfront ni kami jalan2 n naik bot tambang ke seberang sungai...nak g usha kedai Kek Lapis terkenal.............Dayang Salhah Kek Lapis.
Memula naik bot, cuak jgk tp anith suke..hehehe.
Kami ke seberang just usha2 je kedai & makan...just beli Kek Lapis Choc & Cheese je buat rasa kat hotel.
Kemudian, dah puas berjalan kat seberang kami naik bot tambang lg...hehehe.
Kami jalan2 kat waterfront.....g parkson draw duit pastu balik hotel.
Biasa la sampai hotel...mandi & tido sebab penat...hehe
Jom layan gambar...zassss!!!!


# Mula2 masuk...posing dulu...hehe



# Anith dengan replika buaya

# PEACE!!

# Ralit tgk 'totodile'

# With abah

# Rabbit pun ade...hehe

# Senyum...tgh tggu pertunjukan

# Tiket saya...hehe

# Inilah pertunjukkannya

# 3 of us

# With abah again!!

# We again!!












No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...