Saturday, August 28, 2010

Balik Kampung....Ooooooo


# Gambar ehsan en google...:)

Perjalanan jauh x kurasa
Hati kini melonjak sama
Ingin berjumpa anak tersayang
Yang selalu bermain dimata...
-
-
Actually ibu kat Kelantan skrg ni.
Balik jumpa anak kesayangan ibu...:)
Stress exam dah ilang bila lihat wajah Anith yg makin chubby...geram!!..hehehe.
Rasa bahagia sgt bila abah, ibu & anith dpt bersama kembali.
Walaupun masa amat terhad tp kami bahagia....:)
K la, ni quick updated dr ibu.
Tido dulu...daaaaaaaaaa.....:)

Tuesday, August 24, 2010

2nd Anniversary.!!



Sori kwn2 ibu dah lama x hapdet blog.
Ibu mempunyai kekangan masa kerna ibu sibuk dengan m
id term exam last week.
This week ni less sket tp sibuk jgk dengan assignment yang membukit...huhuhu.
Kwn2 sihat ke??
Harap semua sihat & ceria ye...:)
Ni sbnrnya entry backdated tp suka suki ibu...hehehehe.
Sabtu lps....21/08/10 adalah Anniversary ke-2 ibu & abah.
Alhamdulillah...dah 2 tahun kami melayari bahtera cinta kami.
Moga jodoh kami kekal hingga akhir hayat...amin.
Ibu just bg abah coklat yg ibu tempah khas buat abah.
Alhamdulillah abah suke & coklat homemade Kak
Sal mmg sedap.
TQ Kak Sal!!!!!...:)

# Gambar credit to maputeri sedap coklat.

Abah bg ibu ape nak tau x???
Abah bg ibu handbag untuk ibu guna sbb handbag ibu dah koyak..hehehe.
Ibu suke sgt2 sbb dapat handbag pilihan hati..hehe.
TQ syg!!!!...mmmuaahhhh.
-
-
-
Erm..result exam ada yg dah tau tp result agak kurang memberangsangkan..huhuhu

Tuesday, August 17, 2010

Anak Angkut!!


Anak angkut????
Ape tu??
Hahahaha...sebenarnya ni amali ibu kat ladang UPM.
Selain bercucuk tanam, ibu & group kene bela ayam daging.
So, hari Khamis lps ibu & group terima unggas/anak ayam ni.
Comel2 sgt...almaklum la masih kecik.
Tggu beso nt cmne???...hahahaha.
So tetiap hari, pagi & petang kitorg kene bg makan, minum & tukar alas ayam.
Tp ikut jadual la.
Hope semua baby ayam ni cepat besar n sihat.
-
-
-
P/S: Thanks kepada En Ben sbb dah masukkan ibu dalam bloglist "botol susu"....TQ!!!


Monday, August 16, 2010

BLOG LIST BEN ASHAARI


Baru je ibu buka blog En Ben.
Ade kategori bloglist baru rupenye...hehehe.
Ari ni lmbat BW sbb ari ni exam.
Sok pun exam.
Harap belum terlambat lg...hehehehe.
So syarat2 nya ialah:
-
-
1) Banner Ben Ashaari Blog
2) Tajuk ( BLOG LIST BEN ASHAARI) dan linkkan ke entri ini.
3) Kategori mana yang ingin anda berada...
-
-
Jadi, ibu nak berada dalam blog list...

"IBUBAPA"
-
-
Harap masih diterima ye en ben....:)
TQ!!!

Sunday, August 15, 2010

Minggu Exam!!!


Esok dah start mggu yang ibu cuak...........MINGGU EXAM!!
Waduh....dah lama gak la equibrilium ibu ni beku.
Agak ssh nak cairkan balik.....huhuhu.
Esok kul 9 am ibu ade exam Psikologi Pendidikan.
Isnin.....Falsafah Dalam Pendidikan.
Rabu....Agroteknologi & SainsPertanian.
Khamis....Kemahiran Manipulatif.
Jumaat........Teknologi Dalam Pendidikan.
Haa...........amik!!!!
Dah le assignment makin memBUKIT....huhuhu.
Poning dah kopalo den ni ha....adeh.
Kwn2...doakan ibu supaya leh jwb exam dgn baik ye.
Ibu perlu tenangkan hati & elakkan stress.
Malam ni kene study lagi...CHAIYOKKKK!!!!

Friday, August 13, 2010

Ramadhan is come back!!! =)


Assalamualaikum kwn2 semua.
Sori sbb lately ibu xsempat nak hapdet blog.
Ibu tersgt busy with my assignment & presentation.
Start ahad ni ade mid term exam plak..huhuhu.
-
-
Ibu rasa belum terlambat lagi ibu nak ucapkan....
"SELAMAT BERPUASA"

Buat semua kwn2 blogger ibu yang dihormati.
Moga di bulan yang penuh keberkatan ini kita sentiasa bertenaga & ceria.
Salam Ukhwah dr Ibu.
Tggu ibu di next post ya!!!
Daaaaaaaa!!!!!!!!!

Sunday, August 8, 2010

Ke mana hari ni????


Menjawab kepada entry sebelum ini.
Ibu & abah buat banyak benda hari ni & pegi baaaannnnyakkkkkk tempat...hehehe.
Ibu & abah keluar seawal kul 11 am.
-
-
-
Destinasi 1st: Pureen Warehouse Sale kat PJ.
Naik rambang mata ibu & abah kat sana.
Beli mcm2 keperluan anith spt botol susu, toiletries, baju, kasut & banyak lg.

Almost RM1++ la ibu spend kat sana...hehehe. botak abah..huhuhu.
Dalam 2-3 jam jgk la kami kat sana..hehehe.
Buat kwn2 yg nak g...sempat lg esok.
Klik SINI utk info ye...=)
-
-
-
Destinasi 2nd: Ke Alamanda Putrajaya menikmati Pizza Meatball baru!!!..hehehe.
Rasanya...best!!..Mcm pizza biasa je cuma tambah meatball.
Meatball mmg marvellous.....nyum2....=).
Lps dah kenyang, Ibu ajak abah pusing2 dalam Parkson.
Ckp je nak pusing, tp melekat kat 2 gaun untuk Anith....untuk raya..hehehe.
After dah byr semua abah ajak round Carefour tp sebelum tu kami ke tempat karaoke.
Kononnya nak release tensen dulu tp penuh la plak...huhuhu.
Otw ke Carefour kami nampak ade geng2 DIGI wat promo bband.
So, kami singgah & tanya2 bnyk soklan.
Pastu kami register...hehehe.
Lps register, kami trus masuk Carefour & balik ke Serdang.
Ada keje yang perlu diselesaikan.
-
-
-
Destinasi 3rd: Ke SS Serdang.
Hanya utk print Jurnal yg ibu dah cari utk kelas falsafah isnin ni.
Then, kami balik ke PJ.
Fuhhh.....memang penat tp amat gumbira.
Sebab dapat meluangkan masa bersama yg tersyg.
Xsabar nak tggu Anith sampai isnin ni...=)



Saturday, August 7, 2010

Abg here!!!! The Last Airbender...=)



Wuwuwuwuwu......sorila kwn2.
Seperti yg ibu bgtau dalam entry2 sebelum ni.
Ibu memang xsempat nak hapdet blog.
Malam ni je baru berpeluang.....sebab ari ni xde kelas.
Tp ade gak discussion sampai mencecah tghr....hehehe.
Nasib baik abah ade temankan....hehehehe.
ABAH????
Ye....abah with ibu now.
So seronok taw............=).
Rasa semangat bila abah ade disisi taw.....hehehe.
Oh ya, after discussion, lunch + basuh keta.
Ibu ajak abah jenjalan MINES then kami tgk wayang.
Lama sgt dah xtgk wayang...umur Anith....dah stahun lebih...lama kan??
Ibu & Abah tgk THE LAST AIRBENDER....fulamak, best sgt2....=)


# Best sgt!!! (credit en google)


# Aang......the AVATAR (credit en google)

Mmg xrugi tgk tau...dia punya teknik movie mmg best.
Esok kemana ye????...hehehehe

Tuesday, August 3, 2010

Blurrrrrrrrrrrr....


Dah 3 miggu belajar, masuk kuliah.
Kuar kuliah masuk ladang.
Kuar ladang masuk court.
tetapi.............
Masih BLURRRRRRRRRRRRRRRR....
Xsusah nak adopt.
Tp susah nak adapt.
Hope before mid test leh release semua.
amin...
Kwn2 doakan ye.....=)

Sunday, August 1, 2010

Rindu.....Abg & Anith



Rindu mereka sgt2...
Siapa???
2 Insan yang selalu bertakhta dihati.....my beloved Hubby & Daughter.
Dikala ini hati rasa kesepian.
Merindui moment2 bersama.
Aduh...........pedihnya rasa hati....merindui yang jauh di mata..

Ladang Jagung.....



Salam Ukhwah buat semua kwn2.
Sori sbb 2,3 mggu ni masa untuk hapdet blog agak dicemburui dgn kelas yg pack & keletihan.
Ibu berpeluang hapdet bila betul2 masa free.
Okla, kali ni ibu nak share ttg ladang jagung ibu &
group.
Puas hati tgk anak2 benih jagung dah tumbuh dgn cantik.
Harap ladang jagung ni akan mambuahkan hasil yang baik untuk dijual nt.
Layan gambar ek......=)

# Ni la ladang ibu & group

# Anak benih jagung baru tumbuh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...