Tuesday, March 30, 2010

Weekend Activity....Jom Heboh di Kelantan....=)

Al-kisahnya....mmg xplan pun nak balik Kelantan.
Akibat gurauan abah pada tghr Jumaat lps menjadi reality!!!...(^_^).
Kami on je balik Kelantan ptg Jumaat....set jadi je..hehe.
Kebetulan plak kat Kelantan ade JOM HEBOH...tp bukan sbb tu ok!!!..hehe
Sbb adik2 semua balik..so kali ni berkumpul ramai2 + cukup korum..hehe.
Sampaikan adik lelaki yg dok UMP pun bergegas balik kul 2.30 am sbb semua kakak & abg ade...hehehe.....(*_*).
Tp kami g la jgk Jom Heboh tu...huhuhu...ramai giler org...xmau g dah..huhuhu.
Walaupun balik sekejap je tp puas hati!!!
Thanks abah!! Cayang abah...mmmuuuaahhhhsss.....(^_^).
So...layan gambar k....zasssssssssssss.....



# we in orange


# Anith pun in orange....with her Tok Abah


# Half of my family...daku jd camerawomen...(^_^)

# Ibu & Anith with Tok Abah. Mana abah?? Cameraman le..huhu



# kene pimpin..hehehe

# Sibuk nak jalan gak...hehehe.

# Rest jap.....penat jalan.

# sat cheese!!!!

# With her "bobop"...spongebob



# Perjalanan balik Kelantan - Pengkalan Hulu

Beautiful Blogger Award

Terima kasih banyak2 kepada Kak Long Nuzula yang telah memberikan award ni kepada Ibu. Inilah 1st award yang ibu dapat selama bergelar blogger...sukeee.....sgt....!!!(^_^)

~ Than
ks & Link The Person That Gave U Da Award..

~ Pass Da Award Onto 15 Bloggers You've Recently Discovered & Think Are Fantastic..


~ Contact Said Blogs & Let Them Know They've Won Da Award..

~ State 7 Things About Yourself..


So....sy dengan senang hati memberikan award ni kepada:
1. Mak Ude
2. Adeq He

3. Ida
4. Suen

5. Mama Uzma @ Iena
6. Etty
7. Janna

8. Molie
9. Nora

10. Mas

11. Fida

12. Apash

13. Zy

14. Nora Mazlina
15. Kepada kwn2 lain jgk....award ni untuk semua...tidak terhad. Jom2 amik....(^_^)


Oh ya...7 things about me:


1. Seorg isteri & ibu yang mempunyai seorang suami yang penyayang & seorang anak perempuan yg cergas..(^_^).
2. Anak sulung dari 5 org adik beradik.

3. Sekarang tgh menyambung pelajaran di peringkat Master di UPM.
4. Baru berjinak2 dengan Cloth Diapers....dah addicted..hehe.
5. Owner bisnes online
Baby, Mama & Papa E-Store.
6. Suka dengan xtvt lasak...outdoor...(^_^)
7. Suka minum air yogurt Kiwi....feveret masa pregnen kan Anith..hehe.

Sunday, March 28, 2010

Alhamdulillah!! Lucky Again....(^_^)


# Hadiah yang Anith bakal terima nanti....CD Moms & Tots (pic credit to Mummy's Reviews)


Alhamdulillah....Anith bertuah lg...(^_^)
Nak tau kenapa? Jeng...jeng......jeng...
Ibu jadi orang bertuah menang giveaway anjuran Mummy's Reviews...(^_^).
Hadiah????
Tang hadiah yang sronok ni...hehehehe.
Anith dapat Cloth Diapers brand Moms & Tots....alhamdulillah.
Memang ibu berangan nak ade CD Moms & Tots ni sbb dia punya snap kat belah blkg. Nampak kemas & comel....xsangka la bertuah...rezeki anak ibu...(^_^).
Xsabar nak tggu CD sampai...hehehe. Bleh la tambah koleksi CD anak ibu...(^_^)
Ibu amat2 berterimakasih dgn kwn ibu, Kak Long Nuzula sbb bgtau berita gembira ni..(^_^). Lps Kak Long bgtau baru la ibu bergegas buka emel & terus bg shipping address..hehe.
Semangat betul...terlampau excited....hehehe.
Padahal yang nak pakai nt Anith bukan Ibu....hehehe.
Waahhhh...betul2 xsabar nak tunggu..harap cepat sampai. Amin.
Oh ya...kwn2 feel free to visit Mummy's Reviews ye....banyak info & giveaway yg dianjurkan......=)

Mommy & Bebe Giveaway




Salam
Hi kwn2 ibu....harap semua sihat ye.
Wahh...dah lama xjoin giveaway....hehehe.

Kali ni ibu nak join giveaway anjuran Owner Mommy & Bebe....Puan Rahimah.
Syarat2 & hadiah??? KLIK SINI ye....(^_^)
Serba sedikit tentang Mommy & Bebe ni ialah satu online store yang menjual pelbagai jenis produk seperti lampin kain, fenugreek, t-shirt muslimah, pakaian bayi dan sebagainya.
Semua produk pasti memikat sesiapa yang menerjah....hehehe.
Jika kwn2 nak jengah bleh la ke Mommy & Bebe ye...(^_^).

Tarikh tutup???
Telah dilanjutkan sehingga 30 April 2010...Banyak masa lagi...(^_^). Jom kwn2 kita sama2 join giveaway yang best ni...(^_^)
Oh ya...pemenang akan diumumkan pada 1 Mei 2010.

Jom kwn2 terjah Mommy & Bebe trus join giveaway ni!!

Saturday, March 27, 2010

Interview sambil bercuti...(^_^)


# Di sini la tempat kejadian..heheh


Salam..
Sori kwn2 ibu agak menyepi 2,3 hari ni.
Agak sibuk sket melayan anak kecil yg amat lasak....hehehe.

21/03 iaitu jatuh pada hari ahad ibu, aba
h n anith bergerak ke Ipoh dari umah MIL kat Kulim.
Tujuan??Ibu dapat interview post
Penolong Pemelihara Hutan G27 kontrak.
Ptg kami sampai Ipoh & trus cek in di Grand View Hotel...hotel bajet je..hehe.

Alhamdulillah walaupun hotel bajet. Kemudahan semua lengkap t
ermasuklah WIFI.
Boleh la ibu mengadap laman sesawang Jabatan Perhutanan Perak unt
uk nota...(^_^).
Isnin pg ibu interview & pada awalnya kalau ikut sape cepat ibu dapat turn yg ke 8.

Tp para penemuduga nak ikut senarai nama jd turun ke no 14...haru gak..huhuhu.

Kul 12 baru la turn ibu sampai....lama kan??...hehehe. Xkisah la..hehehe.
Wahh...dia punya interviewer mmg strictly xmcm interviewer SPA..huhuhu.

Ibu cuba je sebaik & semampu yg ibu boleh..hope berbaloi....amin.
After lepas interview kami trus g mkn & trus gerak ke Lenggong.

Sebab esoknya abah ade meeti
ng kat Lenggong...Kat KEM PLKN DESA RIMBA.
Kat Lenggong kami cek in kat Rumah Rehat Lenggong.

Biliknya besar...lengkap semua dgn WIFI jgk...mmg best la ibu..hehe.

Kul 5 after cek in abah dpt call d
r Kapten kat KEM PLKN.
Katanya meeting ditangguh...em ape lg..
..kami bercuti je la kat Lenggong..hehhe.
Biasa lenggong ni tempat transit kami untuk makan & rehat.
Kali ni jadi salah satu tempat percutian kami...(^_^)
Esoknya kul 10am kami check out & ke tempat pembiakan rusa.

Seronok ya amat Anith tgk rusa...hehehehe.

Ingat nak ke Gua2 bersejarah tp kami xjumpa tempat...dlm GPS pun xde..huhuhu.
So kami decide pulang ke Pengkalan Hulu...mmg best walaupun sekejap je.

Mmg value time bercuti dengan abah & Anith..Layan gambar ek...:)



# Anith with ibu
# Ladang Rusa# Abah & Anith berlatarbelakangkan ladang rusa.


# Abah & Anith

Thursday, March 25, 2010

Stok Coolababy Dah Sampai!!

Sebenarnya ni entry yg ibu x ter post lg.
Actually stok coolababy dah smpi hari Jumaat lepas...alhamdulillah..:)

So kengkawan yg berminat sila jenguk
Baby,Mama & Papa E-Store ye..(^_^)
Layan gambar ek........zasssssssssssss......



# Stok Coolababy CD


# Anith yang xsabar nk buka..heheh

Wednesday, March 24, 2010

No Sweat

Sweat!!! Ishh....xselesanya....
No Sweat!! Ya betul!!
Itulah pilihan mana2 pun orang tidak kira lelaki, perempuan dr pelbagai umur.
Dlm keadaan musim yg panas ni peluh memangg cepat keluar dari liang2 roma kita.
Bila dah berpeluh terutamanya kat ketiak....baunya???....ish..ish...xleh nk gambarkan...hehe.
Nak g jenjalan pun...berpeluh...Pergi keje & balik keje pun berpeluh.
Kalu dah bekerja bukan dlm aircond lg la 'encek peluh' nak keluar kan??..hehehe.
Kalau kita berkejar berasak2 naik LRT, Komuter lg la berpeluh kan?
Apa lg kalau dok umah dengan cuaca yg panas....lg la berpeluh. Betul x?..hehe.
Bila dah berpeluh...baunya mmg xingat dunia...huhuhu.
So..jalan penyelesaiannya....nak tau ape?
Taraaaaaaaaaaaa.........


Memperkenalkan ADIDAS ACTION 3 FRESH!!!! Untuk pengguna lelaki.
Mmg fresh mcm dia punya brand....ia membuat kwsn bwh lengan @ ketiak rasa lebih kering lebih lama.
Sesuai untuk pengguna yang memang cepat berpeluh.
Ia juga bersaiz kecil & memudahkan kita membawanya kemana2 xkira tempat.
Samada di tempat kerja, di rumah ataupun masa membeli belah...(^_^).
Baunya yg amat wangi bleh memberi peluang kpd yg single untuk ayat awek nt.
Awek mesti nak dekat punya bila kita tiada masalah bau bdn..betul x?
Kita sendiri pun xtahan bau bdn kita betul x?...Jd ini adalah jln penyelesaian...(^_^)
Yg dah berkeluarga bleh la menambat hati isteri tersayang...konfem puas hati..(^_^).
Mmg senang & puas hati....akan ku suggestkan en hubby pakai produk terbaru ni..:).
Selamat Mencuba!!

NO SWEAT!!!

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions

Monday, March 22, 2010

Interview Again..

Salam...
Hai kwn2 bloggers ibu....harap semua sihat ye.
Skrg ibu ade kat Ipoh.
Kul 9 jap g interview kat Jabatan Hutan Ipoh.
Doakan semua ok ye...okla nak bersiap2...adiossss!!!
(^_^)

Friday, March 19, 2010

~~~Shaun the Sheep~~~



It shaun the sheep...it shaun the sheep...(^_^)
Tu je yg ibu ingat lirik lagu kartun Shaun The Sheep.
Ni la keje Anith tgh2 mlm...minat sungguh dia...hehehe.
Kul 12 mlm mula la dia sebut bak...bak....( Tanda nk tgk Shaun The Sheep).
Layan je la anak ibu ni....huhuhu...sabar je....anak2 nk membesar..hehehe.
Kalu tgk kartun ni mmg xberganjak g mana dah...pggil pun buat xdgr je..huhuhu.
Ni la hero kartun kegemaran anak ibu selain spongebob....tp mmg best kartun tu.
Ibu pun layan..hehehehe....
Ni la hero kartun anak ibu....


Thursday, March 18, 2010

Ragam Anith

Jom layanzzzzz..........Ragam Anith..(^_^)
Anak ibu mmg banyak akai skrg ni...mcm2 dia tiru.
Sampai cara ibu larang pun dah jadi ikutan...huhuhu.
Tp bg ibu....mmg moment yg comel & mencuit hati....jom2...tgk...=)
Ibu saaaaayyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaannnnnggggg anak ibu...(^_^)


video

Tuesday, March 16, 2010

~~Alhamdulillah...sudah lama dinantikan~~

Alhamdulillah................ibu bersyukur sgt2.
Nak tau knp???
Cmni ceritanya....ibu baru je cek keputusan interview kat spa....interview masa kat Penang ari tu....Post Pegawai Hidupan Liar....
Alhamdulillah ibu syukur sgt2 sbb ibu dapat jadi calon simpanan.
Bagi ibu...walaupun hanya calon simpanan ibu mmg amat2 bersyukur...sbb nak dapatkan calon simpanan ni mmg ssh....bayangkan...dah 4 taun ibu tggu....=)..
rezeki anak ibu....................Anith
.
Ade hikmah di sebalik yg berlaku....kan kwn2??
Hope xlama lg ade kekosongan untuk ibu & ibu dipanggil masuk keje...amin.
So...ibu kene chaiyokk siapkan thesis ibu.....hehehe.
Thanks kpd kwn2 yg memberikan semangat & doa untuk ibu...miss u olls....(^_^)
Buat en hubby tersyg....thanks syg sbb sudi jaga anak ms ayang interview...
Bayangkan en hubby jaga Anith kat luar tempat interview tggu ibu untuk interview.
Mmg ibu excited xterhingga....akhirnya sampai masa ibu...SYUKUR PADA-NYA...AMIN.

Friday, March 12, 2010

Bamboolite Cool....(^_^)


Wahh.....mcm gempak kan tajuk???
Yeah...CD Bamboolite mmg cool....suke..........(^_^).
Ibu dah pakaikan Anith CD Bamboolite smlm waktu Anith tido...sbnrnye ibu xtido nyenyak smlm sbb riso gak takut bocor.
Sebab Anith ni heavy wetter....tp sangkaan ibu salah!!!
Mmg xbocor lgsung............kering........
Anith pakai dr jam 1 am hingga 10 am.....xbocor....PUL xde kesan lgsung nak basah.
Rasa mcm baru pakai...sungguh terperanjat ibu...

Bahagian inner bamboo pun kering....bertuah sungguh anak ibu sbb anak ibu jenis heavy wetter...mmg berbaloi harga untuk anak ibu yang comel ni.

Anith plak tido xingat.....xde langsung tanda2 dia xselesa.

Lg 1, Bamboolite ni saiz dr S-L kan??

Tp disebabkan cutting Bamboolite besar, Anith hanya pakai setting saiz M.

Walaupun Coolababy Anith pakai saiz L....

So..mmg tahan lama leh pakai.

Oh ya..ibu try bau CD tu mmg xde bau hancing pun..suprise kan??
Dengan ade button untuk kekalkan insert dalam....insert xla berlari2 anak.

Tetap kat tempat yg sepatutnya.....so xdela bocor kan??



p/s: Kak Long Nuzula & Puan Punyer (Liza).....hehehe...kesimpulannya sy teramattttttttt puas hati...........xpikir panjang nak tambah lg....(^_^)



Thursday, March 11, 2010

Model CD QQBaby Snazzy Minky

Jom layan model CD QQBaby Snazzy Minky ni....Anak ibu....ANITH!!
Anith pakai yang pattern Moo Cow..
Ala2...baru nak pandai pose.....hahahaha...

# Echeh...ibu wat gaya stail model ikat baju tepi...hehe.
(Kalu xikat xnmpak CD..hehehe)



# Pose ape ni syg???
(Abaikan semak di blkg...anith punya projek..huhu)


# Tgh tgk iklan kat TV...hehe



# Alamak.....cekci la plak ngan bantal bcuk...hehehehe

Review Penggunaan CD Autumz.

Salam......hi kwn2....hope semua sihat ye... Sori sbb lambat bg review CD Autumz ni.....almaklumlah...ibu dlm kekangan skrg ni...hehe. Semua benda kene slow sket skrg ni xleh nak lincah2 lg...hehehe. Dulu leh gak basuh CD tiap2 kali tukar CD Anith...tp skrg tggu sesi pembasuhan beramai2 je....hehehehe. Tp ibu review yg Autumz dulu ye.....Bamboolite xpakai lg....hehehehe.


Review penggunaan Autumz......

1) Masa Anith pakai CD Autumz ni mmg comel..........PUL nye yg tebal mmg ok & Anith pun selesa.
2) Tahan lama dengan 1 insert........Anith pakai dari jam 7mlm smpai 1 pagi...mmg x bocor...6 jam tu................(^_^).
3) Walaupun ms dah tukar tu mmg CD dah penuh tp inner fleece masih kering & PUL masih tahan bocor rasa mcm baru pakai je....mmg puas hati la pakai autumz ni....sukeeeeeeeeeeeeeee....
4) Pelekat velcro nya mmg tahan.....wpun Anith ni lasak ke sana sini tp pelekat velcro xterbuka....nt ibu leh la tambah lg.....hehehehe.
5) Walaupun Autumz ni nmpak kecik sket dr Coolababy tp sebenarnya mmg selesa....Bila pakai rupanya besar....xbulky...kemas...(^_^).

Mmg ibu sgt2 puas hati pakaikan CD ni kat Anith....insyaallah, ibu dlm plan nak tambah lagi untuk Anith....encek hubby.....bleh kan???.....(^_^)


p/s: To Kak Long Nuzula & Puan Punyer (Liza) yg dah lama tggu daku mereviewkan Autumz ini....inilah entrynye......harap dah xtertggu2 ye....hehehehe...

Wednesday, March 10, 2010

Win Giveaway....4th

Ptg td ibu baru je buka blog, Puan Nora dah announce pemenang Giveaway.
So bila dah buka entry....ibu baca la satu persatu...
Pemenang 1st....ke2....ke3....ke 4??..MARSHA....itu ibu la....xsangka bertuah jgk ibu ni.
Walaupun hanya menang tempat ke-4 tp ibu mmg excited sgt2 sebab sebelum ni xpernah menang lg mana2 contest & giveaway....(^_^).
Nak tau ape hadiah yg telah ibu menangi???
Jeng...jeng...jeng.........

Ibu dapat Microwave Cover............alhamdulillah...mmg ibu dok cari2 microwave cover ni.
So dah xyah beli sbb Puan Nora dah bagi sbg hadiah....weeeeeeeeeee....(^_^)
To Puan Nora..........Thanks a lot...nt buat giveaway lg ye...hehehe.

Monday, March 8, 2010

Resting Week.......................

Hai kwn2 blogger ibu........
Harap semua sihat ye...........ibu still dlm pantang lagi.
Hari ni baru je hari ke-4....ade 40 hari lg....rasa mcm lmbat je masa bila pantang ni...hehehe.
Alhamdulillah...bdn ibu dah makin sihat...nasib baik ade mak mertua tlg jagakan ibu & anith.
Xlupa juga buat encek hubby tersyg..yg amik alih tugas ibu semasa ibu dlm pantang ni..(^_^).
Hari ni mak mertua dah balik Kulim.
So...tugas sepenuhnya diamanatkan kpd encek hubby tersyg...rasa kesian plak kat hubby yg amat rajin bantu ibu.......terharu sgt2......love u syg..........mmmuuahhh!!!..jiwang sket..hehehe.
Bayangkan...ibu hanya rehat serehatnya kat umah. Semua kerja diambil alih oleh abah.
Kwn2 doakan ibu cepat sihat ye........nt after pantang ni kami nak bercuti..
Nak menghirup udara segar di negeri org........xsabar nak tggu April ni....(^_^)
K la....see ya my beloved frens............luv u all!!!!!

Saturday, March 6, 2010

Xsangka ini terjadi...Redha dengan ketentuan NYA

Salam.

Sori to all my beloved frens sbb dah 2,3 hari ibu xupdated blog.
Sebenarnya hari rabu lps ibu bleeding n kene warded kat Hosp Baling.
Sehari smlm....ibu bleeding xberhenti.
Risau sgt ibu...........tp xde rezeki ibu nak menimang adik untuk Anith.
Ibu miscarriage kul 5 am.....
Kul 9 am doktor cek mmg dh xde janin dlm rahim ibu.
Ibu redha dgn ketentuan dari-NYA...ada hikmah disebalik yg berlaku.
Tghr smlm ibu kuar wad....dan ibu bermula pantang selama 44 hari.
Kwn2 doakan ibu cepat sihat ye.....

Wednesday, March 3, 2010

CD Bamboolite & Autumz ku dah sampai...(^_^)...Updated Review...!!!




# Bamboolite (ijau) & Autumz (biru)



# Perbezaan di bahagian dalam Bamboolite & Autumz.


Yeay!!!!
CD Bamboolite & Autumz yg ibu order dari Lampin Kain Moden dah selamat smpai.
Happy nye xterkata....xsabar2 nak pre-wash & pakaikan untuk puteri ksygan ibu...(^_^).
Credit to Liza sbb perkenalkan ibu dgn 2 brand CD ni....daku suka tau....(^_^)

Review untuk Autumz (belum dipakai lagi) :-

- PUL nye yg tebal & menarik.
- Inner fleece yg lembut.
- Insert mirofiber yg lembut & putih serta lebih lebar.
- Snap velcronye yg bertindih antara satu sama lain..(nampak kemas)
- Ade penutup di bahagian tempat untuk masukkan insert. (elakkan insert dr terkeluar).




# Autumz nmpak kecil sket bila di snapkan.....tp hingga 18 kg tau..(^_^)
# Bahagian dlm sms nak masukkan insert Autumz.


# Inner Autumz lebar sedikit dr Coola...

# Snap velcro yg bertindih menampakkan Autumz xbulky..


# Bahagian dalam Autumz.

Review untuk Bamboolite (juga belum dipakai) :-

- PUL yg tebal.
- Kualiti jahitan yg cantik & kemas.
- Inner & insert Bamboo yg lembut.
- Ade butang khas kat tepi untuk elakkan Wing CD yg lebih terjulur keluar.
- Tempat untuk masukkan insert kat depan & insert ade butang untuk kemaskan insert supaya kekal x beralih....mmg suke....(^_^).
- 4 lapisan insert ( 1 lapisan bamboo material & 3 lapisan mikrofiber dibwh.


# Insert yg mempunyai butang...so, inner xde la bergerak2.


# Lapisan atas insert....material bamboo yg lembut.


# Butang extra kaler putih tu yg bertujuan untuk elakkan wing CD terjulur.


# Snap kan insert dgn butang....suke....(^_^)


# Bamboolite bila dah siap dimasukkan insert.

Nt bila dah pakai ibu bg review lg ye..............tggu.................(^_^)

Updated:-


Tuesday, March 2, 2010

Cloth Diaper QQ Baby Snazzy Minky In MY E-Store!!!

Kwn2...........!!!!!!!
QQBaby Snazzy Minky sudah di dalam E-Store ibu...
Jom SINGGAH tgk pattern ape yg ade.
Limited stok ni...so cepat2 sambar....!!
Harga?? Memang murah...RM 33/pcs.
Patern yang cntik, comel & cute sesuai untuk baby anda.

Jgn tggu lagi jom terjah....
BabyMamaPapaE-Store untuk keterangan lanjut ttg produk CD ini...

Monday, March 1, 2010

Kangaroo Sampai Depan Umah...

Fuyoo....Baca tajuk cm betul2 je Kangaroo dari Australia sampai depan umah ek??
Mmg betul...tp Kangaroo Express...hehehehe.
Parcel ibu dr Coolababy.com...Alhamdulillah selamat sampai
Ibu order CD QQBaby Minky...nak try pakaikan untuk Anith n untuk bisnes on9 ibu.
Layan gambar ek....
Zasssssssssss..........

# Antara CD QQBaby Minky yg ibu pesan



1st Trimester (5 weeks)

Skrg ni kandungan ibu baru masuk 5 minggu 4 hari..
Perubahan pada diri yg ibu perasan:

1) Mula nak makan asam....padahal ibu xsuka asam...huhuhu.
2) Perut kembung...huhuhu.
3) Makan xbanyak cm biasa.
4) Cepat letih walaupun buat keje sket je...huhuhu.
5) Jalan banyak sket pun letih..
6) Kadang2 terasa loya....


Ibu xtau ape lagi bakal ibu lalui semasa pregnantkan baby ke 2 ibu.
Ini mmg menjadi perkara baru bg ibu sbb masa pregnantkan Anith ibu xde alahan langsung.
Ibu dah ready nak melalui semuanya asalkan baby dalam rahim ibu ni sihat & sempurna.
Doakan kami ye kwn2....(^_^)

Terkilan...........:(((

Salam....hye kwn2....harap semua sihat ye.
Terkilan???..Ye....of course ibu sedikit terkilan pagi ni..huhuhu.
Knp??? Ok...ibu ceritakan ye....
Camni, pg td ade member ibu ...member kolej n juga member baik ibu sms ibu bgtau yg iklan Diploma Perguruan Lepasan Ijazah (DPLI) dah kuar dalam paper Mingguan Malaysia ari ni.
Pada mulanya ibu hepi sgt mmg nak apply...mmg dah lama tggu iklan ni kuar...tp bila dah pikir2 ibu xde rezeki nak apply kot taun ni.....sebab ibu tgh pregnant.
Kalau ibu apply...dapat exam..lulus exam...lulus temuduga...ibu still xdapat diterima msuk.
Xpe la....mgkin ade rezeki yg lebih baik menunggu ibu kan??
Tp dlm masa yg sama ibu bersyukur kepada-NYA kerana mengurniakan bakal adik buat Anith.
Ibu doakan baby yg bernyawa dalam perut ibu ni akan membesar dgn sihat & kuat..(^_^)
Xpe...DPLI tu nt ibu apply kemasukan Januari la...hehehehe.
Tp kalu dapat terpaksa berjauhan ngan hubby n anak2...xpe....untuk ilmu kan kwn2?
K la....pagi2 dah emo kan?? Xpatut betul...hahaha...
See ya......salam...(^_^)

P/S: Kpd kwn2 yg nak apply DPLI ni bolehlah apply start esok (1/3/10) & tarikh tutup Isnin (16/03/10)...nt beli Mingguan Malaysia ye sbb ibu pun xtau syarat2 dia. Tp Ibu rasa beli no pin kat BSN n apply kat Laman Web Kementerian Pengajian Tinggi mcm yg sebelum2 ni. Good Luck ye kwn2!!! Nt ibu join next ambilan ye!!!...(^_^)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...