Saturday, January 30, 2010

Adik Manis Blog Giveaway Contest

Salam
Kali ni ibu join contest lg...
Contest ni dari blog AdikManis
Ni entry sticky mode...
Sila scroll kebawah untuk entry baru



# Hadiah2 untuk bakal pemenang yg bertuah..


Cara2 nak join? Senang je :

1. Open to ANYONE with a blog or a personal webspace.
2. Jadik follower AdikManis.-Done
3. Link us up (sticky post ek until the blog giveaway contest abis)-Done
4. Drop a line in the comment box below and announce your entry.- Done
5. Sambung ayat ni " Kalau dapat hadiah Adikmanis, akan ku jadikan ia pakaian untuk anak kesayanganku" -Done

*Jom join kwn2....tarikh tutup 29 Jan 2010...masih ada masa...(^_^)

Friday, January 29, 2010

Tag From Fida

Salam..
Hai kwn2 bloggers ibu...sihat x ari ni?
Harap semua sihat & dalam lindungan yang Maha Esa...amin.
Sbnrnya ibu kene tag ngan member blogger ibu....Fida
So...kene buat..dah lama xbuat tag ni...hehehe.

Ok Fida....baca tau.....(^_^)

1) Adakah anda rasa hot?

Mmg hot sbb ari ni rasa panas semacam jek.....hehehe


2) Upload gambar kegemaran anda. Cerita ttg gambar bekenaan


Kenangan holiday kat Cameron...best sbb time besday ibu....(^_^)



3) Bila kali terakhir anda makan pizza?

2 minggu lepas....makan yg celup2 punya..hehe

4) Lagu terakhir anda dengar

Drama King....meet uncle hussien feat black

5) Ape anda buat selain menyelesaikan tag in

Blogwalking & ber 'FB'..hehehe

6) Selain nama sendiri anda dipanggil name ape?

Malija- sekolah rendah

Along- panggilan manja famili

Shasha- form 1-2

Liza- Sekolah Menengah

Marsha- U smpai skrg

Ayang- Encek hubby je panggil...heheh


7) Tag lagi 8 orang( xleh TAG Fida ke???..hehehe..gurau jek)

1) Mak Uder

2. Etty

3. Adq He

4. Kak Long Nuzula

5.Suen

6.Mollie

7.Mas

8.Zy Alyas

8) Siapakah orang no 1 kepada anda
Mak Sedara ku yg suka blogging.....jom mak uder buat tag...hehehe

9) Kata sesuatu kepada orang no 5
Good Luck nt masuk opis baru....(^_^)

10) No. 3 ada hubungan dengan siapa
hehehe....hubungan?? Kawan baik la....hehehe


11) Bagaimana pula dengan no 4
Ini adalah blogger yg menjual cloth diaper (CD) online...sy pun beli dr dia....(^_^)

12) Pesanan kepada org no 6
Jadi cikgu yang baik tau....(^_^)

13) Kata kata cinta untuk no 2
Jom turun perak....leh jalan2....hehe

14) Adakah no 7 & 8 mempunyai persamaan
Mereka berdua adalah seorang ibu yg bekerjaya.

15) Berikan 5 yang anda tahu tentang orang yg men`tag anda
-Fida....sy kenal melalui contest MY LITTLE HELPER. Pastu sy bertuah menang 100th follower award...jd lebih close...nt g ekuin bleh blanje ek...hehehe

16) persamaan antara kambing dan lembu

Sup pon sodap...hehehe


17) Adakah anda tahu si razmann itu sengal
Erm....sengal kot....xpenah dgr nama ni..huhuhu

18) Gay or less
Teka.....teka.....hahahaha...mestilah dua2 tak...hehehe

p/s: Fida....dah siap ni.....bleh blanje ek...hehehe

Thursday, January 28, 2010

My-Alia.com Giveaway Special!

Salam....
Kali ni ibu masuk giveaway anjuran:

Cara nak join & menang? Senang saja....klik kat banner diatas.

Hadiah yang ditawarkan:

Grand Prize:

Satu (1) Baby Slings brand Little Pods Pouch Style Baby Carrier (retail price RM80.00) warna biru turqoise

-Hadiah ini ditaja sepenuhnya oleh : Mama Danial dan Eva(gambar littlepods sling dari google)

Tiga (3) hadiah lagi berupa barangan dari Lovely Lace yang berharga sekitar RM20-RM30 setiap satu.

-Hadiah ini ditaja sepenuhnya oleh : Ibu Alia

Jom join giveaway ni ramai2....tarikh tutup 31 Januari ni...jom2...

Wednesday, January 27, 2010

Cloth Diaper (CD)

Salam...
Hai kwn2 bloggers ibu...
Dah 2,3 hari ibu x update blog..
Sbb hr isnin lps ibu n family ke KL.
Mlm smlm baru sampai umah...penat gak..huhu
Ibu ke KL sbnrnya ke UPM.
Nak anta notis tesis.....kalu xanta xsiap la tesis ibu..hehehe
Alhamdulillah dengan restu dr-NYA..segala urusan telah dipermudahkan.
Walaupun banyak prosedur tp ibu dapat setelkan semua tanpa problem...syukur pd-NYA.
So skrg....ibu punya masa 3-6 bulan untuk siapkan tesis.
Harap sempat....amin.
Banyak jgk ibu berceloteh sblm start tajuk entry...hehehe.
Sbnrnya kami (ibu & abah) tgh dalam perbincangan.
Nak pakaikan Anith dengan CLOTH DIAPER (CD)
Salah satu sebab ialah JIMAT & MENJAGA ALAM SEKITAR.

# Contoh Cloth Diaper (CD)

Ibu dah view blog Kak Long Nuzula & baca info2 ttg CD ni.
Credit to you...Kak Long Nuzula...(^_^)
Kalu kwn2 nak tau info leh la klik kat sini
Banyak info2 yg berguna ttg CD ni..
Ibu mmg berminat nak guna CD ni.
Harap abah setuju dengan ibu....abah tgh 50/50 lg...hehehe
Buat kwn2 bloggers ibu....bleh x bg pendapat ttg CD ni?
Ibu sgt2 berterimakasih atas pandangan kwn2....

Sunday, January 24, 2010

Ahad yg Nyaman...

Salam...
Hai kwn2 ibu....harap semua sihat walafiat...amin.
Erm...hr ni hr ahad yg amat aman & nyaman.
Cuaca mendung n sejuk....hehehe.
Kat cni 380 meter dr aras laut.
That's why sejuk.....nyaman....(^_^)
Smlm ibu n family kuar ke sg petani beli brg2 umah.
1 hari kuar penat....so ari ni rehat kat umah je..(^_^)
Smlm ibu belikan anith nset dgn laptop baru....palsu punya..hehe.
Memandangkan anith asyik je nak tekan keyboard kat laptop ibu...ibu belikan.
Seronok ya amatttt....dia main sampai terangguk2 n joget2
Biasa la sbb laptop n nset semua bunyi2....hehehe
Ari ni banyak keja sbnrnya...
Nak settlekan borang keje, nak settlekan abstrak & table of content.
Abstrak & Table of Content amat penting sbb ibu nak anta notis thesis esok.
Harap semua berjalan lancar...amin.
Lps ni ibu mybe akan busy sedikit sbb nak settlekan thesis.
Kene banyak study..hehehe
Doakan urusan ibu berjalan lancar esok ye...
Doakan juga moga ibu dapat keja ye kwn2...
Syg u all....mmmuaahhh....
See ya next entry....
Salam...(^_^)

Friday, January 22, 2010

Alhamdulillah...got one more interview...

Salam...hai kwn2 bloggers ibu..
Harap semua sihat n ceria hendaknya....amin.
Ari ni ibu dapat one more jemputan dr SPA...
Jawatan Pemelihara Hutan...
Mmg kedua2 jwtan yg ibu dapat interview ni jd idaman kalbu.
Cuma belum rezeki untuk menyandangnya lagi..huhu.
Harap tahun 2010 ni murah rezeki ibu sekeluarga..amin.
Tarikh interview dekat2...selang 2 hari
Tempat interview jauh2...huhu...
9/2 kat Penang & 11/2 kat KL
Tp akan ku gagahi jua kemana saja...(^_^)
Kene berkorban sket...mana tau rezeki..btul x?
Harap2 sangkut la salah satu....amin.
Kwn2 tolong doakan ibu dapat wat yg terbaik nt ye...
Syg u all....(^_^)

Thursday, January 21, 2010

Giveaway Barang Deko English Style

Salam...
Kali ni ibu join giveaway dari blog Mrs Nor
Mana tau kot2 bertuah lg skali..alhamdulillah.
Sbnrnya ibu mmg minat brgn deko ni....(^_^)
Hadiahnya??? Jeng...jeng....


Comelkan hadiah yg jd taruhan?
Kalau nak tau lebih lanjut ttg giveaway ni leh la melawat kat alamat tuan umah di bwh:
http://mrsnorhobi.blogspot.com
Jom kwn2 kita memeriahkan giveaway ni ramai2!!
Tarikh tutup 29 Januari 2010 ni...jom...jom...(^_^)

Menang 100th Follower Bertuah!!!!

Salam....
Hai kwn2 bloggers ibu...harap semua sihat...amin.
Hari ni ibu nak kongsi ngan kwn2 berita baik...
Ibu menang hadiah 100th follower bertuah dr blog WANFIDA...best!!!
Nak tau x hadiah nya??
Jeng...jeng...jeng....


Lawa x hadiahnya?? Lawa kan??....(^_^)
Sebenarnya ibu leh 'terjah' blog tuan umah sbb ibu join contest MY LITTLE HELPER.
Dr sronok join contest dr tuan umah...ibu seronok membaca blog tuan umah.
Tambahan pula tuan umah pun jd follower ibu....so ibu trus jd follower tuan umah.
Ibu mmg terhibur baca blog tuan umah...bygkan tuan umah dah ade 100 follower.
Ibu hanya ade 13 follower jek...hehehe
To tuan umah....WANFIDA..congrates sbb dah mencapai target 100 follower..
Ibu juga ucapkan berbanyak2 terima kasih dengan hadiah yg menggiurkan itu dan juga sudi jd follower ibu.
Xsabar nak tggu purse tu sampai umah...
Ibu suke sgt....suke.....sgt2!!!...Weeeee......!!!!

Tuesday, January 19, 2010

MY LITTLE HELPER CONTEST

Salam...
Kali ni contest ni dari wanfida


Syaratnya mudah sahaja.. link kat alamat blog dibawah untuk tgk syarat2 dia..
http://wanfida.blogspot.com/


# Ni adalah gambar anith tgh tolong ibu menyapu sampah wpun dia tgh pakai bj kurung..hehehe. Mmg dia obvious sgt ngan penyapu...hehehe


Contest akan dibuka mulai 5 Januari 2010 sehingga 29 Januari 2010.
Jom Kwn2 Kita Join Ramai2 !!!

SAAT-SAAT TERINDAH IBU & AYAH BERSAMA SI MANJA


Salam semua kwn2 bloggers ibu..
Jom kita ramai2 meriahkan contest anjuran dari myluvlife2u

Tajuk contest ialah:

'SAAT-SAAT TERINDAH IBU & AYAH
BERSAMA SI MANJA'


Syarat2 Tuan Umah:

1) WAJIB jadi follower RAYYANOUTLET ;- Dah
2) warganegara MALAYSIA;- Dah
3) hantarla pict² terindah ibu & ayah bersama si manja anda...-Dah

# Gambar ini amat bermakna kerana time kami holiday kat Cameron Highland..sweet sgt..

4) sila letakkan sticky mode (pic itam pth di bwh tu) di sidebar anda & link kan nya di dlm link list korang- Dah

5) copy juga banner rayyanoutlet di side bar anda (tak paksa, klu nk letak pun boleh, xmau letak pun xpe)- Dah


6) sila tinggal kan link anda di kotak komen ya utk tuan umah melawat
Pemenang2 berdasarkan pemilihan JURI TETAP RAYYANOUTLET- Dah


Hadiah????


- Tuan rumah akan bg sesuatu istimewa yg jarang dibuat org...akan jadi satu kenangan utk family kawan2 ye...jgn sedihhhh..upin ipin dah minta ibu sediakan hadiahnyer ...hehehe



CEPAT!!!JOM JOIN SEKARANG!!!


CONTEST DITUTUP PD 31 JANUARI 2010

Monday, January 18, 2010

Spread The Love Contest

Salam.
Contest ni dianjurkan oleh http://iqafilovebuggy.blogspot.com

Term & Condition:


1) Peserta haruslah mempunyai blog - Done


2) copy banner dan letakkan di side bar blog anda...dan link kan kepada... http://iqafilovebuggy.blogspot.com/2010/01/spread-love-contest.html - Done

3) jadi follower blog tuan umah. - Done

4) jadi follower blogshop tuan umah. http://spreaddlove.blogspot.com (bermakna..anda perlu menjadi follower..2 buah blog..hehe)- Done


5) buat entry bertajuk Spread The Love Contest- Done

6) dalam entry anda..haruslah ada banner di atas..linkkan pada.. http://iqafilovebuggy.blogspot.com/2010/01/spread-love -contest.html - Done


7) sila tunjukkan 1 gambar anda yg menunjukkan kas ih sayang..tk kire la gmbar couple.,suami isteri,kawan2,anak n ibu..anak n ayah..adik beradik..asalkan menunjukkan kasih sayang.(ingat..1 gambar sahaja!)-Done

# Kat bwh adalah gambar yg ibu pertaruhkan...

Nama Ayah: Mohamad Shahir bin Jaafar
Nama Anak: Nurul Iman Anith bt Mohamad Shahir
Hubungan: Ayah & Anak

8) tinggalkan link entry anda di comment box entry ini.- Done


9) pemenang akan menerima 1 set couple tee dari blogshop tuan umah dan 1 hadiah misteri. Anda boleh memilih design n size yg anda suke. (berapa org pemenang akan diumumkan kemudian)

10) dan last skali..jemput la clik nuff sy skali..haha (dr tuan umah..hehe)- Done


11) tarikh tutup penyertaan adalah pada 12.00pm - 1 feb 2010

Jom kwn kita ramai2 join contest ni....(^_^)


Interview...alhamdulillah....(^_^)

Salam...
Hai kwn2 bloggers....harap semua sihat.
Ibu n famili pun sihat alhamdulillah...
Ibu nak share berita baik ni dgn semua kwn2 ibu.
Ibu dapat interview!!..Alhamdulillah...excited jgk tp xmengharap sgt takut kuciwa nt..hehe
Rezeki anak kot...betul x kwn2?...(^_^)
Hr jumaat mggu lps kwn ibu bgtau dia dapat interview.
So, ibu pun cek on9 SPA sbb xdapat surat pun.
Tgk2 nama ibu ada untuk interview Pegawai Hidupan Liar..alhamdulillah...syukur pada-NYA.
Ibu interview 9/2 ni kat KOMTAR, Penang.
Kwn2 doakan ibu ye...kalu murah rezeki ibu kali ni ibu bersyukur sgt2.
Skrg ni ibu dah start prepare study untuk interview nt.
Harap usaha ibu ni xsia2...amin.
Kwn2 doakan tau....(^_^)
K, la....stakat ni dulu coretan ibu...salam.

Saturday, January 16, 2010

Happy Birthday Abg!!! + Gerhana Matahari

Salam....
Hai kwn2 ibu...harap semua sihat ye..
Ari ni 15 Januari 2010....Its my hubby birthday yg ke 26.
SELAMAT HARI LAHIR SYG!!!
Moga pnjang umur, murah rezeki, ceria & success selalu...(^_^).
Ibu xsempat nak beli hadiah buat abah.
So, ms abah g course kat ipoh ibu buatkan birthday kek untuk abah.
Chocolate Steam Cake + Ganache & dihias dgn fondant icing.
Kek kecik jek..ckup untuk kami ber3 & pass kat jiran2.
Alhamdulillah jd..cuma comot sket..hehehe
Layan gambar ek...


# Special to abg...(^_^)

Kebetulan plak birthday abah ari ni ada gerhana matahari.
So dapat gak tgk wpun awan meliputi matahari slps tu.
1st time ibu tgk...betapa besarnya bukti kebesaran dari-NYA.
Malam pun kami makan kat luar.
Ibu belanja abah makan kat restoran terapung.
Pastu kami sggh umah kwn abah then balik.

p/s: Abah, adiah besday lmbat sket ye....hehehe

Cabutan Bertuah di Yanmieonline.com

Salam.....

Yanmieonline.com adalah sebuah laman blog peribadi Yanmie dan Keluarga. Tiada sebarang kaitan dengan yang hidup mahupun yang sudah tiada. Sekiranya ada, kemungkinan ianya hanyalah kebetulah sahaja. Yanmieonline.com dengan ini ingin mengadakan cabutan bertuah sempena Tahun baru 2010.

Pemenang untuk pertandingan ini akan menerima 1 set Minyak Wangi Pure dan Barangan Mutiara Asli dari Sabah. Opss!! lagi ada hadiah khas untuk referrer tertinggi akan menerima hadiah yang sama seperti pemenang utama untuk keterangan lanjut tentang Pertandingan ini, baca di http://yanmieonline.com/2010/01/cabutan-bertuah-di-yanmieonline-com/

Untuk referrer pulak jangan lupa nyatakan darimana korang tau tentang pertandingan nie.

"Ibu tau tentang cabutan bertuah ni dari Kak E-na Zarina aka E-NA@LOVELYKITCHEN"

Pertandingan ini tamat pada 31/01/10 pukul 11.59pm

Kepada kawan-kawan dan pengunjung Lovely Kitchen yang berminat untuk join contest ni bolehlah letak Marsha sebagai referrer anda.

Jom ramai2 kita join jom.....(^_^)

New Cordless Phone

Salam..
Hai kwn2 ibu....harap semua sihat..(^_^)

Saje nak berkongsi cerita ttg cordless phone baru ibu...hehehe

Actly, ianya free jek dr Telekom Malaysia.

Sbb ibu amik pakej
STREAMYX COMBO.
Pastu leh add voice call rm10 sebulan tu.
Sbb tu la dapat cordless phone tu...hehehe.
Cambest gak cordless phone sbb dia leh bwk kemana2...means dlm umah.

25 hb ni start leh pakai rm10 sebulan...so leh call man
a2 no fixed dail tp rm10 je sbln..unlimited...best kan?? Layan gambar bwh ek....


# Ni la cordless phone ibu....:)

Wednesday, January 13, 2010

MY LUVERLY CRAFT GIVEAWAY CONTEST

Salam....Hi kwn2...ni lg 1 giveaway yg ibu join...
Dari My Luverly Craft

# Kat atas gambar hadiah yg ditawarkan


Cara-cara join giveaway ni :-

1. Jadi follower MY Luverly Craft..- Done
2. Buat entry mengenai MYLUVERLYCRAFT GIVEAWAY di blog anda bagi ramai lg leh join..-Done
3. Add Myluverlycraft dalam blog list anda..-Done
4. Bagi komen & link blog dan email anda..- Done

TARIKH TUTUP : 1 bulan selepas besday tuan umah.. :-)
27 JANUARI 2010

Tuesday, January 12, 2010

Beskal Baru!!!!

Salam....
For all my bloggers friends...sori sbb lama dah ibu xupdate blog.
Ibu tgh sesuaikan diri kat umah menjadi seorg hswife yg baik untuk suami & pd ms yg sm seorg student yg komited.
Pening kpl gak dibuatnya tp ibu can handle it....(^_^)
K la...entry kali ni nak crita ttg last weekend.
Pd hari Sabtu kami sekeluarga ke Betong, Thailand lg...(^_^)
Hajat dihati nak belikan anith tricycle baru n kuali yg sederhana.
Pastu nak lunch kat sn...hehehe
So, dlm kul 11 am kami gerak.
1st skali tempat yg kami tuju ialah Restoran Halal Kitchen.
Mmg restoran ni tempat faveret kami untuk makan kat Thailand ni.
Menu tghr : Tom Yam Ayam, Daging Blckpepper & Kgkung Grg Belacan.
Sedap n harganya.....340 bath....hehehe...convert RM 34.00...
Ok layan gambar kat bwh ek....


# Anith with ibu..

# Anith

# Mini bar kat dlm restoran


# Our menu for lunch..yummy!!

# Anith with abah


# Anith with ibu

After makan, kami ke pekan Betong...nak ke kedai basikal.
So after, bargain n anith dah try...kami beli tricycle kat anith.
Kami beli kat cni sbb kat Malaysia agak mahal...rm 129+++
Kat cni baru 750 Bath convert RM 75...murahkan??
Bukan ape sbb tricycle anith tu nak buat lasak...untuk anith main kat luar umah..hehehe.
So inilah tricycle anith....


# Anith try kaler biru kat kedai..


# Amik kaler merah...hehehe


# Sronok dapat tricycle baru...(^_^)


# Control....control...hehe

After that, kami pusing2 n beli kuali & buah mangga..rasa teringin nak makan mangga.
Otw balik ke Malaysia kami singgah kat zon bebas cukai..
Kat sn ibu jatuh cinta kat set jag n gelas Luminarc...so beli...hehehe.
After that kami balik n rehat...
Anith sronok sgt ari tu....skrg tiap2 ptg rutin ibu bwk anith naik tricycle pusing taman..(^_^)

Tuesday, January 5, 2010

New Year!!!

Salam...
Hi everyone...time to update about new year..(^_^)
Actly, ibu n abah x celebrate pun new year.
Tp ms new year tu kami holiday kt kelantan.
Mlm tu tunggu gerhana bulan tp hampa sbb xnampak.
Bulan dilidungi awan tebal....huhuhu
So kami masuk tdo.
Esoknya xde ape yg spesel pun...selesai berazam dalam hati ibu lepak2 kat umah.
Ptg baru la abah, ibu n anith kuar.
Janji ngan member ( Adqhe + Bee) nak g tgk baby member, Rosmaida.
Sronok betul dapat jumpa kwn2 lama.
Almaklumlah semua dah kawen.
So, ms nak jumpa terhad. Waktu cuti cmni la peluang mesti diambil..hehehe
Okeh...layan gambar ekk.....(^_^)


# OTW ke Pasir Mas

# Nur Imanina...comel kan??

# Si kecik comel...Aulia..

# Adqhe's family..

# Bestfren...tp xcukup korum lg nih.....huhuhu



P/s: Azam taun baru ibu....
' Nak jd ibu n isteri yg baik, Nak succes run bisnes & Nak habiskan Master'

Monday, January 4, 2010

Alwyas be My Baby Contest

Always be My Baby Contest anjuran pn. azfar



1)Just perlu letakkn picture KAMU bersama Budak KECIL atau BABY..seperti contoh di atas.

2) Buat quotes ataw kata-kata ringkas yang menggambar kan gambar tesebut
*RINGKAS SAHAJA ,oke?*

3) kreativiti anda diambil kira =)

4) Post kan link anda di comment column.

5) tarikh tutup contest ini adalah pada 10JANUARI 2010

Jom join contest ni...

* Actually contest ni ibu dapat dari blog member SUEN
Mcm berminat jek...so ibu pun join....
Kat bwh ni gambor....
(1)
(2) Gambar ni diambil masa kami dalam perjalanan ke umah kawan di Kelantan. Gambar ni sgt bermakna sbb Anith sgt sporting pakai topi sedangkan Anith ssh nak pakai topi..hehehe.

(3), (4) n (5) - Siap...(^_^)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...