Loading...

Saturday, July 17, 2010

Mari Kita Berladang....hoi!!!

Sori kwn2 semua....this week mmg ibu bz sgt2.
Terkejar2 ngan kuliah, nak setelkan medical checkup + agreement KPM.
Xsempat ibu nak BW & juga hapdet blog.
Balik ptg, malam kul 8 mata dah mula layu.
Penangan kelas yg pack.....huhuhuhu...:'(.
Eh..........ape ibu mebebel ni????Lari dari tajuk ni........hahahahaha.
-
-
-
Ok la, sebenarnya skrg ibu telah jd student DPLI opsyen sc pertanian.
So, antara subjek2 teras ibu ialah berladang & menternak.
Kira dalam 1 week ibu ada amali kat ladang 2 kali iaitu hari selasa & khamis.
Amali this week, hari selasa just pengenalan je jd xde ape sgt.
Cuma ibu & kwn2 kene buat FERTIGASI.
FERTIGASI ni adalah fungsi utk semai biji benih.

# Ni la fertigasi yg ibu & group buat

# Ltk bwh sprinkler untuk penyiraman

Haaaaaaaa..............hari khamis ari tu amali agak tough bg ibu yg dah lama xaktif.
Sakit belakang wooooooooooo....hehehehehe.
Nak tau ape ibu & kwn2 buat?????
PERSEDIAAN BATAS SEMAIAN BAGI TANAMAN SAYURAN & BERBUAH.
Means??????? Mesti la membuat batas....hehehe.
So petang tu kami mencangkul & membuat preparation untuk menyemai biji benih.
So, malas nak taip banyak2....layan gambar deh....


# Tgh kushyuk buat batas....dapat plot yg agak berair...

# Ibu & the group

# With another group member....Naqie...also my fren..=)

Bila dah siap............mcm ni la batas group ibu......taraaaaaaaaaaa.....

So, dah siap kami balik....
Minggu depan tiba masa untuk semai biji benih & mula menerima anak ayam untuk diblela.
Nantikan kemunculannya......hehehehe.







No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...