Loading...

Wednesday, June 2, 2010

Yang Mana Lebih Elok & Berpatutan??

Sebenarnya ibu tgh survei2 kamera D-SLR, tp xtau yang mana elok?
Antara Canon, Sony & Nikon.
Agak2 yang mana lg elok ye???
Kalau bleh ibu nak cari yang ok, tahan lama & hega yang berpatutan...dalam 3.5K bajet.
Tp ibu bukan nak beli dalam masa terdekat.
Nak survei2 dulu...
Brand & model yang ibu minat stakat ni.........

1. Nikon D5000


2. Canon EOS 550D

3. Sony Alpha DSLR A-550 SLR

Nak tanya pendapat kwn2....yang mana lg elok??
Yang x complicated sgt & sesuai untuk newbies mcm ibu.
Kwn2 bleh bg cadangan x??


14 comments:

  1. saya nk bg cadangan juga boleh??? hehehe..gatal. padahal dh chat aritu..hehehe

    I vote for EOS 550D, sbb yang lain x tau ape2..hehehe

    ReplyDelete
  2. salam..

    kalau sy lebih suka Nikon.. lebih tahan lasak & hasilnya sangat memuaskan.. canon pun ok juga.. tapi kalau photogrhaper.. memg pilihan mereka adalah Nikon! Skrg D90 sangat memuaskan..

    ReplyDelete
  3. Apash...
    Bole je bg cadangan...hehehe. Ok masuk dlm list.Nt nak g usha kat kedai...hehe.TQ!!

    Ena...
    Wassalam..ye ke Ena? Ari tu marsha ade tny cina kedai gambar,dia ckp Nikon lg ok dr Sony sbb sparepart senang nak cari.Ok nt marsha usha lg kat kedai & dalam tenet..dah tau model bleh senang nak usha kat kedai...hehe. TQ bg cadangan...(^_^)

    ReplyDelete
  4. Zuhaini...

    Wokeh...tq..masuk list nak survei kat kedai...:)

    ReplyDelete
  5. Nikon D5000 or Canon 550D
    dedua mantap :D

    ReplyDelete
  6. Yanie@Chybee...

    Okeh...noted!!..(^_^)

    ReplyDelete
  7. salam.. saya bg cadangan x kira model apa2.. nikon,canon,olympus atau pentax tapi pastikan ada motor focus pada body camera supaya mudah untuk tukar lens dan lebih murah untuk lens tersebut.. boleh baca tips fotografi di blog saya http://afundee-photography.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. A FUN DEE..

    Ok noted. Saya memang zero bab2 dslr ni...hehe. Thanks bg cadangan, nt sy ke blog awak ye...:)

    ReplyDelete
  9. salam... apakata try nikon D90.. alang2 beli baik beli yang terbaik.. kalau nikon, selain D90 org kata susa nk tukar lens... try la nikon ni... sy pun gne ni.. =)

    ReplyDelete
  10. NurSolehah....

    Ye ke Nur? Awak guna D90 ok x? Kene usha ni kat kedai....:)

    ReplyDelete
  11. yeah..skype vote utk d90. skype da bt bnyk kajian da sbb skype pn nk beli dslr jgk..hu3..

    klu bajet dlm 3.5k tu mmg elok sgtla nk ambk d90 skang sbb harga d90 skang dlm 3.3k...

    klu nk yg murah sket prefer ambk d5000...

    http://skypecrews.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Skype Crew...

    Wokey kalau cmtu....rasanya pun berminat ngan D90 sbb ari tu tny kat tokey kedai ckp Nikon senang sparepart dia dr brand lain tambah2 Sony....Alang2 beli baik beli yang elok trus kan?? TQ for suggestion...:)

    ReplyDelete
  13. salam... bli la D90... mmg ok.. my hubby yg gne sbnarnye.. dia ske amek gmbar.. xpe mhl sikit.. jji berbaloi.. =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...