Loading...

Friday, June 4, 2010

Kebaikan Ber 'Cloth Diapers'


# Antara koleksi CD Anith.



Malam ni ibu nak share kan kat kwn2 xkisah la yang sudah menjadi ibu, ayah @ yang masih single.
Seperti tajuk entry, "Kebaikan Ber'Cloth Diapers'.
Dah hampir 4 bulan ibu ber 'cloth diapers' & amat rasa perbezaannya.
Apa kebaikannya???
-
-
-
-
-
1. Mengurangkan sampah di rumah & menyumbang kepada kehijauan alam sekitar untuk dunia.
- Ibu memang lega skrg sbb sampah2 dalam umah ibu hanyalah sampah2 biasa. No more sampah dari 'dispo diapers'. Kdg2 sehari pun dah bau busuk tp skrg xlagi....amat selesa....(^_^).

2. 'Montot' Anith dah tak dijangkiti ruam lg.
- Lg ibu suka sbb ibu tau anak ibu selesa....:)

3. Jimat!!
- Memang jimat!! Memang pada mula2 start pakai ibu agak banyak hbskan duit beli CD tp skrg dah xlagi....tiap2 bula dah x beli dispo diapers dah....hehehe. Lgpun CD ni tahan selama 3-4 tahun, so dah xyah shopping banyak2 dah...hehehe.


4. Anith dah pandai berdikari.
- Betul!! Bila CD dah penuh, Anith akan ajak ibu ke toilet untuk cuci 'montot' dia & kdg2 dia hanya pee dalam toilet tp x dalam CD. Perkembangan +ve untuk potty training.

5. Excercise!!!
-Ye exercise!! Kadang2 je ibu basuh pakai mesin basuh. Skrg ibu lebih suka basuh tangan tetapi keringkan ngan mesin basuh. So, dalam masa yang sama ibu leh exercise...(^_^).

Itu lah 5 kebaikan dan ibu percaya ada lagi kebaikan penggunaan CD ni.
So............Goooooooooooooo.....Greennnnnnnn!!!!


2 comments:

  1. salam..faheem mula berdiaper usia 25 hari...skg faheem dah hampir 7 bulan..duit tabung hasil tak pakai dispo..dah hampir cecah rm1k...

    p/s setiap kali tukar CD faheem..cikmin letak 50sen...heheheh.

    ReplyDelete
  2. Faheem..

    Ye ke?? Kakak Anith baru je 4 bulan ber CD. Wah bestnyer faheem dah ade duit tabung sendiri...(^_^).

    p/s: Cik Min, Marsha pun nak simpan duit tabung cm Cik Min la kat Anith...baru lg nampak kan???...(^_^)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...