Loading...

Thursday, June 24, 2010

Akhirnya....sudah selesaikan bhgn yg penting untuk kesihatan ~~PAP SMEAR~~


Alhamdulillah....akhirnya ibu dapat buat jgk PAP SMEAR.
Asyik tertangguh je nak buat dr bulan lps lg.
Before buat tu cuak gak sbb takut sakit.
Sebab bila tny member2 ibu..ade yang ckp sakit, ade yang x.
Depends pada nurse yang buat...hehehe.
Alhamdulillah nurse yang buat proses ni ok...so xsakit.
Xlama pun buat..........5 minit pun xsmpi..hehe.
Lps ni next year nak buat lg dah ok sbb dah ade pengalaman...hehehe.
Oh ya, penting ke PAP SMEAR??
PAP SMEAR ni memang penting untuk wanita2 yang dah berkahwin.
Test ni adalah untuk mengesan kemunculan KANSER SERVIKS.
KANSER SERVIKS adalah penyakit ke2 bahaya selepas BREAST CANCER.
So skrg ibu kene tggu result je la.
Harap semua ok....Doakan ye kwn2...(^_^).
So kwn2 yang dah kawen & belum buat test ni baik buat cepat2 tau.
Mencegah lebih baik dari merawat....(^_^)


8 comments:

  1. kak...kene bayar tak? akak buat kat mane? kalo molie pegi buat ok tak??

    ReplyDelete
  2. Molie,

    Akak buat kat klinik kerajaan je molie..FOC..hehe.
    Bleh molie...untuk wanita yg dah berkahwin...buat cepat2 molie...untuk kesihatan..:)

    ReplyDelete
  3. harap2 keputusan yg baik2 je hehehe... nur pun dh buat .. kt private rm60 jer

    ReplyDelete
  4. takut bila dengar pasal kanser niekan....keputusannyer bila dapat...

    ReplyDelete
  5. Nur...

    Harap cmtu la...hehe. Nur punya dah kuar result lum? Harap kite same2 dpt result baik..amin.

    ReplyDelete
  6. Zai...

    Tu la...meremang bulu roma bila teringat pasal kanser ni. Result dia lame gak, mybe 3-4 bulan sbb dorang anta sampel ke HUKM @ HKL...yang tu xpasti td. Tp bila kuar result nt dorang akan call kita. HArap ok semua....amin.

    ReplyDelete
  7. doakn yg baik2 je utk akak=)

    ReplyDelete
  8. Delour...

    TQ doakan akak...:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...