Loading...

Tuesday, May 4, 2010

Sabah Part IV..Tip Of Borneo, Kudat.


Ari ke 4 berada di Sabah adalah hari yg paling mencabar bg abah, ibu & Anith.
Nak tau kenape?? Sbb kami decided ke Tip Of Borneo...3 jam dr KK.
Fulamak...mmg mencabar jiwa & raga.............hehehe.
Kira...6 jam pegi & balik shj di ats jalan.
Kami bertolak kul 8.45 am tanpa bfast...mau bfast tgh jalan ckp abah.
Jd OTW ke Kudat, ibu beli 7 bgkus nasi lemak...hehehe..melampau kan...huhuhu.
Perjalanan yg agak jauh mmg mencabar jiwa...panas & jalan yg agak rosak di satu2 tempat tertentu agak mengganggu konsentrasi kami ke sana...namun kami tekad nak smpai jgk..:)
Dalam perjalanan, kami melalui sipi2 je Kota Belud & Kota Marudu.
Tp kami melalui Sikuati....rumah2 suku Kaum Rungus ni kecik2 comei je..
Kami sampai ke Pekan Kudat sharp jam 12 tghr...trus kami "BRUNCH" dgn ns lemak.

# Lepak2 kat Pekan Kudat

Agak lama gak kami lepak smbil ilang kan penat pastu kami gerak ke Tip of Borneo.
Wah...jalan ke sana lg mencabar...xde hanya separuh tar yg lain jalan berbatu je.
Alang2 dah sampai...kami redah je...hehehe.
Bila sampai mmg kagum tgk keindahan Tip Of Borneo....Masyaallah...indahnya ciptaan-NYA.
2 jam kami lepak2 kat sana sambil bergambar kenangan.

# Kat "Tip Of Borneo"

Anith plak seronok main..hehehehe.
Rasa puas hati dapat jejakkan kaki ke sana.....bila lg nak dtg dah xtau.
Kul 3 kami gerak balik...dlm perjalanan balik kami singgah ke tempat buat Manik & Gong.
Lps tu kami singgah jalan2 kat Kota Belud...masuk ke pasar...hehehe.

# Singgah menyinggah...hehehe

Lps tu kami trus gerak balik...selamat smpai hotel kul 7.30 malam.
Balik kami rehat, mandi & solat pastu trus kuar ke Pasar Malam Jln Sentosa lg skali.
Nak beli 1 pair t-shirt untuk abah, ibu & Anith....:)
Pastu makan n balik hotel.
Kul 10 mlm, abah kuar g anta keta ngan kwn.
Ibu....dah lembik sbb letih...Anith pun sm....hehehehe...
Tggu abah balik....tido...hehehe.

Esok hari adalah hari last kami berada di bumi Sabah kerana kami akan naik "Belon" kul 5 pm.
Pg2 Abah, Ibu & Anith keluar ke Pasar Philippine beli ikan masin, udang, ikan bilis & seangkatan dgnnya. Xlupa juga ibu beli souvenir2 tambahan.....hehehe.
Kami balik ke hotel & kemas2 brg.
Kul 12 kami checkout & kul 2 kwn ibu dtg amik kat hotel sbb kwn ibu nak anta kami ke airport.
Before that, kami singgah makan kat Tanjung Aru then trus ke Airport.
Kul 5 kami naik 'belon' & selamat sampai Penang kul 8 mlm.
Indahnya pengalaman bercuti di Sabah...best sgt2!!!
~~~Abah, nt kita g sana lg ye...hehehe~~~

P/S: Thanks a lot to kwn ibu, Mas Linda & Fikry.....xlupa juga kepada kwn abah, Firdaus & Nazirah sbb sudi luangkan masa bersama abah, ibu & anith....TQ!!!



1 comment:

  1. kenapa beli sampai 7 bungkus nasi lemak? uuuu..berlemaknye, kuikuikui! sama tak rasa dia ngan yg kat semenanjung ni? ^^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...