Loading...

Tuesday, May 4, 2010

Sabah Part III..... Mount Kinabalu

Uishhh...xhabis2 lg Sabah punyer cerita ni....hehehe.
Harap kwn2 x boring...huhuhu..
Ok la kita masuk Part III plak...hehehe.
Kali ni kami decided nak ke Mount Kinabalu....tp x naik puncak pun..hehe.
Pg2 kul 7.30 kami dah gerak dr hotel....kali ni kami sewa kete...abah drive..hehe.
Alhamdulillah, perjalanan memakan masa 2 jam & kami selamat smpai di Kinabalu Park kul 9.30 am............(^_^)
Sampai sn kami trus drive masuk n berhenti jap kat tempat rehat untuk bfast ms lemak sambil menghirup udara segar & sejuk di kaki Mount Kinabalu kat Kundasang.
Nasi Lemak yg dibeli ms dlm perjalanan...hehehehe..
Selepas kenyang n puas hati, kami drive ikut jalan yg perlu dilalui....bestnyer tgk pokok2.
Teringat ms study dulu.....rindu.....(^_^).
Kami drive smpi ke kwsn org yg nak hiking naik Mount Kinabalu je pastu turun balik..hehe.
Lama gak kami kat sn sebab sejuk & udara segar...hehehe.Pastu kami decided nak ke Poring Hot Spring kat Ranau.
Nak bawa Anith mandi Air Panas.....hehehe.
Kami sampai ke Poring Hot Spring jam 12 tghr........mak aii...panas....huhuhu.
Tanpa buang masa, kami trus ke kolam mandi terbuka..hehe.
Kami xmandi, just remdam2 kaki je........Anith je mandi..........hehehe.
Lama jgk kami lepak kat Poring Hot Spring tu...hehehe.
Dah puas mandi & remdam kaki, kami ke Sabah Tea Plantation dekat Ranau jgk.
Tp jauh gak la dr Poring Hot Spring....huhuhu.

Kami singgah sekejap je then trus ke Pekan Kundasang...nak beli strawberry untuk Anith.
Lps membeli strawberry & sedikit kerepek untuk dimakan dlm keta, kami bertolak balik.
Kami selamat smpai hotel kul 6 ptg.
Kami rehat, then mlm after isya' dlm kul 7.30 pm kami ke Pasar Malam Jln Sentosa.
Knp??? Nak cari souvenir untuk kami & juga family...(^_^)
Before that kami menjamu selera dgn hidangan lazat Sabah....Nasi Grg Lalap...sedap...hehehe.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...