Loading...

Tuesday, May 4, 2010

Sabah Part II....Day 2

Adeh..mengalahkan org politik ibu ni... Xnyempat2 nak update blog....huhuhu.
Sabah punya part belum abis lagi da.....nmpak gaya banyak entry yg ibu hutang ni...hehe. Penangan berjalan xberenti la ni.....hehehehe.
Sbnrnya, ibu sekeluarga baru balik dr melancong kat Langkawi.
Penat pun belum ilang lg ni...hehehe...biasa la ikut rombongan...penat sket tp best...(^_^).
Ok la....hold dulu langkawi punyer crita....go on with Sabah ek....part II punya..hehe.


On 2nd day, Abah & Ibu decided nak Island Hoping so xyah sewa kete lg..hehe.
So, pg2 kul 9.30 am kami berjalan kaki dr Cititel Express Hotel ke Jesselton Point.
Jesselton Point adalah jeti tempat kami nak naik bot ke pulau2 nt.
Dekat 1/2 jam gak kami jalan....penat.....tp akhirnya smpai sharp kul 10 am.
Kami trus ke kaunter & tanya harga untuk ke Pulau....so, kami dapat RM33/person.
Pakej....g 2 pulau....iaitu Pulau Manukan & Pulau Sapi...xsabar nak gerak..hehehe.
Kul 10.30 kami di arahkan naik bot untuk bertolak ke Pulau Manukan dulu.
Wah..xpernah2 naik bot....1st time ni....best!!!...nasib le x mabuk laut...hahaha.
Anith pun nampak syok naik bot....hehehe.
Sronok tgk laut di Sabah ni sbb airnya biru.....cantik sgt!!Kat semenanjung ssh nak jumpe dah.....huhuhuhu.
Dalam 10 minit kami smpai ke Pulau Manukan.....memula smpai...mak aii...lawanye tempat. Dalam air nmpak ikan2 pelbagai jenis berenang bebas ke sana ke sini...# Kami....

Anith bukan main sronok.....asyik sebut 'ish'...'ish'...singkatan pada "Fish"...hehehe.
'F' xbunyi lagi......huhuhu. Kami bergambar kat Jeti then kami trus ke pantai....Anith nmpak sgt teruja...(^_^).
Ibu lpskan Anith berjalan atas pasir pantai then dia trus meluru ke gigi air pantai.
So terpaksa la ibu melayan puteri kesayangan ibu..bwk la mengharung air pantai.

# Before mandi....

Lps tu ibu tukarkan Anith pakai baju mandi then lpskan Anith mandi pantai.

# Gelagat Anith semasa mandi


Bukan main sronok si kecik tomei tu....xnak naik...huhuhu.
Lps Anith mandi, kul 11.30 kami bersiap2 untuk lpk2 kat jeti smbil tggu bot.
Bot nak bwk kami ke Pulau Sapi plak.....hehehe.
Kul 12 kami naik bot ke Pulau Sapi....atas bot, Anith dah lena...letih agaknye..hehe.
5 minit je atas bot....kami smpai ke Pulau Sapi...Pulau ni antara Pulau yg terkecil. Memandangkan Anith dah dibuai mimpi..kami decided nak lepak2 je kat meja.
Dalam 15 minit, Anith bgn.....tp kat sni Anith dah xmandi...just main2 je. Kul 1.30 kami siap ke jeti tggu bot smbil lepak2 tgk fish...hehehehe. Kul 2 kami gerak balik ke jeti......lunch n balik hotel... Penat tp best!!!...(^_^)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...