Loading...

Monday, May 24, 2010

Interview DPLI

# Credit to en google...:)

Sori.................
Sbb ibu xberkesempatan langsung nak hapdet blog smlm.
Sbb ibu kalut ready nak ke interview pagi smlm...ready???..wondering.....hehe.
Balik dr interview trus pengsan sbb xcukup tido...hehehe.
Interview smlm? Alhamdulillah ok & ibu rasa lega sgt sbb dah lps....(^_^)
-
-
-
Mcmana interview semalam???
Interview dia just simple je mcm interview2 keje yang lain.
Interview semalam start kul 9 am & panel 2 orang (dua2 wanita)
Semalam xramai sgt, kira untuk 1 bilik calon 3 orang je....ibu calon ke-2.
Sempat relax kejap jek....hehehe.

Sebelum duduk di atas kerusi keramat, ibu kene test ujian mata dulu.
Lps ujian mata baru start sesi interview....

Apa yang di tanya???
Antara soalan pertama yang panel tanya ibu...
*Nama kamu??
*Course yang di apply??
*Graduate course apa & dari mana?
*Apa kaitan Sc Pertanian dengan Sc Perhutanan?

After ibu dah jwb semua soklan pertama @ soalan 'warming up' ibu diberi peluang untuk memperkenalkan diri.
Setelah selesai memperkenalkan diri, panel temuduga tanya kenapa ibu berminat untuk menceburi bidang perguruan?
Siapa yang mendorong ibu?
Pastu soklan dalam BI (Why should we hire you??) **ibu gagap sket kat sni sbb nervous sgt.
-
-
-
Kemudian, soklan cepumas orang dah berkawen....hehehe.
* Sanggupkah tinggal suami & anak jika di hantar ke Sabah & Sarawak?
* Awak mengandung ke skrg?

Ibu dok tggu2 bila la panel ni nak suh ibu 'micro teaching' sbb ikut pengalaman ade yamg kene 'micro teaching'.
Tp after jwb semua soklan dari panel temuduga, ibu di tny ada apa2 soklan x dr ibu untuk dorang?
Lps tu sesi kami tamat..
Simple kan?? Ibu bersyukur sgt kepada-NYA sbb permudahkan urusan ibu ari ni.
Lega sgt2!! Lps ni tggu result je la dpt ke x?
Ibu x mengharap sgt...kalau dapat, alhamdulillah. Kalau xdapat, ibu akan cuba lg taun depan..:).
Doakan ibu ye kwn......(^_^).
-
-
-
-
Lps makan tengahari, kami trus bersiap2 balik ke Pengkalan Hulu.
Rush balik sbb Abah ade meeting kat PLKN Terkok pg ni.
Kul 9++ kami selamat sampai umah...alhamdulillah....(^_^)





3 comments:

  1. alhamdulillah..InsyaAllah kak!

    ReplyDelete
  2. Zai...
    Thanks......:)

    Mollie..
    Doakan akak tau....:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...