Loading...

Sunday, May 16, 2010

Doakan ibu ye...(^_^)


# Gambar pinjam ngan en google..hehe


Kwn2...ibu sbnrnya tgh takut ni....
Next week ade interview...ibu xde pengalaman interview bahagian pendidikan ni.
Kalau kwn2 yg terbaca ada pengalaman interview bhgn pendidikan ni.
Leh sharekan pengalaman x dgn ibu??
-
-
-
-
-
-
-
-
-

TAKUT ni!!!
Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

3 comments:

  1. mula2 amalkan la apa2 ayat penenang hati dan jiwa supaya dpt jwb ngan konfiden. betul atau salah tu nombor dua. janji mesti KONFIDEN!

    pastu kena baca la semua perkara berkaitan pendidikan negara kita ni. baca isu semasa kat suratkhabar berkaitan masalah pelajar dan pendidikan. dasar2 pendidikan dan bidang tugas guru tu kena hafal. nama menteri sket2.

    pastu reka mcm2 situasi antara guru-murid, guru-guru, guru-sekolah, then buat penyelesaian. mana tau kalau ditanye, ada idea nk tackle problem kat sekolah mcm mana.

    practice ckp omputih giler2, sbb dpt point byk. kdg2 tukang tanya ckp melayu tp dia suruh kita ckp omputih. lanyak je, janji KONFIDEN!

    pakaian mesti kemas bergosok, kalau rajin nk pakai blazer pakai le, kasut itam b'tutup, jgn pakai yg merelit-relit.

    kalau ditanye boleh ke dihantar ke pedalaman, kata dgn konfiden BOLEH. tu aje dah leh score point byk :)

    masa nak masuk bilik interview tu, bagi salam terang2 dan penuh semangat. kenalkan diri, kuat sket masa ckp nama tu. senyum aje, jgn masam2 walopun takut. duduk tegak kaki rapat, nampak KONFIDEN :D prepare jwpn "kenapa nk jd cikgu"?

    nnti akan ada ramai calon lain. buat baik dgn beberapa yg terdekat. masa diorg abes turn interview leh la tanya apa jwpn diorg. heheh! kalau ada session interview ramai2, jwpn mesti outstanding, lain dr yg lain tapi jgn conquer. nnti tukang tanya menyampah.

    last sekali ucap terima kasih sebelum keluar dan salam dgn tukang tanya pompuan. kalau berani la..hahaha!

    GOOD LUCK!!

    ReplyDelete
  2. zai daoakan semoga marsha dpt menjawab ngan tenang...fokus...n yang lain tu berserah pada Allah...

    ReplyDelete
  3. Lynn...
    TQ!! Tips2 ni banyak membantu marsha nt. Marsha akan buat yg terbaik!!!..:. Hope murah rezeki kali ni..amin.

    Zai..
    TQ Zai...doakan marsha ye. Dah lama tggu ni. Harap ni la peluang untuk marsha..amin.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...