Loading...

Wednesday, April 7, 2010

Mama Patch Cloth Pad Review


Best sgt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Breathable.............& Comfortable!!!

Itu yg mampu ibu nyatakan setelah 1st experience menggunakan Cloth Pad ni.
Mmg berpuas hati sbb bila di compare kan pakai Dispo Pad dgn Cloth Pad, Cloth Pad teramat jauh selesa...dah xde rasa kegatalan & rasa basah bila time heavy....(^_^).
Cloth Pad yg pertama ibu guna adalah dari Mama Patch.
Dah lama gak ibu mengusha Cloth Pad ni. Tp information dari kwn ibu, Liza telah membuka hati ibu untuk bersedia try Cloth Pad.
Kebetulan, Mama Patch tgh sale 28%...so, ape lagi trus ibu grab...hehehe.
Buat masa ni ibu hanya try yg Flannel sbb yg Fleece belum sampai.
Jd, ibu review yg flannel dulu ok.....(^_^).
Ibu telah guna Regular Pad & Night Pad.
1st time pakai...mmg rasa selesa sbb kulit ibu berhubung terus dengan cloth.
Jd tiada langsung mslh kegatalan seperti ibu pakai Dispo Pad.

Ok, ni la review ttg Mama Patch Cloth Pad:

1) Senang digunakan: Snap button yg kemas & senang di snapkan di panties ibu. Xmudah tertanggal walaupun ibu lasak kesana, kemari.
2) Selesa: Dapat rasa yg kulit boleh breath dengan baik. Dah xde gatal2 seperti pakai Dispo Pad. Tidak berpeluh lg...mmg betul2 selesa.
3) Senang di basuh: Ya...Cloth Pad ni senang di basuh & kesan senang hilang dengan hanya rub gently antara fabrik dgn fabrik. Cuma flannel ni agak berbulu sket2 tp ok..(^_^).
4) Tidak Bocor: Dengan shape yg elok2 sesuai dgn ibu, kebocoran mmg zero. Tambahan lagi Cloth Pad ni di cover dengan PUL di bhgn bwh. So mmg xde mslh bocor.
5) Corak & Kaler yg cantik: Ini tentulah...hehehe. Bila kaler & corak2 yg cantik, lg la ibu rasa nak tambah lg...hehehe. No regret!!!

Now, ibu dlm proses mengumpul Cloth Pad selain mengumpul Cloth Diapers untuk Anith.
Ibu sudah sedikit sedikit nak bertukar kepada penggunaan item yg berasaskan Cloth.
Jom kwn2 join ibu....dlm ms yg sama kita bleh elakkan punca kepada kanser & juga dapat kurangkan sampah di bumi tersayang. Nantikan review part 2 untuk fleece plak ye.

P/S: Liza, Kak Long & Lynn.....this my review. Sori agak lama menunggu...hehehe.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...