Monday, December 28, 2009

Makan-makan...

26/12/09.....
Dengan rezeki yg dikurniakan NYA...
Abah n ibu bercadang buat makan2 kat umah.
Majlis kecik2 je...ajak jiran2 n kwn2 serta sedara mara.
Menu just mihun goreng, agar2, gula2, sumi & my handmade cupcakes.
Lgpun kami mmg xpernah wat mkn2 lg kat cni....wat kesyukuran untuk anith.
Alhamdulillah...ramai jugak yg dtg. Ramai jugak yg xdapat dtg sbb balik kg.
Almaklum lah cuti lama...hehehehe
Masa tu baru la kami ramah berbual sedangkan jrg bertegur sapa sbb masing2 jarang kuar umh...
Best sgt rasa....tp gambar xamik plak....huhuhu
Gambar cupcakes je yg ada....(^_^)
K la, kat bwh gambar cupcake untuk anith...


# Special untuk anak ibu....mmuuuaaahhh..


28/12/09


Hari pertama Abah & Ibu rasmikan STREAMYX..
Best sbb laju sgt2....puas ati....
(^_____________^)

Monday, December 21, 2009

Minggu Membeli Perabot..

Salam...
Entry ni nak cerita ttg perabot plak...

Hr Sabtu lps, kami bertiga kuar ke pekan Kroh sbb nak cari almari dapur, rak buku kecik & almari pakaian anith.
Bila dah smpai kedai abah berkenan rak buku yg besar..bleh letak brg2 banyak sket..hehehe.
So kami beli 3 brg yg mmg amat kami perlukan untuk rumah.
Kalu x xtau brg nak simpan mana??

Hari ahad kami keluar ke pekan Baling plak sbb nak usha meja makan dgn sofa.
Kedai mula2 kami singgah brg dah ok cuma agak mahal.
So kami ke kedai lg 1, selepas negotiation between abah n tokey kedai kami beli sofa L-shape dengan meja makan untuk 4 org....percuma meja kopi dgn rak kasut.
Berbaloi kan???..hehehe

Alhamdulillah...skrg kelengkapan umah dah lengkap.
Org dtg umah dah xde duduk atas lantai dah...dah ade sofa...xpe asal ade.
Kami just beli yg kecik2 dulu sbb kami xkan stay lama kat cni...mybe...hehehe.
Tp amat happy sbb brg2 umah dah lengkap.
Gambar nt akan diupload ye....

p/s: Abg...thanks syg sbb belikan perabot untuk umah kita...syg abg...mmuuahhhh...

Streamyx, Oven n Mixer..

Salam..
Hi frens...dah lama 'ibu' x upload blog...Opps....ibu??
Em cm nak bahasakan diri sbg ibu dalam ni..bleh kan??..hehehe

Nak cerita ttg streamyx untuk entry kali ni...
Actly...skrg ni ibu masih guna celcom bband...tp xpuas hati sbb kat cni just support GPRS jek.
So...abah cdgkan untuk pakai STREAMYX..so ibu dengan pantas angguk tanda setuju...hehe.
Nak dijadikan cerita, rabu lps ibu, abah n anith ke Sg Petani.
Tujuan utama....daftar Streamyx....(^_^)
After daftar kami trus jenjalan then ke kedai elektrik untuk 'usha' oven n mixer.
Banyak kedai jgk pegi tp xde oven yg di aim'n....( Oven yg bleh panggang ayam trus)
So last kami ke kedai elektrik dekat Village Mall...
Alhamdulillah...jumpa apa yg dicari n trus beli....
Hati ini gembira x terkata sbb hubby yg belikan...syg abg....(^_^)
Nt bleh la ibu buat cupcake dengan adanya pembantu baru ni..
Suka sgt.....(^_______^)
Kat bwh ni gambar pembantu-pembantu baru ibu tu....:)

# Ade oven mesti ade mixer..hehehe


# Oven ni bleh panggang ayam skali...cdgn abah..(^_^)

Tuesday, December 15, 2009

Layan Gambar Latest Anith

Salam
Jom layan gambar2 terbaru Anith...
Let check it out....hehehehe



# Menung ape tu syg??

# Knp ibu ni???


# Ibu n Anith at WENDY'S


#Abah n Anith kat WENDY'S jgk..hehe


# Nak fries???


# Makan fries ngan abah

# Sronok main


# Weeee.........

#@ Mc Donald Genting Sempah


# Baca buku...heheheh

Monday, December 14, 2009

Kelam Kabut...

Salam...
Hi frens....moga kalian semua sihat disamping keluarga tersyg..
Actually I'm already at my house....at Pengkalan Hulu.
Rasa cm kelam kabut sket sbb banyak keje rumah yg nak kena setel.
Tp its ok...insyaallah I can handle it...cuma rasa kelam kabut sket.
Memandangkan anith pun dah pandai jalan n 'mengemas', so aku kene design ruang tamu cara lain plak...
Nampak gaya...brg kat bwh semua kene letak ats...bwh kene clear...hehehe.
Kalu x nt dia tanpa disuruh tlg 'kemas'...huhuhu
Ari ni lunch just msk simple jek sbb anith merengek bila aku ke dapur.
So, just dapat gr ayam kunyit n ikan masak kicap.
Tp sronok tgk hubby makan bertambah2....lama dah hubby xmakan mskan aku...huhuhu
So skrg aku dah jadi org Pengkalan hulu balik...
Bahagia rasa bila bersama hubby n anak di sisi...
To abg n anith....Ibu love both of u sooo...much....
Daaa....salam..

Friday, December 11, 2009

IOI Mall


Salam....hi frens...
Harap semua sihat disamping yg tersayang

Entry ni saje nak bercerita ttg smlm.
Smlm aku ajak hubby ke BAKE WITH YEN sbb nak bli brg2 nak wat cupcakes.
Terutamanya krimwell...sbb kat tmpat aku konfom xde.
So after hubby balik dr progaram aku ajak hubby teman g sn.
Wahhh...mmg rambang mata la bila kat sn.
Rasa cm semua nak bli...tp sabar2....hehehe
Aku bli yg mana perlu jek....
After ke BAKE WITH YEN...kami ke IOI Mall.
Baru 1st time sampai...hehehehe
Kat sn kami just jenjalan then bli jajan untuk stok kudapan..hehehehe
Pastu kami makan WENDY'S....dah lama abg nak mkn.
Akhirnya dapat gak sbb ssh nak jumpa....makanannye sedap...nyummmyyy!!!
After mkn kami trus balik rehat kat hotel sbb hubby xberapa sihat.
Tp best dapat g jenjalan smlm....(^_^)


Thursday, December 10, 2009

Biz....biz.....cupcakes

Salam...
Hai kwn2....sori sbb dah lame xupdate blog since last week.
Actually aku busy sket ngan workshop then balik kg.
Xsempat nak update..huhuhu
Skrg ni aku already kat Shah Alam.
Teman hubbyku kursus kat cni...kebetulan dia dapat blik sorg so bleh la ikut..hehehe
Ari ni hubby ade praktikal kat KLIA.
So, aku n anith lepak2 je la kat hotel.
Kpd kwn2 yg setia membaca blog ni...nak bgtau I had create new blog.
Untuk bisnes online....bisnes cupcake....its my passion now...hehehe
So, kalu kwn2 dr Perak khususnya bleh la nak order.
Insyaallah.....semua akan di baking n decorate dengan baik.
So...view at my cupcakes blog....

http://marshacupcakes.blogspot.com


Harap kwn2 sudi menjenguk blog baru ni....
See ya....salam..(^_^)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...