Tuesday, September 29, 2009

Salam Syawal..(^_^)

Salam....
Hai frens....waaa...dah over one week aku x update..
Biasa la dah balik kg...bz memanjang..hehe
Mcmn 1 Syawal? Mesti meriah kan?
Sama la cam aku sbb 1st time beraya ngan hubby n my little princess.
Amat happening...(^_^)
Em banyak sgt entry nak diupdate nt..
Tp slow2...sbb banyak yg nak diceritakan..hehehe.
Entry ni aku ceritakan before raya iaitu perjalanan balik kg...
Kami bertolak dari HUKM hari Jumaat 18/09/09..after amik sis piqah around kul 2
Alhamdulillah perjalanan amat lancar
Sampai Jengka around kul 5 ptg
Punyala aku suruh abg bwk dvd player
Kononnya kalu jem truk leh la aku layan crita kat dvd tp xsempat nak guna pun..hehe
Berbuka puasa ngan my parents, siblings, grandparents n my uncle..
So, esoknya 19/09/09 hari sabtu petang aku, abg, anith n my family balik ke Padang Piol
Umah Tok Wan belah abahku...Raya pertama kat Padang Piol
Kat umah Tok Wan dah ramai balik..
Adik2 abah semua dah ada
Sronok betul Tok Wan sbb semua balik except Mak Su.
After pengunguman raya kami main mercun n bunga api
Then makan sate...nyum..nyum....sedappppppppp.....
Mlm tu my aunt siap2 prepare makanan untuk raya esoknya
Mee sup, meehon sup, laksa n ketupat
My cousin plak main mercun ramai2..hehehe
Gambar aku xsempat nak 'snap'..
So...sambung next entry....1st Syawal..





# Before ke Padang Piol


# Takut dah anith...


# Snap sblm ke umah Tok Wan

Thursday, September 17, 2009

~~ Mood Raye~~

Salam.........
Em malas nyer ari ni nak key in data
Xder mood lgsung...huhu
Mood raye dah menjelang...hehehe
Boring plak ari ni sbb mmber2 lab xnampak btg idung pun
Dah cuti agaknye...boring tul dok sorg2 ni..huhuhu
Anith dah 2 minggu xikut aku ke lab sbb mak tam tlg jagakan
So xdela anith penat ari2 ikut ibukan..kan syg???
Tp ibu plak boring bila anak ibu xikut..huhu
Ari ni hubby dtg dari Pengkalan Hulu..
Insyaallah kul 3 ptg nt hubby sampai..xsabarnye...hehehe
Smlm hubby ade anta sms yg bertaip....
" Selamat berbuka syg. Hrp ni last abg x berbuka dgn ayg. Nt taun depan berbuka penuh dgn abg tau"...begitula ayat2 sms dr hubby ku..
Sedih je aku after baca sms tu...
Dah 2 kali puasa kami berjauhan & harap taun depan kami dapat berpuasa n berbuka penauh sama2...
Insyaallah...amin...
Esok ptg insyaallah kami akan bertolak balik Jengka 5, Pahang.
Xtau la mcmn perjalanan sok...rasanya makan jem ngan roti gak...hehehe
Konfem ramai yg balik sok....huhuhu
Xsabar nak raye....sbb taun ni 1st time raya bersama hubby n Anith tersayang !!!
Tema kaler baju taun ni kaler biru.........(^_^)
Harap raye ni lagi seronok dari taun2 sebelumnya...
Xsabar nak tggu 1 SYAWAL.....(^_^)
Mybe after raya plak aku updated blog ye sbb masa raye konfem xsempat..hehehe
K la, to all my muslim frens...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN

Dari kami sekeluarga....(^_^)
Daa...............salam...

Sunday, September 13, 2009

~~ALMOND LONDON for lovely hubby..(^_^)~~

Salam frens....
Sori sbb agak lama gak x mengupdatekan blog ni..
Em masa amat x mengizinkan tp aku tetap akan update walaupun agak lambat..
Ni story pasal kuih kegemaran hubbyku...almond london..
Hubby raye ni dia dah bgtau awal2 yg dia nak makan handmade aku
So aku wat demi hubby tercinta...cheewaahhhh....hehehe
Smlm aku berkesempatan membuat kuih ni sbb weekdays agak penat
Weekend adalah masa yg sesuai
Dengan resepi yg bertahun2 ade dalam kepalaku ni aku bancuh adunan n siapkan
Nasib baik mak tam tolong...cepat sket siap...TQ mak tam!!!...(^_^)
Anith pun anak2 mak tam...akil n achik tlg jagakan
So, smooth plan untuk siapkan almond london ni...hehe
So dibawah ni adalah gambar hasilnya...
Harap abg puas ati dengan rasanya...(^_^)
Ari ni insyaallah 1 adunan lagi..hehehe



# Dapat 2 balang


# Inilah rupanya...ALMOND LONDON

Tuesday, September 8, 2009

~~~Key In Data Mode~~~

Salam frens........
Em ari ni start balik key data mode..

Malasnyer rasa....Anith plak xikut sama ari ni...
sunyi...huhuhu
Td g bank jap bank in duit dalam ASB...
duit spare yuran sem dpn..
Ari rasa cam malas sgt tp aku still wat keje cuma lambat2 je la

Pikir2 balik sempat x siap ni..huhuhu

Dah la lecturer tambah keje lg...tensen nyer....

Tetiba rindu kat Anith...

Lg 1/2 jam baru leh balik jumpa anak ksygan ibu...

K la...see u...daaaaaa
Salam...



# Wajah cumel anak ibu....





Monday, September 7, 2009

Hubby away..Goin' back to kroh again...

Salam frens....
Em malam ni aku berbuka tanpa hubby disisi..
Kemanakah hubby ku????
Abg skrg ni th OTW balik ke Kroh...esok abg keja..
So tggl lah aku n Anith...11 days till we meet up again...sedey...huhuhu
Buka puasa mlm ni pun xbest sbb abg xde...
Sahur esok xtau la mcmn...huhuhu
Em td tghr kami ke Bangi g servis kete
After that kami ke ECONSAVE ALAM DAMAI
Cari bahan2 buat ALMOND LONDON.

Abg nak mkn kuih yg aku buat sendiri..
So lps bli barang kami balik n rehat
Kul 4 aku g anta abg kat TASEK..sbb pemandu abg dah tggu kat sn..
Abg away again...xsabar nak tggu 11 hari lagi nak jumpa abg...
Cepat la masa berlalu!!!!!!!!!!!
MISS U SYG.....

Shoppin..shoppin....

Salam frens....
Sori la sbb dah lama gak xupdate...
Tenet 3,4 ari ni prob sket...slow sgt2...xtau ape masalah...huhuhu

Back to the story....
This week my hubby naik KL sbb isnin cuti NUZUL QURAN
So we planned nak shopping baju raya for our parents and siblings..yg mana xkeje lg jek..:)
Abg sampai Jumaat petang..so Sabtu pg kami ke NILAI 3..
Shopping baju kurung for my mother in law n me of course n tudung then trus ke SOGO..
Sampai SOGO..mak aiii....ramai giler org....
Sampai berlaga bahu ramainya.....
Kat SOGO dapat bli baju untuk abah, ma, tok ayah n tok mek
Then trus balik ke Mines....Kat sn bli kasut for adik n me..
Malam tu kami breakfasting kat luar ber4...included mysis..piqah...
Menu...Siakap 3 rasa, Daging blackpepper, Tom yam putih n Kailan ikan masin..beshhhh...(^_^)
Then smlm....Ahad....Kami ke JUSCO Cheras Selatan..
Shopping baju abg plak....
Skali sampai 3 helai....dah kate SALE..alang2 bli je la..hehehe
Yg penting dapat cari baju keler pink yg di cari2....(^_^)
Smlm kami berbuka kat umah jek...
Ari ni plak..ISNIN....Plan nak g servis kete...
Insyaallah pg ni....so stakat ni dulu ek...
Cont...nt..daaa....salam...

p/s: Gambar xde ye kwn2 sbb xbwk kamera time tu...huhuhu

Friday, September 4, 2009

Continue Story...

Salam frens....
Dah hampir dua minggu kita berpuasa kan?
Kejap je rasa....
Kat cni aku nak cont story masa balik Kelantan..
Kat kelantan aku g shopping atas PASAR BESAR SITI KHADIJAH
Xmain la shopping complex balik kelantan
KL pun banyak..sama jek...hehehe
Kat Pasar kami cari sampin yg Pak Tam kirim then abg bli baju batik 2 helai
Pastu bli serunding then balik..
Ptg tu kami berbuka dgn NASI BERIANI LAILA..sedap...
Esoknya after sahur, kami trus ke airport sbb nak balik KL dah
Tiket kul 6.20 am...cian anith kene bgn awal....huhuhu
Kul 6.20 tepat kami bertolak...Goodbye Kelantan......
Selamat sampai KLIA kul 7.10 am
Sronok dapat balik kelantan jugak akhirnya wpun masa yg suntuk
Ok...daaaaa......salam....

# Anith atas kete kat KLIA


# My Family


# Anith n Tok Ma


# Kat Pasar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...