Sunday, August 30, 2009

@ Kelantan...(^_^)

Salam frens...
Jam menunjukkan dah nak dekat berbuka tp aku sempat gak nak update..hehehe
Now I'm at Kelantan...dah lama aku xbalik kelantan sbb x punya masa nak balik
Alang2 cuti MERDEKA so kami suami isteri decide nak balik walaupun masa amat singkat
Kami depart form KL kul 6.30 ptg smlm and boarding kul 7.30 malam smlm
Em pengalaman 1st time naik flight amat kelakar..hehehehe
Tp alhamdulillah aku x mabuk udara tp anith mabuk..huhu
Balik umah baru muntah..huhuhu
Cian Anith...but now she's ok..(^_^)
Kla kat bwh aku upload kan gambar ms kat Airport smlm



# Anak ibu nak meng'aktif'kan diri


# Masa kat balai berlepas


# Tgh tgk aeroplane..


# Ibu sempat posing..


# Abg n Anith


# With my sis...PIQAH


# We in aeroplane



# Three of us

Kla...setakat ni dulu....
Nak siap2 utk berbuka...
Salam....daaaaaaaaaaa.....

Saturday, August 29, 2009

@ KL already

Salam Frens...
Gud morning!!!....Harap semua sihat ari ni..
Like me...(^_^)
I'm already at KL now...smlm sampai dari Perak
Fuhh..penat sehhh.....hehehe..padahal abg yg drive...(^_^)
Mcm2 jd smlm...tensen hour..hepi hour....mcm2 la..
Tp bila ingat balik kelakar plak....hehehe

Em smlm kami bertolak around 9 am ke KL
Hajat nak sampai awal nak g KIMBERLY CLARK at Kelana Jaya
Nak tau wat pe?
Nak redeem gift from HUGGIES
So, dgn semangat yg berkobar2 kami bertolak pg2 lg..
Sampai KL kul 1 tghr then trus ke Kelana Jaya using GPS
Sesat jgk guna GPS sbb nama tempat KELANA BREM TOWER xde dalam GPS..haru...huhu
At least dgn kepakaran abg n aku sampai jugak kami akhirnya...yeay!!! dalam ati....
Bila sampai jek kami terangkan kat reception then di REJECT!!!
Tau knp? Diorg nak POLIBEG huggies skali bkn nak point jek
Kami plak dah buang polibeg sbb just gunting point jek
Panehhh....rasa cm...ish xtau la...muka abg merah..aku tau abg dah bengang...
So kami argue tapi x diterimapakai...kecewa sungguh..xleh consider lgsung..huhu
Dah la kami dtg dr jauh..kalu dekat xla kisah sgt...layanan mmg hampeh....huhuhu
So, after ke Kelana Jaya, kami trus ke HUKM take my sis...PIQAH..
After that kami trus ke SONY Store at MINES
Nak bli Handycam...dah lama Aim...ni br leh bli
"We choose RAYA PACKAGE" so dapat 6 brg...
Handycam, xtra battery, memory stick, portable dvd player, casing n portable dvd writer
Waahhhh...hepi tul ade handycam sdri..nt leh rakam 'kegiatan' Anith tiap2 ari..hehehe
Kat bwh aku uploadkan gambar brg2 tu...


# Portable DVD Writer


# Portable DVD Player kaler PINK..hehehe


# SONY Handycam DCR-SX40E kaler biru

After that kami trus ke KFC untuk berbuka puasa memandangkan jam dah kul 6.45 ptg..
My sis treat...THANKS SIS..:)
Kami mkn set FAMILY FEAST yg dapat pinggan melamine tu..nak bg ma...hehehe
After berbuka kami ke CIMB BANK jap teman piqah draw duit
Nak bli baju untuk abah n adik katanya...
Abg plak dok g tgk2 wallet kat kedai depan
Abg blikan wallet baru kat aku...hepinyer!!! Thanks syg...mmmuuuuuaaaahhhhh..:)
Sbnrnya dalam perjalanan wallet aku koyak...so abg blikan yg baru ganti..hehehe
So lps tu kami shopping!!!...heheheh..teman adik jek...hahahha
Piqah bli blouse for my youngest sis...Mahirah
Then, she treat me once again...dapat satu baju....Thanks sis..(^_^)
Kat bwh aku da uploadkan gambar...


# New wallet from abg..cumel kan??


# Baju from my sis...YUNA trend..hehe

After that kami balik umah pak tam...rehat n tido...penat sgt2...
Kul 5 td kami sahur n sambung rehat n berkemas..
Ptg ni kami berempat nak balik Kelantan plak...rinduuu..........
Flight kul 6.45 ptg ni...sampai elok2 berbuka..
Xsabar nak berbuka kat Kelantan...(^_^)
Kelantan......wait for us!!!!!!!!!!!!
Daaaaaaaa...............salam...........

Thursday, August 27, 2009

@ home already..(^_^)

Salam frens.....
I'm already at home...(^_^)
Mcm biskut kan?
Kejap ade kejap xde..hehehe

Em cm best plak blogging waktu pagi ni sementara tggu subuh n hari cerah...(^_^)
Abg tdo balik after solat subuh td...

Abg penat sbb mlm smlm kami balik kroh abg yg drive..aku??

Ha...prut kenyang membuta la jwpan nya...cian abg drive sensorg smlm..sori syg....

Em ni nak bg tau aku hepi smlm sbb abg blikan WATER PURIFIER baru..(^_^)

Dah xyah pki heater...sbb dah ade g fasa kepanasan
Normal, Warm n Hot water
Nak wat susu Anith tgh2 mlm pun senang

TQ SYG!!!!!!!!!!!...Syg abg.....(^_^)

Smlm kami keluar g GIANT kat Kulim..saje jenjalan n nak tgk giant sbb baru buka bln 6 ari tu. So melekat kat water purifier ni....
After ni nak survei2 mixer n oven plak

Tp xmau bli lagi sbb skrg ni aku banyak stay kat KL

Nt dah permanent stay kat umah br nak bli...sbb aku suka buat kuih n kek

Ni nak blaja wat muffin n cupcake plak..mana tau nt leh bisnes....(^_^)
K la, jap g nak kejut abg...abg nak siap2 g keje plak...
See u soon....................daaaaaaaa.....salam.....



# Water Purifier baru....(^_^)

Wednesday, August 26, 2009

@ Kulim

Salam frens..
Ape khbr? Harap semua sihat di bulan yg mulia ni..(^_^)
Sori dah 2,3 ari xupdate..bz sket uruskan rumahtangga
Biasa la dah menjadi kewajipan isteri uruskan hubby n baby....(^_^)

Skrg aku kat umah mertua @ Kulim
Sempat la update blog sementara nak tggu subuh...hehehe
Smlm sampai dah dekat2 nak berbuka puasa
Before that kami ke sg petani jap beli brg2 umah
Alhamdulillah kami ber3 selamat sampai
Mak masak bnyk smlm sedap2 plak tu..ade gulai, msk lemak, mee grg n mcm2
Kenyang sungguh smlm
Mak pun sronok dapat jumpa cucu dia yg tembam tu...hehehehe

Masa sahur pun kami makan banyak lauk
Cuma aku jek yg xbrp nak lalu mkn
Nasib baik mak ade rebus tlur asin ngan ikan kering..laju jek aku makan td..hehehe
Alhamdulillah kenyang...syukur kpd Allah atas rezeki kurniaan MU ini..amin
K la, jumpe nnti..aku nak g solat subuh dulu...salam..

Saturday, August 22, 2009

1st Ramadhan @ 1st Day Puasa

Salam frens.....
Mcmn puasa ar ni? Ok x?
Mesti seronok kan sbb sesetengah kwn2 ade yg balik kg sambut awal Ramadhan bersama family?
Sama la ngan aku...
After sahur kami rehat2 n solat subuh..
Then kul 10.30 am kami bertolak ke Pahang..umah atok..
Kami decide nak berbuka kat sana before kami balik Kroh.
Dalam kul 2 lbh kami sampai umah Tok Ayah n rehat2
After that aku tolong kat dapur sket2..
Ari ni chefnya mak ude, tok mek n mok nik
Aku tolong idang2 je...hehehehe
Sronok sungguh berbuka ari ni...meriah...hehehe
Banyak lauk..ada ayam msk abg syg, sambal petai, sup tulang, syur grg n mcm2 lg..(^_^)
Mmg kenyang tahap rock la..hehehe
Then, malam aku penuhkan perut ngan 'BUTIR NANGKA' made by mak ude..cdap..hehehe
After makan aku tidokan anith n ...blogging...hehehehe
K la, that's all for today....see ya....salam..

Friday, August 21, 2009

21 August 09 @ 1st Anniversary..


# Selingan....kasih seorang ayah...


Salam Frens....
1stly...Selamat Berpuasa esok...mlm ni jgn lupa solat tarawikh tau..(^_^)

Actually today is my special day @ MY ANNIVERSARY
Aku just blikan abg 2 helai baju jek...
Smlm g shoppin ngan Anith kat JUSCO berdua..
Tp nak tau x ape abg bg aku??
Jeng...jeng..jeng.....
Aku dapat RANTAI KAKI...So sweet my hubby...(^_^)
Gumbira sungguh ati ku...Xsangka abg bg adiah yg terlalu special buat aku..syg abg..mmuuaahhh
Ayang suka sgt rantai kaki yg abg bg ayg...(^_^)
I LOVE U syg.....
Abg..thanks sbb abg sudi hadir dalam idup ayg..
Menyerikan & menceriakan hari2 ayg
Mencintai & menyayangi ayg sep
enuh ati
Ayg amat2 bersyukur dikurniakan suami yg amat cintai ayg
Dan juga dikurniakan seorg puteri untuk kita berdua
Ayg syg abg sgt2..ayg cintai abg sampai mata
ini tertutup satu ari nt..
Abg...thanks sbb sabar dgn karenah ayg...syg sbg...
Smoga ikatan perkahwinan kita akan tetap u
tuh wpun bnyk dugaan yg menanti kita..amin..

Malam kami dinner bersama ngan Anith kat restoran makanan Jepun..
ICHIBAN RAMEN.
Kami try makan set nasi ayam..mmg sedap sgt..(^_^)..abg treat....
After that kami balik n mu cupcakes yg di order pu sampai
Aku adiahkan cup cakes tu kat abg tanda cintaku yg mendalam kat abg..
Abg cium dahiku ambil ucapkan terima kasih....bahagianya ku rasa...(^_^)


Ayg SAAAAAYYYYYYYYAAAAAANNNNNGGGGGGGG ABG.....


# Hadiah dari abg


# Kenangan mkn kat ICHIBAN RAMEN

# Cupcakes Anniversary kami

Wednesday, August 19, 2009

KKIA Batu 9 - Fakulti - Tabung Haji - Balik (Rumah Tamu UPM)

Salam Frens............

Dah bersiap sedia untuk meyambut Ramadhan??
Smlm malam pertama aku n anith tido bersama abg sbb abg baru sampai ptg smlm.
Ari ni sampai jumaat ni abg ade 'mitin' kat Putrajaya..
Smlm abg sampai dgn berambut baru...hehehe
Nasib baik anith kenal lg abahnyer.......hik...hik...jgn marah syg....
Kami janji jumpa kat TASEK then kami trus ke RUMAH TAMU UPM..
Mmg luas n selesa kat rumah tamu ni...RM80 je smlm..kalu hotel mmg harga xleh nak ckp..hehe
Smlm kami keluar beli IRON n makanan rapu..hehe..Yeay!!!! Dapat iron baru....(^_^)
Pg ni abg ke putrajaya n aku bwk Anith ke KKIA untuk checkup.
Berat Anith dah 8.5 kg...ptt la ibu rasa berat jek anak ibu ni...hehehe
After ke KKIA aku lepak2 kat fakulti sbb MAK UDE Anith rindu kat Anith...(^_^)
Lps lunch aku, Anith n Uder kuar ke TABUNG HAJI nak kuarkan duit...nak bli adiah kat abg..nt ganti balik...hehe..
Then aku drop Uder kat fakulti n balik rumah tamu..
Penat gak ari ni tp best..hehehe
K la, nt aku upload gambar ek....daaaaaaaaaa.....salam..

Monday, August 17, 2009

Sorry to Penang....Stay Kroh...(^_^)

Ari ni cm biasa..bgn, mandi n siap2 g thumbprint kat fac..
Bwk Anith yg ibu syg...mmmuuuaahhhhh....:)
Anith dah recover sepenuhnya dr fever...alhamdulillah....
Anith dah makin aktif skrg...dalam walker berlari je keje...hehehe
After thumb in balik..xbleh nak stay kat fac sbb virus H1N1 makin 'galak' kat UPM skrg ni...risau...
Bila sampai umah abg call bgtau yg dia dah dapat surat stay kat kroh..
Alhamdulillah....rayuan abg untuk switch diterima...Sorry to Penang...
So skrg xyah nak penin2 pale nak pindah n any else...
Abg pun leh fokus kat keje...alhamdulillah.....
Hmmm.....xsabar nak tggu abg dtg sok....
Abg ade 'mitin' kat Ptrajaya...19-21hb....
Esok aku start stay ngan abg kat rumah tamu UPM..for 4 days 3 night..
Abg pun mesti xsabar nak jumpe ngan ibu n si montok kecik ni..hehehe
Xsabar..xsabar....hehehehe

Sunday, August 16, 2009

Sunyi.....

Salam...

Em....sunyi plak rasa sb ari ni smua dah balik...
Smlm my youngest sis, my parents n my grandparents dtg sbb nak tgk Anith yg demam.
Diorg bertolak jumaat malam then sampai pg smlm kat cni...
Meriah btul smlm...smua ade..cuma adik2 lelaki yg 2 org n mu hubby xde..sedey..sob..sob..
Kbtln smlm birthday my cousin..achik..so kami celebrate ramai2...(^_^)
Happy tul my parents sbb dpt jumpa cucu kesayangan...dipeluk..di cium...di dukung..mcm2 la..hehe..
Anith plak merengek smlm sbb her fever is not recover yet...
So malam baru Anith aktif...penat ibunye...huhuhu
Dah la smlm aku mkn ubat selsema...ngantuk ya amatttt....huhuhu
Sedih plak ari ni sbb semua dah balik..sunyi...huhuhu
Nt aku uploadkan gambar yg sempat diambil ye...gambar birthday achik jek yg ade
Yg lain xsempat...hehehe

Daaaaaaa....salam...

Friday, August 14, 2009

My Little princess got fever again..:(

Salam to all my frens....

Today I fell so worried...
Want to know??..My little baby got fever again...huhuhu
Poor her....asyik merengek jek...x aktif langsung ari ni...tido n merengek..
Susah ati ibu....huhuhu..:(
Ubat dah mkn...kira pns dah kurang cuma anith xselesa bdn kot..
Hope my baby get well soon and want to look her active like before..aminn....

Sama2 doakan ye....daaaaaaaaaa.....salam..

Thursday, August 13, 2009

Wednesday, August 12, 2009

Ramadhan is near....(^_^)

Salam frens.....(^_^)

Ramadhan semakin dekat....
Kwn2 dah abis ganti puasa??
Yg belum tu cepat2 tau....dalam lbh kurang smggu lg Ramadhan akan menghampiri kita..(^_^)
Ramadhan adalah bulan yg paling aku suka...nak tau knp? Sbb Ramadhan adalah bulan yg paling menenangkan ati aku..(^_^)
Ramadhan adalah time kita menyucikan hati...dan tenangkan diri
Dah la sehari sebelum Ramadhan adalah 'MY ANNIVERSARRY'...(^_^)
Sempat la taun ni kami berdua meraikan ulangtahun perkahwinan dgn Awal Ramadhan bersama
Wpun kami xdapat berpuasa penuh bersama...sob..sob..sedey..huhuhu
Tahun ni masuk tahun ke 2 kami berpuasa berasingan
Tp Insyaallah...tahun ni kami beraya bersama...ngan anak tersayang...(^_^)
Dah siap pilih tema kaler taun ni...BIRU...kegemaran abg kegemaran ku jgk...hehehe...(^_^)
Persiapan raya lum bli lg sbb bli siap jek taun ni...
Anith jek yg dah bli kain sbb nak jahit bj kurung..hehehe
Taun ni mesti meriah sbb plan nak raya umah Tok Ayah kat Pahang
Sbb my family balik Pahang taun ni..
Kelantan mybe 2 taun lg kot sbb tau dpn kat Kulim..(^_^)
Kena gilir2 br adil...btul x??..hehehe
Hmm...xsabar rs nak menantikan bulan mulia ni...
"SELAMAT BERPUASA" kwn2....



Minggu Konvokesyen ke 33

Aku kat umah ari ni.. Takut Anith terdedah ngan H1N1..
Risau.............
Dgr citer dah ramai suspect kat UPM ni
Ura2 dgr UPM nak tutup lg skali tp xtau sejauh mana kebenarannya..hmmm...
Minggu ni adalah minggu konvokesyen UPM yg ke 33..

Best jek tgk Graduan2 yg bakal terima diploma, ijazah, master n PHD mereka..

Rasa xsabar plak nak abiskan Master aku..

Bajet2 sempat x konvo taun dpn??
Harap2 sempat...nt leh amik gambar ngan Hubby n Anith..(^_^) Mggu konvo ni sempat aku jumpe ngan member baik....Adq He n hubby..
Cuma xsempat nak jumpe Aulia ( Baby Adq He sbb x ikut skali).
Lama jgk borak2...Dah lama xjumpe...best tul..(^_^)
Gambar xsempat amik tp nt aku amik ngan Adq He nt..

Smlm ms kat lab aunty Laila ada blikan belon untuk Anith..

Sronok betul dia main...hehehe
"HELLO KITTY" plak tu...
Ni gambar belon tu..........Thanks Aunt
y Laila...(^_^)

# Belon dr Aunty Laila...comel kan???

Tuesday, August 11, 2009

Selingan....(^_^)

Salam
Ari tu aku ada g shopping complex.
Akibat penularan H1N1 ni aku terpaksa pakaikan Anith mask..
Kat bwh ni gambo Anith..
Mula2 dia nak cabut gak tp lama2 ok..
Comel x???..hehehe


Ipoh - KL - Ipoh..in one day...(^_^)

Salam...
Msti plik kan tgk tajuk cmni kan??...hehehe
Sbnrnya pd sabtu lps...080809 hubby, anith, aku n my sister piqah turun Ipoh sbb my hubby ade football tournament kat HBUK..
Mula2 plan ingat nak tinggalkan hubby kat sana then balik..
Tp xjadi sbb hubby xharap aku balik..ipoh to KL jauh tu....hehehe
So aku join hubby n sokong hubby main bola...hehehe
Dr KL kami bertolak kul 5.30 am n sampai kul 9 am sbb bnyk berhenti...hubby ngantuk..sbb hubby br abes kursus ptg jumaat tu...
Sronok tgk hubby main bola wpun kalah....tp hubby dapat score goal jgk...hehehe..
Tu yg penting....
Kat bwh gambar2 kat HBUK..


# Abg tgh lwn bola with HBUK

# Wajah kepenatan



# Puas ati dapat score goal...(^_^)

# Letihnyer mereka...hehehe


# Anith turun padang sokong abahnyer

# Tgk ape tu syg??


Mlm tu after dinner kami balik KL...
Kami dinner kat AZAM TOM YAM...makanan quite ok..(^_^)
Kami sampai ke Cheras kul 12 lebih then trus tido...
Letih sgt2....Tp best..!!!!...(^_^)

Thursday, August 6, 2009

Jalan2 KL...

Salam...
Ari ni aku kat hotel tempat abg kursus..
Memandangkan abg dapat bilik sorg so abg ajak aku dok sama..
Rindu kat anak katanye....hehehe
Smlm after thumb out aku ke hotel abg
Dah la xpenah drive dalam KL...kul 4 pun trafik dah perlahan
Kalu dok KL ni mau fenin kepala ni..hehehe
Aku sampai hotel abg sharp kul 5 pm
Lps loading barang....barang anith yg banyak..huhuhu..kami keluar g jenjalan kat SOGO n Jalan TAR..window shopping jek...hehehe
Sronok jgk sbb dah lama x kuar g jalan TAR
Survei baju raya nanti...hehehe
Nt aku upload gambar ek....
Gambar x transfer lg..hehehe
Salam..


# Anith wtpe tu ngan botol mineral?

# Kat Quality Hotel,KL

# Dalam Lift nak g SOGO

Wednesday, August 5, 2009

Memory a week holiday....2nd version...(^_^)


# Anith dalam walkernya

# Masa breakfast ns lemak kat Hentian Jambatan Raja Nazrin



# Dekat "Anjung Pandang Jambatan Raja Nazrin Shah"


# We.......together........forever


# Anith with "ABAH"


Gambar2 di atas sambungan ms kami OTW balik ke KL

Tuesday, August 4, 2009

Memory a week holiday....(^_^)

Salam...everyone.....
Lama jgk aku xpost blog kan??? Ok, skrg aku akan post apa yg berlaku ek??...(^_^)
Dalam post yg lepas aku bgtau yg aku dapat cuti selama seminggu kan??
So, ni aku nak share ngan kwn2 ape aku buat ms cuti seminggu tu..
On tuesday last week aku, my hubby n Anith decide balik kroh on last minit sbb tetiba jek aku dapat cuti angkara penularan H1N1..
Dalam kul 9 pm kami bertolak n selamat sampai dalam kul 2 am (Rabu)..
Hr Rabu n Khamis tu kami xke mana2 pun sbb penat dan kami decide nak spend time bersama2 kat rumah...so xde ape yg luar biasa..hehehe
Hr jumaat pg kami bertolak ke Ipoh sbb aku nak amik balik gambar2 untuk thesis
(gambar defects kat pokok).
Kami bermalam kat Ipoh sbb keesokan harinya abg ada tournament football kat HBUK
(Hospital Bahagia Ulu Kinta).
Haaaa.....jgn salah sangka....abg main dgn org2 normal tau...hehehehe....jgn marah syg...hik..hik..hik...gurau jek....
Alhamdulillah group abg berjaya kalahkan group dr Hosp Grik..(^_^)
Tghr kami trus balik dari Ipoh ke Kroh sbb ptg Ahad abg ada tournament bola kat Kroh plak..
Lawan Kastam Thailand...menang gak..hehehe
Isnin kami kemas2 brg n umah sbb nak tggl for a one week..
Sbb abg ada kursus kat KL dr Selasa sampai Jumaat ni..
Then, ari ni kami bertolak dr Kroh kul 10 am dan selamat sampai ke KL kul 4 pm.
Sampai umah Pak Tam dalam 4.30 pm..
Kami balik rehat then kul 7 aku g anta abg kat Komuter Serdang sbb abg ada taklimat mlm ni...
Sedeyyy...sbb nt 2 mggu abg x balik..huhuhu
Jumpa pun next 2 week kena plak ngan time anniversarry...21/8 ni...
Em ape nak bli kat abg ye????
Kwn2 ade cadanga
n x????
Ok, stkat ni dulu...Anith dah merengek nak tido..
Nt aku upload gambo ekkk....
Daaaaaaaaaaaa....................salam...
# Salah satu site projek Master aku

# Hotel tempat kami menginap



# Abg dah bersiap sedia nak g padang

# Anith bgn awal tau nak g sokong abah main bola..hehehe

Aikk...x sempat sampai dah tido balik ke syg??

# Abg tgh main...mana abg yek????

#Anith tido 2nd round before game end..kuat tido ni..hehehe


#Game dah abis....menang 2-0..Abg dah salin pakaian

# Cari ape tu syg???


# Tengah sembang..hehehe

# Wajah kepuasan...kemenangan


# Anith atas keta OTW balik Kroh

# With me....her "IBU"
# Masa lwn KASTAM THAILAND..Abg tgh bersiap2

# Tgh warming up...gambar tgh lawan xsempat amik...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...