Friday, July 31, 2009

Back to Kroh.........Elakkan H1N1....Ipoh Time!!!!!!!!!!!!!!!

Hai kwn2..........
Sori dah lama xpost blog..
Skrg I with my hubby n my little baby kat Ipoh.
Td pagi baru bertolak sebab nak amik gambar kali ke 2 utk Thesis then esok my hubby ada tournament bola kat HABUK (Hospital Bahagia Ulu Kinta).
Mesti plik kan knp aku ada kat Perak skrg ni?
Sbnrnya start hr Rabu 29/07/09 UPM diisyhtiharkan cuti selama seminggu akibat penularan virus H1N1.
So aku balik umah hubby nak elakkan virus ni dr my little baby..takut sbb kat Malaysia dah 4 kes kematian akibat wabak ni.
So Selasa ni aku balik smula ke UPM..
Sementara tu leh la aku spend more time with MY HUBBY......(^_^)
Ok la...xleh lama2 sbb jap g nak key in data..
Sok nak g sokong hubby lawan bola..
Nt aku uploadkan gambar2 ek...
Salam.............Daaaaaaaaa...............(^_^)

Tuesday, July 21, 2009

Penang oh Penang...

Pulau Pinang @ Penang...
Akan menjadi tempat pencarian rezeki my hubby slps sbb isnin lps (smlm) hubby br tau dia kena posting ke Penang.
Kami br jek decide nak tggl lama sket kat Pengkalan Hulu
Tp masa x mengizinkan...:(.
Esok abg dah nak kena lapor diri tp 16 Ogos br mula keje sbb abg wat penangguhan selama 30 hr nk pindah rumah n banyak lg perkara yg kena setel.
Sedih jugak rasa sbb abg makin jauh ngan aku n anith...
Tp mungkin ni rezeki bg kami sekeluarga. Bila dah hbs blaja nt aku dah duduk ngan abg.
Cian kat abg..kelam kabut dibuatnya. Dah la smlm smpi jumaat ni tgh kursus kat Penang.
Abg cakap hr jumaat ni dia naik KL...rindu...kat anak n of course wife nyer yg suka majuk..huhu.
Harap kami dapat sesuaikan diri di tempat yg baru n sentiasa murah rezeki kat sana..amin.
Penang...............tggu kami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....(^_^)

Sunday, July 19, 2009

Best Weekend....(^_^)


Assalamualaikum....
Hai kwn2...sori dah 2,3 ari x post blog.. Sy bnyk spend time with my hubby sbb my hubby balik kjp je..huhu Malam ni abg dah nak balik. Skrg ni abg OTW ke Hentian Bas Jalan Duta.
Em aku xanta abg ke hentian ari ni.
Abg just minta aku anta kat Komuter Serdang je.
Cian abg...jauh jgk tu nak ke sana. Aku tau abg bimbangkan kslmtn aku.
Aku pun sm...harap abg selamat sampai ke hentian..amin.
This weekend is the best weekend...(sbnrbye tiap2 weekend yg time ngan abg paling best).

Hr Khamis petang abg sampai.
Then Jumaat abg teman aku ke Bahagian Keselamatan UPM. Utk amik stiker kampus UPM. Then kami ke Mines survei RAM laptop.
Abg nak tambah RAM laptop kat my lappy sbb my lappy teramat slow.
Lps tu kami ke UPM balik sbb member abg nak tgk Anith.
Ptg kul 6 after thumbprint kami ke Maulana minum ngan Bercham then balik.


Hr Sabtu...
Aku, abg n Anith kuar g
MINES dlm kul 2 pm.
Nak g tambah RAM kat my lappy. Tmbah 2 Gigabyte.

Alhamdulilah..my lappy dah laju..hehehe.

Lps tu jalan2 kat MINES...makan KFC then trus ke JUSCO Cheras
Selatan. Kat JUSCO I got
a new handbag..(^_^).

Abg blikan...TQ syg...mmmmuuuaaahhhh.....(^_^).

Ayang suka sgt....(^_^)
.
Then, kami balik n rehat.

Hr Ahad (Today)

Kami kuar awal ke ECONSAVE sbb nak bli brg2 dapur sket utk mak tam.
Kalu lwt nt xde parking. Ssh plak sbb nanti kena park kat JUSCO..jauh..huhuhu.

After that kami ke TESCO Taman Midah. Saje je jenjalan...
Mkn ns lemak TESCO yg
sedap then ke car wash..
Pastu kul 3 kami balik utk berehat sbb mlm ni abg dah nak naik bas.

Wpun kami just ke tmpt shopping complex tp this weekend is the
best weekend for me... Kat cni aku serta kan gambo my new handbag ye..hehehe Daaaaaaaaaa...salam.


# My new handbag...cantik x??? hehehe







Thursday, July 16, 2009

SaJe nK KoNgSi

Salam....
Saje nak ceritakan satu cerita kat semua yg baca blog ni...
Pg td aku br teringat yang aku ni btul2 cam abah aku.
Nak tau nape?
Haa...mcmni...masa aku kecik pun abah sambung blaja.
Dia wat STPM..
Pastu aku pun skrg tgh sambung blaja cuma bezanya aku wat MASTER.
Time study abah slalu pangku aku. Masa tu aku tgh mengamuk sbb xleh tido.
Wpun susah, abah tetap jaga aku sambil study.
Ada lg gambar lama tp ada kat umah kelantan.
Insyaallah nt aku uploadkan gambo tu.
Besar betulkan pengorbanan seorg ibu dan bapa terhadap anak2 mereka.
K la..saje nak konsi cerita...(^_^)

Tuesday, July 14, 2009

SeMpAt TaK...?????...Adeh....

Satu hari ari ni aku dok pikir SEMPAT TAK aku habiskan semester ni master?
SEMPAT TAK aku submit thesis semester ni?
SEMPAT TAK aku grad untuk 2 tahun?
Adeh..pening kpl memikirkan memandangkan masalah yg aku hadapi berturut-turut..:'(.
Best tgk kengkawan yang dah LULUS VIVA VOCE..aku mcmn???
Takutnya aku bila pikirkannya...
YA ALLAH...kuatkan lah hati hamba MU yg kerdil ini dalam menempuh segala cabaran yg mendatang..Tenangkan lah hati ini yang amat susah hati skrg ini..amin.
Td aku bgtau abg takut xsempat habiskan sem ni.
Abg ckp xpe, asalkan aku berusaha sebaik mungkin.
TERHARU aku bila abg ckp cmtu.
Khamis ni abg dtg..xsabar nak jumpa abg.
Abg..Ayg n Anith RINDU SANGAT kat abg....
Ayg bersyukur kerana menjadi isteri yg amat abg sayangi n cintai
Ksih syg n cinta ayg xpenah kurang sedikit pun untuk abg
Moga kita sentiasa bercinta hingga akhir hayat..amin.

Saturday, July 11, 2009

TAG dari ETTY @ ATIANA

# NAMA-NAMA TIMANGAN ANDA
Biasanya most of my biggest family panggil ALONG..tp ada pak cik yg panggil LIZA. Masa kat sekolah rendah kwn2 panggil MALIJA..hehe. Bila masuk form 1 n form 2 kat sekolah beris panchor kwn2 panggil SHASHA..hahaha. Masuk sekolah menengah zainab 1 kwn2 panggil MARSHA smpila sekarang. Mak mentua panggil SHA..(^_^).
# ANDA SEORANG YANG:
Be myself...so kwn2 kena la kenal dlu sblm tau sifat sy. Tp sy seorg yg periang. Mula2 jumpe snyp sket. Tp bila dah kenal agak riuh orgnya..hehehe
# INSAN TERISTIMEWA?? DESCRIBE APA YANG MEMBUATKAN DIA ISTIMEWA DI MATA ANDA
Of course la My bcuk...My hubby. Describe? Insan yg amat menyayangi diri ini..(^_^)
# LAGU-LAGU KESUKAAN ANDA
Semua bleh jek...INDI band pun ok..hehehe
# MAKANAN KESUKAAN ANDA
Banyak.....Sambal Petai...Laksa...kira semua yg My Hubby suka makan..(^_^)
# WARNA KESUKAAN ANDA
Coklat. Kaler ni cm tenang n eksklusif...sbb sy suka makan coklat..hehehehe
# SIKAP YANG MEMBUATKAN ANDA STRESS
Kelam kabut n Time kena PUSH...haru...huhuhu
# TIGA BENDA YANG MESTI ADA DALAM BEG ANDA
1. Purse
2.Duit
3. Pen
4. Hanset
5. Buku Nota kecik
# KALI TERAKHIR ANDA MENANGIS DAN KENAPA?
Masa anta hubby naik bas balik kroh sbb rasa lonely je...huhuhu
# TAG 6 RAKAN ANDA
1. Etty
2. Mak Ude
3. Adq he
4.Janna
5.Mas Idayu
6.Wawa

# Jalan kat TESCO-Mlm Anith Mengamuk..huhuhu #

Haaaaaa.....so sleppy today....
Nak tau knp? Haaaa...tggu ye...ikut giliran..hehehe.
Ptg smlm aku g amek my sis yg blaja kat HUKM.
Anith yg baru je ok sket dr demam pun ikut gk.
After that, we go shopping at TESCO (Wet stuffs).
Masa kat TESCO Anith dah merengek2 agaknye xselesa kot sbb dia selsema.
Dalam TESCO plak aircond. Aku g bli2 brg then balik.
Dah la jam....adeh kebas lutut rasa..huhuhu


Bila masuk waktu malam Anith still xselesa.
Tp tgh malam br dia memulakan angkara...mengamuk..huhu.
Serba salah aku dibuatnya. Smua xkena. Aku pun xtau ape yg Anith nak.
Adik aku pun xtdo sama smlm...cian mak teh...hehehe.
After subuh br la Anith dapat tido lena then aku pun lega.


Ibu xkisah xtido cukup syg tp asalkan anak ibu sihat...
Kla, ari ni pak mude aku konvo inspektor polis.
Tp aku xdapat nak join sbb Anith pun emosi dia xbrp stabil sbb demam..hehe.
TAHNIAH buat pak mude...(^_^).
Mesti mak ude hepi sbb nt pak mude dah nak balik umah...(^_^).



Kat cni aku upload skali gambo Anith ms dia demam.
Daaaaaaaaa.........salam.
# Sempat tido mengiring...hehehe
# Cian anak ibu

# Tido pun senyum ke syg??

Friday, July 10, 2009

@ Anith Demam @

Salam...
Sori smlm aku xupdate blog sbb Anith DEMAM. Sampai skrg pun badan dia agak panas lg wpun dah mkn ubat demam. Selsema dia cm dah ok sket this morning. Cian Anith, x aktif lgsg smlm. Aku pun serba salah jdnye. Mybe jgk Anith demam sebab rindukan ABAH dia. Dah 4 hari dia xjumpa abah dia. Ermm...smlm byk kali gak die bgn tp aku lega sbb dia xmengamuk sgt..baik sungguh anak ibu. Msti anak ibu tau kan ibu sensorg je ngan Anith kat cni...
Okla, tu je utuk ari ni. Nt aku upload gambo Anith smlm. Nak upload skrg nset tgh cas batt. Smoga anak ibu cepat sembuh ye syg....amin..

Wednesday, July 8, 2009

# Tayar Keta Pancit #

Masa nak g fakulti kul 10 am td tayar keta pancit.
Nsib baik la xgerak lg. Kalu x kelam kabut dibuatnya nt dgn Anith yg ada ngan aku. Alhamdulillah lega rasa wpun tayar pancit ari ni.
Kalu pancit tgh jalan msti cian kat Anith.
So aku bwk 4WD pak tam g fakulti td.
Mula2 agak ngeri n mengigil juga nak bwk..nasib baik auto..hehehe.
Aku smpai fakulti trus thumb in then balik.
Ptg pun xg thumb out.
Nt aku explain la kat Kak Eti..hehehe.
Erm..da abis cte utk ari ni.
K la, daaaaaaaaaaaa......(^_^)

Jenjalan Time!!!!!!!!!!!!!!!

# Anith with her mom n dad

# Knp tu bang?? (Dlm SOGO)


# Little princess



# Anak abah..hehehe


# With my lovely hubby at PUTRAJAYA MOSQUE


Salam..........
Sori sbb dah 2,3 ari x blogging....
Kat ats ni gambar jenjalan time. We go to Putrajaya Mosque-Thursday n Jalan TAR (With KOMUTER n LRT)- Friday. Anith seem's happy when we took her window shopping at Jalan TAR...(^_^). Kla, ni gambar jenjalan time...watch it!!!!..........(^_^).


























Monday, July 6, 2009

Abg dah balik KROH...:'(

Salam..
Hai.....aku br jek balik dr anta hubby kat bus station Hentian Duta. Abg gerak kul 10.30 malam td. Sedihnye rasa dok berjauhan ngan abg. 6 bulan tau...posa pun xskali jgk taun ni..huhuhu. Masa abg dah nak naik bas abg cium dahi aku n bg kata2 semangat kat aku. Rasa nak mengalir air mata 'tang' tu jgk tp disbbkan pak tam n mak tam ada so aku tahan je la...buat2 'keras'...huhuhu..

Abg....miss u sooooooooooo much....
Bygkan, dah lama aku dok ngan abg tetiba terpaksa berjauhan lg. Td abg bgtau hujung mggu ni abg xtau lg balik cni ke x? Abg ingat nak balik kulim dulu. Aku bgtau abg aku xkesah sbb cian kat mak dok tny bila abg nak balik amik rambutan. Rambutan dah banyak masak kt kulim. Sdapnye..............aku dah la antu rambutan..hehehe. Em ingat nak update pasal jenjalan smlm & kemarin tp rasa xdk mood plak. Sok la aku upadated ye kwn2....sorry sgt...
Bye...........salam..........

p/s: Moga abg selamat sampai ke rumah sok pagi. Ayg doakan abg selamat dalam perjalanan...amin...

Saturday, July 4, 2009

Esok ek...(^_^)

Hai semua.....
Malam ni aku letih sgt sbb td g jenjalan.
So,esok aku UPDATE ek...
Tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....................hehehe
Daaaaaaaaaaaaaaa...............salam.

Thursday, July 2, 2009

Malam Yg Agak Boring

Hurmmm.....boringnyer mlm ni...
Pak tam n mak tam da tdo. Hubby ada kat luar layan cte LAS VEGAS. Mlm ni xder cte best langsung. Aduhhh...boringnyer....RUTIN aku ari ni cam smlm. Pg g fakulti 'thumb in' & ptg g fakulti balik utk 'thumb out'. Ini la rutin aku nt selama 6 bulan sampai bln 12 ni...(^_*). Time abg ada leh la ajak abg jenjalan. Bila abg dah balik Kroh nt ulang alik g fakulti ja la. Cian Anith, kecik2 lg ibu dah bwk ke hulu ke hilir...tp masuk 'U'...hehehe. Terpaksala sbb dah sangkut ngan Align CenterGRF. Kalu x dah lama aku register n balik kroh balik...hehehe. Jam br kul 11 pm tp rasa cm dah kul 1 am dah. Mlm ni agak panas sket. Aku bka kipas paling kuat untuk Anith. Cian anak ibu...tkut xselesa.

Em...sdih jgk ari ni. Nk tau knp??
Mcmni, aku plan nak apply DPLI lg sem ni tp td buka laman web MOHE dia announce yg pengambilan 2010 akan dibekukan hingga ada keperluan. Maka dgn automatiknye aku xde can nak apply kemasukan taun depan...:'(. Cian kat abg, abg slalu jd tempat aku luahkan kesedihan n stress aku. Dah sampai pening dah abg...sori ye syg..... Abg slalu pesan kat aku mybe bkn rezeki lg tp aku ni yg degil..huhuhu...ayg syg abg tau....

Ari ni xbuat pape pun. Aku lepak ngan abg n Anith kat umah.
After 'thumb out' aku g mkn mee kari kat kedai mamak dkt umah pak tam..sedap..hehehe. Then balik. Malam pun lepak lyn blog jek n main ngan Anith...(^_^). Haa...nak tau Anith dah kuat skrg. Dah angkat 'Bontot' dia sket2 tp xstabil lg. Rasanya xlm lg bleh 'CRAWL' la...insyaallah..amin. Cepat btul anak ibu sorg nih..mybe jgk sbb aku tiap-tiap ari ajar dia cara nak angkat bdn utk crawl. Aku ikut buku yg nurse bg. Mmg berguna buku tu...Thanks nurse YATI...(^_*)

Em ni kes kelam kabut plak..
Mcmni, aku br bka web GSO ptg td. Rupanya aku kene anta borg utk supervised lab n klas sem ni kat GSO. Dah la not later than 6th july ni. Kene sign suppervisor plak tu. Aku trus msg PROF MAT & dia bgtau ari ni dgn esok dia xde. Isnin dia ada. So terpaksa la aku anta borg isnin ni. Mintak2 la sempat...amin.. Harap2 xkelam kabut sgt isnin ni. Dgn abg dah balik kroh..so tpaksa la aku bwk Anith skali jumpe prof nt...hehehe.

Kla, aku pun da ngantuk & Anith pun dah mengigau banyak kali.
Ni la penangannye kalu banyak main. To mama,ibu,ummi n mummy kat luar sana. Jgn bg anak main banyak sgt tau. Nt diorg mudah mengigau. Ni faktor sbb badan terlalu letih.
Kla, sambung lg sok ye....daaaaaa...salam..(^_*)

1st day THUMBPRINT..(^_^)

Ari ni 1st day aku thumbprint..so pepagi lg aku bgn n siap2 ke fakulti untuk thumb check in. Aku thumprint kira2 kul 8.30 am. After that, aku ke rumah lama amek balik bookshelf yg aku tggl ari tu. Lps ke rumah sewa aku n hubby bli tiket bas utk hubby then kami balik lepak2 kat umah. Lgpun kat umah ada my cousin tgh sakit...chickenpop..so aku lepak kat umah sambil temankan Akil..my cousin. As usual tghr kami lunch then kul 5.30 aku n hubby serta anith kuar g fakulti nak thumb check out. Lps tu aku bli keropok n cucuq cempedak n lepak kat persiaran putrajaya. Ala..kat tasik putrajya dekat ngan masjid tu. Anith syok betul dok kat ctu dah la ms tu berangin jek...(^_^).Lps tu kami ke ALLAMANDA and kat sn aku n hubby lpskan kempunan dihati...hehehe. Nak tau ape dia?? Kami jumpa A&W............. Mmg lama giler cr kat tempat kami tp xde. Waaaahhhh....puas btul dpt minum Rootbeer Float..(^_^). Then kami ke carefour pastu balik. Sampai umah dalam kul 9.30 pm. Aku tdokan anith n aku trus update blog n...dah nak tido..jumpe sok ek..daaaa............(^_^)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...