Loading...

Thursday, June 11, 2009

Hari yg agak kelam kabut...hehehe..(^_^)

Haaa....nak tau knp tajuk kat atas camtu? Sbnrnye camni, ptg smlm aku dapat sms dr Job Malaysia yg aku dijemput ke interview jawatan Pegawai Skim Perkhidmatan Singkat under Kementerian Penerangan, Komunikasi n Kebudayaan pada 11 & 12 hb ni iaitu ari ni ngan esok. Xsangka secepat ni dia panggil interview. Aku baru jek mohon pada 8hb ari tu online. Kelam kabut aku dibuatnye. Btul2 xready n pada mulanya aku berat hati nak g. Tp dorongan dari hubby n family, aku g jgk interview. So aku pilih tarikh ari ni sbb kalu esok Kedah cuti. Jauh tau...kat Pejabat Tenaga Kerja Sg Petani. Dalam 1 jam 30 minit masa perjalanan dr rumahku. So, mlm smlm aku buka laman web kementerian penerangan n cari maklumat yg berkaitan utk interview ari ni. Sialinan sijil2 nasib baik semua dah ada. Gambar pasport pun kontang kanting last ada 1 jek. Mlm plak aku xtido lena sbb risau apa yg akan dia tny masa interview nt. Pg td kul 7 am aku gerak dr umah. Sampai kat sana dalam kul 8.30 am. Interview kol 9 am. Then, bila sampai aku org 1st yg sampai. Alamak...xpenah jd org 1st interview nih..huhu. Aku isi borang n tggu nama dipanggil. Rasanya xramai yg dtg interview. Dalam 5,6 org jek. Tgh2 tggu giliran fuhh...rasa nak muntah smua ada. Tetiba....NOR MARSHALIZA BT SHAIDAN!!!!...Nama aku dipanggil. Berdebar mmg xingat la. Aku ketuk pintu n beri salam. Kat dalam bilik interview tu ada 3 org penemuduga. Mula2 mcm biasa aku diminta perkenalkan latarbelakang diri n akademik. Lps tu aku mula ditny dengan pelbagai soalan. Dah la bidang IT plak tu...Pasal komputer n nak configure setting. Alhamdulillah interview ok. Harap2 ada rezeki...amin. Em masa tu teringat kat Anith aku tinggalkan kat parents ku jaga anith jap. Rindu plak kat Anith padahal baru jek beberapa jam xjumpa..hehehe. After interview, aku ke pusat Celcom jap tukar sim card sbb nset nokia aku xdapat detect sim card lama. Pastu ke TESCO jap sarapan...(^_^). Pastu aku ke Central Square. Ingat nak bli DVD tp kedai tutup..huhuhu. So,aku trus balik sbb familyku nak balik Kelantan after zohor. Sampai umah, aku trus dukung puteri kesayanganku n mkn tengahari. Kul 3 pm familyku bertolak dari umahku balik kelantan. Kul 8.30 pm familyku selamat sampai. Malam plak aku n hubby bwk Anith g jumpa mmber dia....Qistina. Dah besar dah Qistina...(^_^). Skrg aku dah kat umah update blog. Anith????? Dah selamat tido dah...hehehe. Hubby aku tgh main game kegemarannya...hehehe. Ok la, dah penat n ngantuk dah...nak teman Anith tido sama. So, adios....Salam...(^_^)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...